“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Στα μαύρα ντυμένη η Παναγία

π.Αυγουστίνος Καντιώτης
Σήμερα, ἀγαπητοί μου, εἶνε χαρμόσυνος θεομητορικὴ ἑορτή. Ἑορτάζουμε τὴ γέννησι τῆς ὑπερ­α­γίας Θεοτόκου. Ποῖο εἶνε τὸ περιεχόμενο τῆς ἑορτῆς καὶ τί συναισθήματα μᾶς δημιουργεῖ;
Ὅπως ὅλοι οἱ ἄνθρωποι ἔτσι καὶ ἡ Παναγία ἀπὸ κάποιους ἦρθε στὸν κόσμο. Ποιός γεννή­θηκε ἀπὸ βράχο; Καν­είς. Ἀπὸ μιὰ μάνα κ’ ἕνα πατέ­ρα γεννηθήκαμε ὅλοι. Καὶ ἡ Παναγία εἶ­χε γονεῖς· τὴ μητέρα της τὴν ἔλεγαν Ἄννα, τὸν πατέρα της Ἰωακείμ.
Ἦταν εὐλαβέστατοι ἄν­θρωποι, ἀλλὰ ἄτεκνοι. Καὶ τότε ἡ ἀτεκνία ἐ­θεωρεῖτο ὄνειδος. Ὅποιος εἶχε παι­­διά, αὐτὸς ἐθεωρεῖτο εὐτυ­χής. Ὅποιος εἶχε πολλὰ παιδιά (5, 6, 7, 8…), τὸν μακαρίζανε. Ἐκεῖ­νες ἦταν πα­τριαρχικὲς οἰκογένειες. Τώρα τὰ παιδιὰ τὰ θε­­­ωροῦν συμ­φορά. Γεννοῦν ἕνα, μετὰ βίας δύο, παραπάνω ὄχι, στόπ! Αὐτὸ εἶ­νε μιὰ κατά­ρα. Τὸ ἄ­τεκνο λοιπὸν ἐκεῖνο ἀνδρόγυνο παρα­κα­λοῦ­σε τὸ Θεὸ μέρα – νύ­χτα νὰ τοὺς δώσῃ παιδί, γιὰ νὰ τοῦ τὸ ἀφιε­ρώσουν.

Μέγα χαστούκι στον Ερντογάν η απώλεια της Ολυμπιάδας

Πολλά θα ακουστούν, ιδιαίτερα από τουρκικής πλευράς για την απώλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την ιαπωνική πρωτεύουσα, το Τόκιο, παρά το γεγονός ότι τους είχε φιλοξενήσει ξανά το 1964.
Όποιος δεν θέλει να εθελοτυφλεί, θα αντιληφθεί αμέσως ότι το όραμα – σε επίπεδο μεγαλομανίας – του Τούρκου ισλαμιστή πρωθυπουργού για τη χώρα του που κορυφώνεται στην επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους το 2023, έχει αρχίσει να τρομάζει πολλούς και το κόστος της ασέβειας απέναντι στην υπερφίαλη διατάραξη παγκόσμιων ισορροπιών, έχει αρχίσει ήδη να καταβάλλεται, μια διαδικασία που δεν τελειώνει εδώ…

Αν η Τουρκία δράσει εναντίον μας όπως οι ΗΠΑ στη Συρία...

Η Αγκυρα θα γίνει πολύ πιο επικίνδυνα επιθετική κατά της Ελλάδας και της Κύπρου μετά την αμερικανική επίθεση κατά του Ασαντ
Συνιστά έγκλημα κατά της χώρας μας η υποστήριξη εκ μέρους κυβερνητικών παραγόντων της επίθεσης που έχουν προαποφασίσει να κάνουν οι ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, παραβιάζοντας κάθε θεμελιώδη κανόνα διεθνούς νομιμότητας. Πέρα από το γεγονός ότι για αδύναμα κράτη όπως η Ελλάδα (και δεν αναφερόμαστε στη σημερινή κατεξευτελισμένη χώρα με το ανύπαρκτο διεθνές κύρος) η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου συνιστά το σημαντικότερο μέσον προάσπισης των εθνικών συμφερόντων τους, εκπλήσσει το ότι η κυβέρνηση υποκρίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες του ρόλου της Τουρκίας στη συριακή κρίση. «Θάβει» το θέμα για να μη γίνουν οι αναπότρεπτοι συνειρμοί για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν δυνητικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αν "τρελαθεί" ο Ερντογαν εμείς τι θα κάνουμε;

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις,  ενδείξεις και αναλύσεις που έρχονται από την ίδια την Τουρκία, δείχνουν πως ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα έχει και πολλούς θαυμαστές εδώ στο «τουρκολάγνο Γιουνανιστάν», (το πρωτοφανές είναι ότι έχει κυκλοφορήσει και βιβλίο στα ελληνικά που εξυμνεί τον Ερντογάν και παρουσιάστηκε με πολλές τιμές στην Τουρκιά), έχει καβαλήσει κυριολεκτικά το καλάμι και φαντάζεται ότι είναι ο νέος πορθητής, ο μεγαλόπρεπης σουλτάνος και χαλίφης όλου του ισλαμικού κόσμου.

Ποιος ο λόγος της αποστολής τόσων πλοίων στην Συρία από την Μόσχα;

Μπορεί οι Ρώσοι να μην επιδιώκουν υπό τις παρούσες συνθήκες να αναμειχθούν απευθείας σε ναυμαχία με τον στόλο του ΝΑΤΟ, ειδικά σε περίπτωση που δεν έχει κατέβει ρωσικός στρατός στην Μέση Ανατολή προς υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων, ωστόσο η Μόσχα συγκεντρώνει στην Μεσόγειο τις πιο ισχυρές από την εποχή της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ ναυτικές δυνάμεις της. Τι μπορεί να κάνει ο ρωσικός επιχειρησιακός στολίσκος σε περίπτωση που οξυνθεί κι άλλο η κατάσταση; Διαβάστε από την Φωνή της Ρωσίας:

Για ποιους κτυπούν οι καμπάνες του Βοσπόρου?

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Μα καλά αφού στον Βόσπορο ούτε καμπάνες ακούγονται, ούτε καμπαναριά σήμερα υπάρχουν!! Τότε πως θα κτυπήσουν και ποια αυτιά θα τις ακούσουν??
Για να πιάσουμε την άκρη του γεωπολιτικού νήματος  από την αρχή θα επισημάνουμε τα πρώτα ταξίδια του προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη θητεία του. Ήταν λοιπόν η Κωνσταντινούπολη όπου στα φωτογραφικά επίκαιρα είδαμε το θολό βλέμμα του να μετεωρίζεται στην μεγαλοπρέπεια της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ δίπλα στον ξεναγό κ. Ερντογάν  και μετά τον είδαμε στην Αίγυπτο δίπλα στον κ. Μουμπάρακ να προθερμαίνει τους αδελφούς μουσουλμάνους..

Μαζεύτηκαν οι Τούρκοι «νταήδες» με το Barbarros !!!

Η θέση του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» (Barbaros Hayrettin Pasa) την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013!!!

Τὸ γενέθλιόν τῆς Ὑπεράγιας Θεοτόκου

Γράφει ὁ π. Γεώργιος Δορμπαράκης
Δὲν προλάβαμε νὰ σταματήσουμε τὶς δοξολογίες γιὰ τὴν Ὑπεραγία Θεοτόκο τοῦ μηνὸς Αὐγούστου - μήνας ποὺ  καταγαύζεται, ὅπως ὅλοι γνωρίζουμε, ἀπὸ τὴν Κοίμησή της, ἀλλὰ καὶ τὴν κατάθεση τῆς τιμίας ζώνης της - καὶ ξεκινᾶμε νέους πανηγυρισμούς, ἐπὶ τὴ ἑορτὴ τῶν Γενεθλίων της. Ἀλλὰ ἡ Ἐκκλησία μας δὲν παύει ποτὲ νὰ ἑορτάζει τὴν Μητέρα τοῦ Κυρίου, σὲ καθημερινὴ μάλιστα βάση, ἀφοῦ ὅλοι οἱ ὕμνοι τῆς ἐπιστεγάζονται ἀπὸ τὰ τροπάρια γι’  αὐτήν, τὰ γνωστὰ «Θεοτοκία», ὅπως καὶ ὅλες οἱ μεγάλες ἑορτὲς τῶν ἁγίων μας ἔχουν ὡς σημαιοφόρο τοὺς κανόνες γι’ αὐτήν. Καὶ εὐλόγως: ἡ Παναγία ἀποτελεῖ τύπο τῆς Ἐκκλησίας, διότι ὅπως  Ἐκείνη γέννησε τὸν Υἱὸ τοῦ Θεοῦ ὡς ἄνθρωπο, ἔτσι καὶ ἡ Ἐκκλησία γεννᾶ τὸν Χριστὸ στὶς καρδιὲς τῶν ἀνθρώπων. Ὄχι μόνο λοιπὸν στὶς Θεομητορικὲς ἑορτές, ἀλλὰ σὲ ὅλες τὶς ἑορτὲς καὶ πάντα, ἡ Παναγία ἔχει τὴν πρώτη θέση. Τί συγκεκριμένα προβάλλει ὅμως ἡ σημερινὴ ἑορτή, ὥστε νὰ διαφοροποιεῖται αὐτὴ ἀπὸ τὶς ἄλλες τῆς Παναγίας;

Η Ρωσία στέλνει στη Συρία πλοίο με “ειδικό” φορτίο

Η Ρωσία συνεχίζει την οικοδόμηση μιας ναυτικής ομάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε τον απόπλου από τη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη του πλοίου «Νικολάι Φιλτσένκοφ». Το πλοίο έχει πρώτο σταθμό το Νοβοροσίσκ, όπου θα φορτώσει το ‘ειδικό φορτίο’. Νωρίτερα είχε αναφερθεί  το ρωσικό αντιτορπιλικό ‘Σμετλίβ’ θα ενταχθεί στην ομάδα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο. Το ανθυποβρυχιακό σκάφος «Αντμιράλ Παντέλεφ», έχει αναλάβει ήδη θέση στον τομέα επιχειρήσεων, όπως σημειώνεται.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΒΟ ΓΙΑ 250.000 € ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ 35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!!

του Αντώνη Κουμιώτη
Απίστευτα τα όσα καταγγέλλει και συνάμα αποκαλύπτει στο zougla.gr ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), σχετικά με την κυοφορούμενη αναδιάρθρωση, κατ΄εντολήν της Τρόικας. Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Δημητριάδη, η βιομηχανία αυτή τη στιγμή χρειάζεται μόλις 250.000 ευρώ για να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα (που μπλοκάρουν τα αρμόδια Υπουργεία) και τα χρέη της προς τρίτους δεν ξεπερνούν το παραπάνω ποσό. Την ίδια στιγμή, στη γραμμή παραγωγής υπάρχει ανεκτέλεστο έργο που θα απέφερε στα ταμεία τουλάχιστον 35 εκ. ευρώ.

Εξαλείφουν τις έννοιες Ελλάδα, Πατρίδα, Θρησκεία... Η Ελλάδα .... "έφυγε" από την Εθνική Τράπεζα

Ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή της χώρας και οι φραπεδάτοι Νεοέλληνες ακόμη δεν έχουν τελειώσει τον καφέ τους.
Είναι η κοινωνία μας που το 2009 εμπιστεύτηκε πανηγυρικά για πρωθυπουργό της χώρας μας κάποιον που δεν ήξερε να μιλάει καλά Ελληνικά πιστεύοντας τον στην προεκλογική του εξαγγελία Λεφτά Υπάρχουν και μας έριξε σχεδιασμένα στο καταστροφικό μνημόνιο !