“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

"ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ"...

Μόσχα: "Είμαστε εδώ για την Ελλάδα ότι κι αν χρειαστεί" - Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ 
"Η Ρωσία θα συνεχίζει να αναπτύσσει τις πλέον στενές σχέσεις με την Ελλάδα χωρίς να τις φέρνει σε αντιπαράθεση με άλλες χώρες της ΕΕ", δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Γκρουσκό σε μια παρέμβαση με ιδιαίτερο νόημα την στιγμή που Γερμανία, κατά κύριολόγο, αλλά και οι ΗΠΑ ανησυχούν για τυχόν αλλαγή της γεωστρατηγικής κατεύθυνσης της χώρας λόγω της συγκρουσης Ελλάδας και Βερολίνου-Βρυξελλών για το χρέος, το Μνημόνιο και την τρόικα.

Φώτης Κόντογλου - Ῥωμιοσύνη καὶ Ὀρθοδοξία

Ἡ Ῥωμιοσύνη καὶ Ὀρθοδοξία εἶναι ἕνα πρᾶγμα. Γιὰ νὰ μὴν πάρω τοὺς πολὺ παλιούς, παίρνω δυὸ τρεῖς ἀπὸ ἐκείνους ποὺ ἀγωνισθήκανε γιὰ τὴν ἐλευθερία τῆς Ἑλλάδας, ποὺ ὅποτε μιλᾶνε γιὰ τὴ λευτεριά, μιλᾶνε καὶ γιὰ τὴ θρησκεία. Ὁ Ρήγας Φεραῖος λέγει: «νὰ κάνουμε τὸν ὅρκο / ἀπάνω στὸ Σταυρό». Ἕνας ἄλλος ποιητὴς γράφει: «Γιὰ τῆς πατρίδας τὴν ἐλευθερία / γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστη τὴν ἁγία / γι᾿ αὐτὰ τὰ δυὸ πολεμῶ, / μ᾿ αὐτὰ νὰ ζήσω ἐπιθυμῶ. / κι ἂν δὲν τὰ ἀποχτήσω / τί μ᾿ ὠφελεῖ νὰ ζήσω;»...

Ένα αστέρι πέφτει- πέφτει… στην “χαβούζα” του Ευρώ;

Φώτο γραφικό Δημαρχείο  Πάτρας- γελοιογραφία ΣΤΑΘΗ
Ένα αστέρι πέφτει πέφτει, το κοιτώ στον ουρανό, μια ευχή κάνω για σένα, τελευταία μου ελπίδα, τον Θεό παρακαλώ … Στίχοι:  Γιώργος Σαμολαδάς Μουσική:  Απόστολος Καλδάρας
Ας συμπληρώσουμε και εμείς “πρόσεχε Πατρίδα μας στην χαβούζα του Ευρώ”

Όσιος Λουκάς ο εν Στειρίω εορτάζει στις 7 Φεβρουαρίου

Τα πρώτα χρόνια
Ο Όσιος Λουκάς καταγόταν από την νήσο Αίγινα που βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο. Οι πρόγονοι του όμως, κουράστηκαν από τις συνεχείς εφόδους των Αγαρηνών στο νησί και με φόβο για την ζωή τους, το εγκατέλειψαν. Οι πρόγονοι του Οσίου, πήγαν στη Φωκίδα και εγκαταστάθηκαν σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό, κοντά στην Ιτέα, όπου και γεννήθηκε ο πατέρας του, Στέφανος. 
Αργότερα μετακόμισαν στο χωριό Καστρί κοντά στους Δελφούς. Όταν ο Στέφανος έφτασε σε ηλικία γάμου, παντρεύτηκε την Ευφροσύνη, που καταγόταν και αυτί από την Αίγινα. 

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Εορτάζει στις 7 Φεβρουαρίου εκάστου έτους
Αφήκε τον χουν Παρθένιος Λαμψάκῳ,
Λαμπτήρα πυρσεύοντα φως αυτού μέγα.
Παρθένιος κατέδαρθε, λαχὼν μακρόν εβδόμῃ ύπνον.
Βιογραφία
Ο όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. 
Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια. Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. 

Ο Πειραιώς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου-Τι λέει για τον όρκο, τον Κουράκη, τους μουσουλμάνους

Ελαφρώς ετεροχρονισμένα ήρθε η αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ αναφορικά με τον πολιτικό όρκο των κυβερνώντων. Βέβαια για είναι κάπως επίκαιρη η παρέμβασή του τη συνέδεσε με την χθεσινή ορκωμοσία στη Βουλή. Με επιχειρήματα που έχουν ήδη ειπωθεί ξανά κατά καιρούς, με αναγωγές ακόμη και στη Γαλλική ή την Οκτωβριανή επανάσταση και φινάλε με κριτική στον κ. Κουράκη και αναφορές για την "ουδετερόθρησκη πολιτεία" και για τους μουσουλμάνους κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα μελλούμενα....  

Ο Σταυρός που κουβαλάω είναι πολύ βαρύς

Μπορεί να παραπατάς, μπορεί ακόμα και να πέφτεις, όμως ο Θεός είναι πάντοτε εκεί για να σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις
Κάποτε, κάποιος νεαρός έφτασε στα όρια της απελπισίας. Πολλά τα προβλήματα. Ήταν πελαγωμένος. Αντικρίζοντας μόνο αδιέξοδο, έπεσε στα γόνατα προσευχόμενος, λέγοντας: “Κύριε, δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν αντέχω άλλο. Ο σταυρός που κουβαλώ είναι πολύ βαρύς, ασήκωτος”.

“η Γερμανία πάντα θα ηττάται.. είτε κυβερνάται από τον Κάιζερ, είτε από τον Χίτλερ, είτε από την κ. Μέρκελ”

Η "ανίκητη" Γερμανία που όμως πάντα χάνει! Τι δείχνει η "αυτοκαταστροφική" της ιστορία
Πολλές φορές κατά την διάρκεια του “ελληνικού δράματος” που ονομάζουμε κρίση, το αδιέξοδο έμοιαζε αναπόφευκτο. Και πάντα αποδιδόταν στις “γερμανικές εμμονές”. Αρκετές φορές το Βερολίνο δέχτηκε τις “φιλικές συμβουλές” των ΗΠΑ που παρά τα προβλήματά τους παραμένουν η μοναδική υπερδύναμη στον πλανήτη.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΤ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande έφθασαν σήμερα 19.30 τοπική ώρα, στη Μόσχα για να συζητήσουν  με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν  την κατάσταση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαίοι πολιτικοί μεταφέρουν από το Κίεβο, όπου συναντήθηκαν χθες  με τον Poroshenko, μια επικαιροποιημένη συμφωνία Μινσκ.

Eurogroup... θα είναι “της ΠΛΑΚΑΣ” ή Brainstorming;

Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν  από το πρωί του  προηγούμενου Σαββάτου τα Τζουμέρκα. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μαστόρους της πέτρας τον 18ο αιώνα.