“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τώρα που πλάκωσαν “βαρείς λύκοι” στην πατρίδα μας το ίδιο να κάνετε και εσείς!!!

“Αυτοί οι “βαρείς λύκοι”…. για ένα να είναι σίγουροι ότι δεν θα φάνε… από την Άγια Ελληνική  ζύμη που πάντα θα  έχει ταπεινούς πατέρες –μαγιά για να την “φουσκώσουν”.”
ΠΑΠΑ-ΦΩΤΗΣ Ο ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ το αηδόνι της Μυτιλήνης που ξετρελάθηκε από την Χαρά της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
παπά Φώτης ο Λαυριώτης: "Οι σιωνιστές εργάζονται, εμείς τι κάνουμε;"  Με το "ευλογείται Γέροντα", αυτή την φράση μού έλεγε κάθε φορά που τον συναντούσα επί 20 και συναπτούς χρόνους γνωριμίας "Οι σιωνιστές εργάζονται, εμείς τι κάνουμε;"

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη

ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΣΤΕΠΤΩΝ ΚΑΙ  ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Είναι γνωστό πως λίγα πρόσωπα στη μακραίωνη πορεία της ανθρωπότητας τιμήθηκαν από την Ιστορία με τον τίτλο του Μεγάλου. Εξέχουσα ανάμεσά τους μορφή αποτελεί αναμφίβολα ο Μέγας Κωνσταντίνος. Κι αναδείχτηκε πραγματικά Μεγάλος, όχι μόνο σε έργα πολιτικής σύνεσης, οικονομικής διαχείρισης, διοικητικής μεταρρύθμισης, στρατιωτικής δεξιοτεχνίας, φρόνησης και ανδρείας, αλλά, με άριστο συνδυασμό, Μεγάλος και σε έργα μεγάλα, στερέωσης του μέχρι τότε χειμαζομένου Χριστιανισμού, ενίσχυσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποκατάστασης της εσωτερικής της ενότητας, τιμής των αγίων Μαρτύρων, ανέγερσης ναών, σύγκλησης Συνόδων...

Πάλι “μέσα” έπεσε ο Άδωνις…

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ο "πολύς" Martin Schulz του σοσιαλδημοκρατικού γερμανικού κόμματος (SPD), και υποψήφιος των ευρωπαίων σοσιαλιστών – σοσιαλδημοκρατών για την Προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής προτείνει να αφαιρεθούν οι Eσταυρωμένοι από όλους τους δημόσιους χώρους στη Γερμανία. Ουσιαστικά απαιτεί την απαγόρευση όλων των θρησκευτικών συμβόλων από την δημόσια σφαίρα. 

Τελικά εκλέγουμε αυτούς που μας αξίζουν !!!

Kρίση προ των πυλών – οι Τούρκοι προχωρούν σε έρευνες νότια της Θάσου!!!

Η Άγκυρα "θα διαβεί τον Ρουβίκωνα";
Την πιο σοβαρή κρίση από την κρίση των Ιμίων το 1996 απειλεί να προκαλέσει η Τουρκία στο Αιγαίο με την δημοσιοποίηση προγράμματος ερευνών όχι απλώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά μεταξύ ελληνικών νησιών στο βόρειο Αιγαίο, πολύ μακριά από τα τουρκικά χωρικά ύδατα κα δυτικά του 25ου Μεσημβρινού!
Για την ακρίβεια δίνουν ως περιοχή ερευνών την θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της Χαλκιδικής, δυτικά της Σαμοθράκης και νότια της Θάσου, ακριβώς επάνω στα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα και πιο ειδικά στην περιοχή του Μπάμπουρα, αντικείμενο της κρίσης του 1987!

Άνασσα του Σπηλαίου- Πορταΐτισσα..

Πραγματική Ιστορία, Λευκωσία Μάιος 2014

Απάντησε σε όραμα,
στην κόρη, μη φοβάσαι,
είμαι η Πορταΐτισσα
και αυτό, να το θυμάσαι….

Εγώ θα είμαι πλάι σου,
σε όλες τις δυσκολίες
και γέμισε η καρδιά ευθύς,
χαρά και ευχαριστίες….

Και έτρεξε αυτή , με συντριβή
αμέσως να ρωτήσει,
που είναι η Εικόνα της,
να την ευχαριστήσει…

Λίγο πριν την ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

“Τα δήθεν  αδιέξοδα είναι μόνο για τους “πεθαμένους” από τώρα και δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί από δαύτους  αναμεταξύ μας.”
-Σιγά-σιγά μην σπρώχνεστε θα βγούμε  όλοι… από  την  μετεκλογική ζαλάδα.