“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Διεκδίκηση ή υπομονή;

π. Δημητρίου Μπόκου
Ο Τσέχωφ μας έβαλε σε προβληματισμό (βλ. προηγούμενο e-mail μας: Ο μισθός της δασκάλας). Πώς πρέπει να ενεργεί ο Χριστιανός; Να διεκδικεί το δίκιο του ή όχι; Να πατάει πόδι ή να υπομένει την αδικία;

ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Η ΠΑΤΡΙΚΙΑ

H Πατρικία πάντα λιπούσα τάδε,
Πάντων κατέστη κυρία εν τω πόλω.
Βιογραφία
Η Οσία Αναστασία καταγόταν από ευγενείς και πλούσιους γονείς και ήταν μια από τις πιο θεοφοβούμενες κόρες του Βυζαντίου, στα χρόνια του Ιουστινιανού του μεγάλου (527 - 565 μ.Χ.). Υπήρξε η πρώτη ακόλουθος της Βασίλισσας Θεοδώρας, και ο Ιουστινιανός για την υπέροχη αξία της, της έδωσε τον τίτλο της πατρικίας.
Οι αρετές της όμως, προκάλεσαν το φθόνο της βασίλισσας. Η Αναστασία, προκειμένου να σβήσει κάθε αφορμή του φθόνου, πήρε μέρος της περιουσίας της και κατέφυγε στην Αλεξάνδρεια. Εκεί, σε ένα μέρος που ονομαζόταν Πέμπτον, έκτισε Μονή, που ονομάστηκε Μονή της Πατρικίας, και ζούσε ζωή ασκητική. 

Βράζουν οι στρατηγοί για την εμφάνιση Τσίπρα στη Σμύρνη

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει σε όλη τη στρατιωτική ηγεσία (πεζικού, ναυτικού και αεροπορίας) από την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Σμύρνη και στο πλάι του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έμεινε απόλυτα σιωπηλός στις προκλήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ με τις διάφορες πολύ προσεκτικές αναφορές του –μπροστά στις κάμερες- κατ’ ουσίαν αμφισβήτησε το μισό Αιγαίο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ: Εταιρία φτιάχνει ύποπτα τσιπάκια και στην Ελλάδα

Θ.Π. Πρόσφατα αγόρασα για δεύτερη φορά φέτος το βιβλίο «Ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης» γιατί το πρώτο χρειάστηκε να το δωρίσω, αλλά με περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Το καινούργιο βιβλίο είχε από την εσωτερική πλευρά κάτι περίεργα και μεγάλα αυτοκόλλητα που δεν δικαιολογούσαν το μέγεθος τους. Έτσι αναγκάστηκα να τα βγάλω, και να τι διαπίστωσα. Από κάτω ήταν καμουφλαρισμένο με το αυτοκόλλητο ένα RFID. Το γεγονός και μόνο ότι ήταν κρυμμένο κάτω από ένα αυτοκόλλητο φυσικά και εγείρει υποψίες. Τι ειρωνεία όμως ε… να το βρίσκεις ακόμη και επάνω στο βιβλίο του Αγίου, που μας προειδοποίησε γι αυτό... 30 χρόνια πριν.
Μεγάλο θόρυβο και προβληματισμό προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια» σχετικά με τις δυνατότητες εφαρμογής της τεχνολογίας RFID (Radio Frequency Identification), που είναι πολλές και εκτός των τραπεζικών καρτών, όπου ήδη χρησιμοποιείται χωρίς αναστολές, ενώ  μυστηριωδώς τοποθετείται σε πλήθος προϊόντων και καταναλωτικών αγαθών, τα οποία σε καθημερινή βάση οι περισσότεροι αναγκαστικά χρησιμοποιούμε...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ Κυβέρνηση "ότι να ‘ναι": Τώρα μιλάνε για "πόλεμο" με την Τουρκία

Θ.Π.: Γιατί παραπονιόμαστε τώρα; Δεν είχαν δείξει από την αρχή την προχειρότητα με την οποία χειρίζονται τα Ελληνοτουρκικά, με την περιβόητη φράση του κ. Μπαλάφα «θα το ρισκάρουμε με τους Τούρκους» εννοώντας κυρίως τα εξοπλιστικά; Ιδού τώρα τα αποτελέσματα… κατάντησαν να ζητούν μόνο «κουλούρια» !!!!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δηλώσεις Δ.Μάρδα για να "μαζέψει" τα "αμάζευτα" του Α.Τσίπρα
Λίγες ώρες μετά την κοινή δήλωση Α.Τσίπρα και Α.Νταβούτογλου ότι δεν πρέπει να αναφέρεται καν το ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ Ελλάδα και Τουρκίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών (και άρα αρμόδιος για τα ελληνοτουρκικά) Δ.Μάρδας, προσπαθώντας τα "μαζέψει τα όσα τραγελαφικά ειπώθηκαν (ή δεν ειπώθηκαν...) από τον Ελληνα πρωθυπουργό, προχώρησε σε μια δήλωση εντελώς αντίθετη και με την διατύπωση και με το πνεύμα της κοινής δήλωσης, η οποία έχει διάφορες ερμηνείες ως προς την σκοπιμότητα που εξυπηρετεί: Συγκεκριμένα δήλωσε ότι "Με την Τουρκία είτε θα έχουμε διπλωματική λύση είτε θα έχουμε πόλεμο".

ΡΩΣΙΚΗ «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έχουν σπάσει τα νεύρα των Τούρκων στον Βόσπορο από τις συνεχείς διελεύσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων και όχι μόνο, και κάθε φορά σημαίνει και ένας συναγερμός ενώ η τουρκική ακτοφυλακή τρέχει και δεν… προλαβαίνει!

Γιατί Αλέξη; Το τριαντάφυλλο που δεν αφέθηκε στην μνήμη του Χρυσοστόμου Σμύρνης…

Η επιλογή της Σμύρνης εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης για να συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών δεν ήταν τυχαία.
Περισσότερο στόχευε για να στείλει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και στον ελληνικό λαό, ότι η δοξασμένη πόλη, που ανθούσε το ελληνικό στοιχείο, είναι τώρα τουρκική. Αποτελούσε όμως και μια μοναδική ευκαιρία για έναν Έλληνα πρωθυπουργό, νέο σε ηλικία και απαλλαγμένο ίσως από εμμονές του παρελθόντος, να κάνει την υπέρβαση.

Αρνητής στράτευσης ίσον προδότης

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς 
Με αφορμή την πρόσληψη από τον φερόμενο ως πρωθυπουργό, Τσίπρα, κάποιου Καρανίκα, ως σύμβουλο, ο οποίος είναι αρνητής στράτευσης, δηλαδή προδότης, δημοσιεύω κάτι που έγραψα προ δεκαετίας. Αντί να τον στείλουν να καθαρίζει τα αποχωρητήρια της Ειδομένης, τον επιβραβεύουν.

-ΓΕΡΟΝΤΑ που βρισκόμαστε; -Σε ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, τελείωσε ο Εσπερινός και μπήκαμε στην ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Εχθές το βράδυ την ώρα που παιζόταν το θρίλερ για το προσφυγικό εις τας Ευρώπας, ένας καλός φίλος  από αυτούς που αγωνιούν εν Χριστώ για τα τεκταινόμενα μου μετέφερε τηλεφωνικά  τον λόγο πασίγνωστου  Γέροντα που και αν κατάκοιτος με την ευχή του και το πλατύ παιδικό  του  χαμόγελο σκεπάζει  ετούτες τις κρίσιμες στιγμές την Ελλάδα από το ιερό του μετερίζι , την πτωχή  αλλά  και πλούσια καλύβα του.

Συμφωνία για τα ραδιοτηλεοπτικά υπέγραψε με την Τουρκία ο Τσίπρας

Θ.Π. Πάλι καλά, που τον έβαλε να μοιράσει μόνο λουλούδια, γιατί είχαμε μια αγωνία ότι θα τον έβαζε να κάνει καμιά «συμβολική» ηλεκτροσυγκόλληση στη γέφυρα του Βοσπόρου, και δεν είναι μαθημένος σε τέτοια ο Αλέξης...  
Ενώ ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και ΕΕ επικρίνουν τον Ερντογάν που έκλεισε την «Zaman»
Και μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό μοίρασε λουλούδια σε Τουρκάλες δημοσιογράφους, πιστές στο σύστημα Ερντογάν-Νταβούτογλου - Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης υπέγραψε συμφωνία με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση