“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τρέμουν τον λαό, φοβούνται την πραγματική Δημοκρατία!



Η αντίδραση του πολιτικού κόσμου στα σημερινά «γεγονότα» αποδεικνύει ότι είναι καθηλωμένοι στον δικό τους κόσμο. Σε έναν κόσμο που ανήκει προ πολλού στο παρελθόν. Δεν έχουν καμία συναίσθηση της σημερινής κατάστασης. Σήμερα γιορτάζει ο Ελληνισμός. Ο δικός μας Ελληνισμός. Η ελληνική ψυχή. Η ψυχή που δεν σκύβει το κεφάλι σε καμία «μπότα». Εσείς καταφέρατε να μας ξεπουλήσετε. Καταφέρατε να μας εξευτελίσετε. Καταφέρατε να μας πουλήσετε στα σκλαβοπάζαρα των κερδοσκόπων. Και τώρα ζητάτε και τα «ρέστα»; Ο Έλληνας πλέον θα σας διαδηλώνει την οργή του με κάθε τρόπο. Από τη στιγμή που χωρίς ίχνος εθνικής υπερηφάνειας δέχεστε να μας ξεπουλάτε στους εχθρούς του λαού, αφού μας καταδικάζετε σε καταναγκαστικά έργα, στο όνομα της Μέρκελ και του Σαρκοζί, να περιμένετε την οργή του λαού. Μην φοβάστε…Δημοκρατία έχουμε. Δημοκρατία θα συνεχίσουμε να έχουμε. Να φοβάστε όμως, μήπως στην επόμενη Βουλή δεν είστε εσείς, αλλά ο απλός λαός… Αυτό είναι που τρέμετε! Τρέμετε στην ιδέα ότι ο Έλληνας θα ξυπνήσει. Πάρτε το «χαμπάρι». Ξυπνήσαμε! Και ξυπνήσαμε οργισμένοι! Ο λαός που δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί του έχουν πάρει όλα, είναι αποφασισμένος να δώσει και το αίμα του. Αυτό μην το ξεχνάτε. Και το αίμα του θα το δώσει για την πατρίδα, όποτε το ζητήσει. Δε θα σπαταλήσει όμως ούτε σταγόνα για τους πατριδοκάπηλους. Για όσους μας ξεπουλάνε στο όνομα του «κεφαλαίου». Ντροπή!
Όταν μιλάει ο λαός, να σωπαίνετε. Τουλάχιστον μην τον προκαλείτε περισσότερο…

Έλληνες και Ρώσοι στρατιώτες παρέλασαν μαζί στην Αλεξανδρούπολη

Το κλίμα στην Αλεξανδρούπολη ήταν τελείως διαφορετικό από τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μπορεί κι εδώ να μην έλειψαν οι αποδοκιμασίες των κυβερνητικών, αλλά η παρουσία των Ρώσων πεζοναυτών λειτούργησε κατευναστικά και όλοι περίμεναν να δουν την γαλάζια «χιαστί» σημαία του ρωσικού Ναυτικού να παρελαύνει στους δρόμους της πόλης. Με εντυπωσιακό βηματισμό και τα ΑΚ-74 χιαστί, το τμήμα των Ρώσων πεζοναυτών έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Ανατολή. Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Ελληνικός και ο Ρωσικός στρατός ενώθηκαν σήμερα και παρέλασαν για πρώτη φορά μαζί, στην ίδια διάταξη, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες κατοίκους της ακριτικής Αλεξανδρούπολης που τους αποθέωσαν.Οι πεζοναύτες ανήκουν στο αποβατικό σκάφος (LST) Tsesar Kunikof, το οποίο έχει δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως προπομπός της Ομάδας Μάχης Αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», που έρχεται στα τέλη Νοεμβρίου στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.


"Επίσημοι είναι ο ελληνικός λαός" - Του Χάρρυ Κλυνν

Ακούστε παρωχημένοι πολιτικοί…
Άκουσε, κατοχικέ πρωθυπουργέ της χώρας…

Ακούστε άπραγοι, δειλοί και μοιραίοι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης…

Ακούστε μιαροί υπουργοί και kareklolovers βουλευτές…

Ακούστε...
ανύπαρκτε, διακοσμητικέ πρόεδρε της Δημοκρατίας…

Ο Ελληνικός λαός σας έστειλε σήμερα ένα μήνυμα, που αντί να το παραλάβετε και να σκύψετε το κεφάλι ως κύριοι υπεύθυνοι του διασυρμού της χώρας μας…

Αντί να κατανοήσετε τη δικαιολογημένη οργή ενός λαού, που εσείς τον οδηγήσατε στην απόγνωση…

Αντί να προκαλείτε και να προσβάλετε βάναυσα τη νοημοσύνη μας με τις αηδιαστικές σας δηλώσεις περί «αμαύρωσης της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ»…

Αντί, ως εκπρόσωποι του λαού, να ζητήσετε συγγνώμη από λαό και να σταθείτε δίπλα στον πόνο και στην αγωνία του…

ΑΝΟΗΤΟΙ, ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΙ ΔΕΙΞΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΣΠΙΘΑΜΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ.

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΜΜΕ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΓΙΝΕ, ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΣΕΙΣ…

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

Το εξουσιαστικό σύστημα αμύνεται μάταια, αποδοκιμαζόμενο.


Ο Κλεισθένης γράφει.

Υπάρχει μια διχογνωμία όσον αφορά το αν επιτρέπεται σε εκδηλώσεις για την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ των Ελλήνων στον φασισμό να γίνονται αποδοκιμασίες, προπηλακισμοί και ματαιώσεις παρελάσεων.

Παρατήρηση πρώτη. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών δεν στρέφονται κατά των αγωνιστών-ηρώων που είπαν το ΟΧΙ και στη συνέχεια σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στα πεδία της μάχης. Ούτε προσβάλουν τα θύματα της Γερμανικής θηριωδίας. Αυτά είναι αυτονόητα και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις από κανέναν.

Παρατήρηση δεύτερη. Η καταδίκη του Παπούλια δεν έχει να κάνει με τον θεσμό αλλά με το πρόσωπο που παρακολουθεί την καταστροφή της Ελλάδας χωρίς να αντιδρά όπως οφείλει σαν πρώτος πολίτης της χώρας.

Παρατήρηση Τρίτη. Το εξουσιαστικό σύστημα αποδίδει τις διαμαρτυρίες σε ακροαριστερά και ακροδεξιά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία υπήρχαν και πριν, γιατί δεν προέβαιναν σε τέτοιες πράξεις; Δεν τολμούσαν γιατί δεν είχαν την συμπαράσταση των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα με την ανοχή ή την συμπαράσταση των Ελλήνων γίνονται αυτά τα επεισόδια, πρωτόγνωρα για την Ελλάδα.

Παρατήρηση τέταρτη. Όταν αποχώρησαν οι «επίσημοι» σε πολλές περιπτώσεις η παρέλαση έγινε έστω και υποτυπώδης.

Και μια τελευταία γενικότερη παρατήρηση. Η Γερμανία έχει αιματοκυλήσει τον κόσμο δύο φορές, έχει και τις δύο φορές ηττηθεί και καταστραφεί. Φαίνεται ότι επιχειρεί και τρίτη φορά. Αυτό είναι που ενώνει και όσο περνάει ο καιρός θα ενώνει περισσότερους όχι μόνο Έλληνες σε αντιγερμανισμό. Όσοι άμεσα ή έμμεσα συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στους δύο παγκοσμίους πολέμους έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση των λαών. Οφείλουν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους γιατί ο σοφός λαός μας λέει «μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρεις και η κακή του μοίρα». Οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν να συμπαραταχθούν με τον Ελληνικό λαό και όχι άμεσα ή έμμεσα να εξυπηρετούν το Δ’ ράιχ. Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν ας μας αδειάσουν την γωνιά. Ζήτω το ηρωικό και συνεχές ΟΧΙ.
Τελεία και παύλα.

Μ. Γλέζος: Αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της επετείου


Ως αποκατάσταση του πραγματικού νοήματος της επετείου της 28ης Οκτωβρίου χαρακτήρισε ο Μανώλης Γλέζος τις σημερινές απρόσμενες κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας τονίζοντας ότι σήμερα ο λαός «διατρανώνει το ΟΧΙ στην υποταγή της χώρας στην τρόικα» και υπογραμμίζοντας ότι το κράτος «αυτοκαταλύθηκε».
Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Γλέζου σχετικά με την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη:
"Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο. Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε.
Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.
Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση.".

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=321969