“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Οτμαρ Κάρας: “Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει από φέτος στις χρηματαγορές”

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται, ήδη, σε ανάκαμψη και 'η Ελλάδα δεν στέκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο"
Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει από φέτος στις χρηματαγορές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλή της επιτροπής του που εξετάζει τις δράσεις της τρόικας στις χώρες κρίσης του ευρώ, Οτμαρ Κάρας.

Η Ρωμέικη φιλοθεΐα και φιλανθρωπία

Αυτοκράτορες και Σύνοδοι
Ιερόθεος, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
Φιλοθεΐα είναι η αγάπη προς τον Θεό. Και αυτός ο Θεός δεν είναι αφηρημένος, δεν είναι αντικείμενο της λογικής και υπόθεση του στοχασμού, αλλά ο Θεός της Αποκαλύψεως, όπως τον παρέδωσε η Εκκλησία δια των αγίων Πατέρων της. Η αγάπη προς τον αποκαλυφθέντα Θεό αποδεικνύεται από την ορθή πίστη και την πραγματική λατρεία του αληθινού Θεού. 

Είμαστε έτοιμοι για νέα Ίμια; Γιατί η απάντηση είναι ΝΑΙ

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν έχει νόημα να μετράμε πόσα χρόνια πέρασαν από εκείνη την δραματική νύχτα των Ιμίων. Όσα κι αν περάσουν η πληγή αυτή θα μένει ανοιχτή. Θα είναι ένα τραύμα που πάντα θα πονά. Όχι μόνο για τον χαμό των τριών ηρωϊκών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού,αλλά για την αίσθηση της πίκρας που αισθάνεται όποιος “ηττήθηκε” χωρίς να το αξίζει.

“….αρχαίο κακό, καινούργιο καλό δεν γίνεται”

Δέχεται ο Θεός τον διάβολο σε μετάνοια;

Η ακόλουθη διήγησις που προέρχεται μάλλον από κάποια λιγότερο γνωστή παραλλαγή της συστηματικής συλλογής του Γεροντικού* σκοπό έχει να διδάξη πόσο μεγάλη είναι η φι­λανθρωπία του Θεού και ότι κανένας αμαρτωλός δεν πρέπει να απελπίζεται, ακόμη κι αν νομίζη ότι έχει γίνει όμοιος στην αμαρτία με τον διάβολο.

“ο Πιστός, ο Άπιστος και ο Παραδόπιστος”

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Η κοινωνική μηχανική πάντα καταλήγει σε λαϊκή οργή.
Η Πολιτική εξίσωση των ημερών μας καταγράφει τις παρακάτω παραμέτρους μέσα από  το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.
Α. Σκέλος εξίσωσης.
Πιστός – θρησκευόμενος = Σαμαράς ( μεταβλητή παράμετρος).
Άπιστος – μη θρησκευόμενος = Τσίπρας ( μεταβλητή παράμετρος).
Παραδόπιστος= Τρόικα + τοκογλύφοι ( σταθερή παράμετρος).

Κάνοντας μια βόλτα στην Πόλη σε 4 λεπτά!

Η oμορφιά της απλώνεται ανάμεσα στον Κεράτιο κόλπο και στη θάλασσα του Μαρμαρά. Ελληνικές εκκλησίες, ο Πύργος του Γαλατά, τεμένη, οι γέφυρες του Βοσπόρου που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία και τα εγκαταλειμμένα σπίτια με την καταπληκτική αρχιτεκτονική συνθέτουν τις πτυχές αυτής της πολυδιάστατης πόλης. 

Κοιμήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στα εγκαίνια της Agrotica

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο τα εγκαίνια της 25ης Agrotica στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην τελετή παρέστη και ο αρμόδιος υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος και πραγματοποίησε ομιλία για αγροτικά ζητήματα. Βέβαια, η ομιλία φαίνεται ότι δεν ήταν για όλους τους παριστάμενους εξίσου ενδιαφέρουσα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μάλλον βρήκε το λάθος μέρος για να πάρει έναν.....υπνάκο. 

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ από σεισμολόγους: "Έρχεται ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ στην Ελλάδα..."

Πολύ μεγάλη είναι η ανησυχία των σεισμολόγων σχετικά με την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά.
Ο καθηγητής Σεισμολογίας κ. Μακρόπουλος υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή θυμίζοντας την σεισμική ακολουθία του 1953, ενώ ο κύριος Παπαζάχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός πολύ μεγάλου σεισμού μέσα στην επόμενη 10ετια.