“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

☦ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

Σμήνη σεισμών μικρών από το μεσημέρι στην περιοχή της Θήβας και με εστιακό βάθος από 5 μέχρι 10 χιλιόμετρα. Ο καλός φίλος ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ μας λέει ότι οι σεισμοί παρόλο μικροί έρχονται με υπόκωφο ήχο κάτι που αυξάνει την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής γιατί τραντάζονται και τα σπίτια.

☦ ΕΥΧΗ ΕΠΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΕΙΣΜΟΥ

Ὁ Θεός ὁ μέγας, καί φοβερός, καί θαυμαστός, ὁ μόνος ἀληθινός, ὁ ποιῶν πάντα καί μετασκευάζων, ὁ ἐπιβλέπων ἐπί τήν γῆν καί ποιῶν αὐτήν τρέμειν, ὁ ἁπτόμενος τῶν ὀρέων καί καπνίζονται, ὁ σείων τήν ὑπ’ οὐρανόν ἐκ θεμελίων, οἱ δέ στύλοι αὐτῆς οὐ σαλεύονται, ὁ τά θεμέλια της γής σαλεύων, ἤδρασται δέ τῷ σῶ νεύματι, ὄν πάντα φρίσσει καί τρέμει ἀπό προσώπου τῆς δυνάμεώς Σου, ὅτι ἀνυπόστατος ἡ ὀργή τῆς ἐπί ἠμᾶς τούς ἁμαρτωλούς ἀπειλῆς Σου, ἀμέτρητον τέ καί ἀνεξιχνίαστον τό ἔλεος τῆς ἐπαγγελίας Σου, αὐτός μνήσθητι τῶν οἰκτιρμῶν Σου, Κύριε, καί τά ἐλέη Σου παρασχου ἠμίν, ὅτι ἀπό τοῦ αἰῶνος εἰσί, στήριξον τήν κτίσιν, στερέωσον τήν γῆν, παῦσον τόν κλόνον αὐτῆς, ἔδρασον τήν δονηθείσαν οἰκουμένην, καί μή συναπολέσης ἠμᾶς ταῖς ἀνομίαις ἠμῶν, μηδέ καταδικάσης ἠμᾶς ταῖς ἁμαρτίαις ἠμῶν, ἐν τοῖς κατωτάτοις τῆς γής. Ὅτι σύ εἰ ὁ Θεός ἠμῶν, Θεός τοῦ ἐλεεῖν καί σώζειν, καί σύ τήν δόξαν ἀναπέμπομεν, τῷ Πατρί καί τῷ Υἱῶ καί τῷ Ἁγίω Πνεύματι, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰώνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

☦ Αγία Ευφημία: “Ἄν ἤξερα τί δόξα ἔχουν οἱ Ἅγιοι, θά ἔκανα ὅ,τι µποροῦσα νά περάσω πιό µεγάλα µαρτύρια”

☦ "το πιστοποιητικό εισόδου δεν είναι πρασινωπό, αλλά είναι ολοκόκκινο και είναι η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ που ανοίγει την ΑΝΩΘΕΝ ΠΥΛΗ" "Πνευματικές μάχες πλέον σε όλα τα επίπεδα"

«Σῶμα Χριστοῦ μεταλάβετε, πηγῆς ἀθανάτου γεύσασθε»

"όσοι πονάτε για όλα αυτά που ζούμε, πονέστε και τα γόνατα σας  στην προσευχή για τα παιδιά, τα παιδιά και τα μάτια μας , οι δαίμονες καιροφυλακτούν "

" είναι η ΩΡΑ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ"

☦ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ…

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΙΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΥΘΕΜΕΛΑ. ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΟ  ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ;

☦ Η Αγία Ευφημία η Μεγαλομάρτυς

ο βίος της, η ανάμνηση του θαύματος με τους Ορθοδόξους και τους Μονοφυσίτες, η εμφάνισή της στο Γ. Παΐσιο

Η μνήμη της εορτάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου. Η ανάμνηση του θαύματος στις 11 Ιουλίου.

Ο ΒΙΟΣ ΤΗΣ

Η Αγία Ευφημία έζησε και μαρτύρησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Γεννήθηκε στη Χαλκηδόνα από οικογένεια θεοσεβή και ευγενική. Οι γονείς της Ψιλόφρων και Θεοδωριανή φρόντισαν ώστε η Θυγατέρα τους να αναπτύξει κάθε χριστιανική αρετή.

Η Ευφημία εξελίχθηκε σε άνθρωπο με σπάνια χαρίσματα και δυνατό χριστιανικό φρόνημα, το οποίο επέδειξε όταν ο ειδωλολάτρης ανθύπατος της Μικράς Ασίας Πρίσκος διέταξε να παρευρεθούν όλοι οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας σε γιορτή, την οποία οργάνωνε προς τιμή του θεού των ειδωλολατρών Άρη.

☦ Το αγαπημένο ποίημα του Αγίου Παϊσίου που ήθελε να ακούει λίγο πριν φύγει από την ζωή.

☦ Εἴμαστε ἔνοικοι σέ προσωρινές καλύβες!

Σώσόν με από πηλού, ίνα μη εμπαγώ» (Ψαλ. 68,15)
Αδελφοί, οι ψυχές μας είναι ντυμένες με πηλό· και τα πήλινα, χοϊκά. σώματά μας έχουν δοθεί για την υπηρεσία της ψυχής μας.

Είθε οι ψυχές μας να μη βουλιάξουν μέσα στο χώμα! Είθε οι ψυχές μας να μη σκλαβωθούν στο πήλινο σαρκίο! Είθε η ζωντανή φλόγα να μη σβηστεί μέσα στο χοϊκό τάφο! Είναι απέραντη και αχανής η χοϊκή γη που μας έλκει προς τον εαυτό της, αλλά απείρως πλατύτερο είναι το απροσμέτρητο βασίλειο του Πνεύματος που καλεί την ψυχή μας, ως δικιά του.

☦ Μιά γερόντισσα, αγία ψυχούλα, ζούσε στον Πειραιά μόνη της. Το μοναχοπαίδι της ακολούθησε το δρόμο του Μοναχισμού· αφιερώθηκε στο Θεό!

Εκείνη δέχτηκε το γεγονός δοξάζοντας το Θεό για την τιμή που έκανε στο παιδί της και στην ίδια, παρ᾿ όλο που απόμεινε μόνη της. Επιπλέον δεν είχε και καλή υγεία· είχε άσθμα, που πολύ τη βασάνιζε και πολλές φορές έφθανε κοντά στο θάνατο. Μ᾿ αυτόν τον αγώνα πέρασαν αρκετά χρόνια. Κάποτε ο Θεός, βραβεύοντας την πίστη και την αφοσίωσή της σ᾿ Εκείνον, παραχώρησε κι ανοίξανε προς στιγμήν τα μάτια της ψυχής της κι αξιώθηκε να δεί τον Άγγελο φύλακα της ψυχής της! Η φωτεινότητα και η θεία γλυκύτητά του γέμισαν με υπερκόσμια χαρά την ευλαβέστατη γερόντισσα. Τώρα είχε δεί με τα μάτια της ότι στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν μόνη. Έτσι, προσευχόταν πλέον με μεγαλύτερη πίστη και θερμότητα. Όμως, η ασθένεια συν τω χρόνω θέριευε. Καί κάποτε, σαν αδύναμος άνθρωπος, λύγισε, χύνοντας πολλά δάκρυα μέσα στον πόνο της! Τότε, στη δύσκολη αυτή στιγμή, ξαναφάνηκε χαμογελαστός ο Άγιος Άγγελός της, έτοιμος να την ενισχύσει.Η γριούλα όμως τον πρόφτασε και του είπε με πόνο:

☦ ΕΊΠΕ ΓΈΡΩΝ...

Ο δρόμος είναι στενός.  Αυτός που θέλει να το ταξιδέψει πιο εύκολα πρέπει να πετάξει όλα τα πράγματα και να χρησιμοποιήσει τον σταυρό ως μπαστούνι του.  Με άλλα λόγια, πρέπει να είναι πραγματικά αποφασισμένος να υποφέρει πρόθυμα για την αγάπη του Θεού σε όλα τα πράγματα.  apantaortodoxias

☦"Δοκιμάστε την αγάπη, είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για την υγεία της ψυχής!" - Άγιος Παϊσιος

☦ Άγιος Παϊσιος: "Η Παναγία απαντά αμέσως στην προσευχή μας"

–Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε µου δίνει αµέσως αυτό που της ζητώ και άλλοτε όχι;

–Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στην προσευχή µας• όποτε δεν έχουµε, µας αφήνει, για να αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά.

Όταν ήµουν στην Μονή Φιλοθέου, µια φορά, αµέσως µετά την αγρυπνία της Παναγίας µε έστειλε ένας Προιστάµενος να πάω ένα γραµµα στην Μονή Ιβήρων. Ύστερα έπρεπε να πάω κάτω στον αρσανά της µονής και να περιµένω ένα γεροντάκι που θα ερχόταν µε το καραβάκι, για να το συνοδεύσω στο µοναστήρι µας – απόσταση µιαµιση ώρα µε τα πόδια.

☦ Ο Κύριος είναι εγγύς!

Σας αγαπώ πάρα πολύ και θέλω να πάμε όλοι στον Παράδεισο, αλλά χρειάζεται περισσότερος αγώνας.

Να αγαπήσουμε τον Χριστό! Να βοηθήσουμε κι άλλες ψυχές να έρθουν κοντά στον Κύριο! Να διαβάζουμε μερικές σελίδες από πνευματικά βιβλία για να μας βοηθούν να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μας εξομολόγηση.

☦ Άγιος Παΐσιος: «Ο Θεός θα δώσει τη λύση»

Ό Καλός Θεός όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή και προσοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζονται οι άνθρωποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσότερο. Ό Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει.

Δεν θα πάει πολύ αυτή ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός! Κατά το 1830, επειδή υπήρχε στο Άγιον Όρος πολύς τουρκικός στρατός, για ένα διάστημα δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβήρων κανένας μοναχός.

☦ 11 Ιούλιου μνήμη ΑΓΙΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ, 12 Ιουλίου μνήμη ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ. Και οι δύο μας είπαν, ότι η ΠΟΛΗ θα γίνει Ελληνική.

Πρώτα θα πάμε στην μαρτυρία όπως την καταθέσαμε στις  12 ΜΑΡΤΊΟΥ 2019 και δημοσιεύθηκε σε πολλά ιστολόγια.

Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ, το 1975: «πρώτα εμείς οι Ρώσοι θα πάρουμε την ΠΟΛΗ και μετά εσείς οι Έλληνες- τώρα μην στενοχωρείσαι, θα επιστρέψεις στην Ελλάδα»

Θα μεταφερθούμε στην Μεγ. Βρετανία στα μέσα της δεκαετίας του 70, όταν αυτή δεν ήταν πλήρες μέλος της τότε ΕΟΚ και φυσικά τώρα επέστρεψε εις τα ίδια εκείνων των χρόνων

☦ Αγίου Γέροντος Παϊσίου – Υπέρ του Γένους και της Πατρίδος

Το σημαντικότερο κείμενο-παρακαταθήκη του Αγίου Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτου:

“Ο Γέροντας, ξεριζωμένος από την βρεφική του ηλικία, και έχοντας ζήσει τη φρίκη του πολέμου και της Κατοχής, γνώριζε από την πείρα του ότι το να «διάγωμεν ήρεμον και ησύχιον βίον» είναι μεγάλη ευλογία.