“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Λόγος επαινετικός στον Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο (Άγιος Πρόκλος, πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως)

Ο ήλιος ο αισθητός, που ανατέλλει πάνω από τη γη, έχει δίπλα του συνακόλουθους, τα αστέρια της Άρκτου, του Ωρίωνα, της Πούλιας, ακόμα και του Αυγερινού. Ο Ήλιος όμως της Δικαιοσύνης, ο οποίος ακτινοβόλησε ανατέλλοντας μέσα από τους παρθενικούς κόλπους, δεν έχει ανάγκη τη συνδρομή από το φως των αστεριών, αλλά έθεσε τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο να λάμπει αυτός, δίπλα στις αθάνατες ακτίνες Του. Ο ήλιος, βαδίζοντας στο ουράνιο μονοπάτι του ανάμεσα στο βοριά και το νότο, πότε μεγαλώνει και πότε μικραίνει το φεγγοβόλημα της μέρας.
Ο Κύριος, ερχόμενος από τον ουρανό για μας, αύξησε την Δικαιοσύνη και διατήρησε αμόλυντο και αμείωτο το φεγγοβόλημά της.

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Απίστευτες καταστάσεις - απούσα η αστυνομία
Μόνο ντροπή προκαλούν τα σημερινά γεγονότα στην ιστορική Αγια Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη, πρώτη μέρα μετα τα Χριστούγεννα. Παρόλο που εχθές, ανήμερα Χριστουγέννων, όπως κάθε Δευτέρα τους χειμερινούς μήνες ήταν κλειστή η Αγια Σοφιά (η εξήγηση άγνωστη, υποθέτουμε επειδή ανοίγουν το παλάτι Τοπ Καπί που είναι δίπλα τις Δευτέρες και θέλουν να πάει εκεί ο κόσμος), σήμερα ήταν ανοιχτή, και χιλιάδες άνθρωποι από όλο το κόσμο είχαν σχηματίσει ουρές για να μπουν μέσα στον Ιερό Βυζαντινό Ναό. Γύρω στις 3 και μισή μια ομάδα από τρεις νεαρούς Τούρκους εισέβαλε στον Ιερό Ναό φωνάζοντας συνθήματα στα Τούρκικα και παρενοχλούσαν τους παριστάμενους μέσα στην Αγια Σοφιά. Κάποια στιγμή οδηγήθηκαν στο Βαπτιστήριο όπου εκεί πέταξαν πλαστικά μπουκάλια από νερό.

Οι καλικάντζαροι της Τουρκίας έχουν ημερομηνία λήξης στο ΑΙΓΑΙΟ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο αγαρηνός γείτονας «προς στιγμή φαίνεται  μέγας» ως πρωταγωνιστής στην ανατροπή της απόφασης των ΗΠΑ για τα Ιεροσόλυμα.
Αυτό του δίνει την αίσθηση ότι οι σχέσεις του με την Ελλάδα συνιστούν ένα μικρό περιφερειακό πρόβλημα που μπορεί να το λύσει άνετα και  σύμφωνα με τον σχεδιασμό που εκπόνησε εδώ και καιρό.