“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

☦ Πιστέψτε καί μή φοβάστε!

Ἔρχονται δύσκολοι καιροί, ἀπὅλες τὶς μεριὲς θὰ μᾶς χτυπᾶνε. Καὶ θὰ ἀντέξουν μόνο αὐτοί, ποῦ μάθανε νωρὶς νὰ ἀγαπᾶνε. Θέτω, ἕνα δικό μου προσωπικὸ δίλημμα. Ἡ στάση μου στὴν σημερινὴ πραγματικότητα, ὡς Ἕλληνα καὶ Χριστιανοῦ ὀρθόδοξου, ποιὰ πρέπει νὰ ‘ναι;

Ἡ προσευχὴ ἡ τὸ μαχαίρι; Μέσα μου, δυὸ πρόσωπα παλεύουν. Τὸ ἕνα, μοῦ ζητάει νὰ πολεμήσω, ὅλους αὐτοὺς ποὺ χρόνια τώρα καταστρέφουν, ὅτι καὶ ὅσους ἀγαπάω. Τὸ ἄλλο μου ζητάει νὰ τοὺς ἀγαπήσω, ἀκόμα κι ἂν μὲ σταυρώνουν.

☦ Αυτό που συμβαίνει με την Αρμενία είναι η αρχή των ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. Τι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός

ΕΓΓΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ; 

- Άγιος  Παΐσιος: "Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με γειτονικό της κράτος – Θα εμπλακούν κι άλλες χώρες" 

-ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός: " Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος" 

Αυτή την στιγμή έχουμε ενεργή συμμετοχή της τουρκίας στην σύγκρουση μεταξύ Αρμένων και Αζέρων.

"Σύμφωνα με τις αξιόπιστες πληροφορίες μας, [Τούρκοι] στρατιωτικοί εκπαιδευτές και υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό βρίσκονται επί του παρόντος σε θέσεις διοίκησης του Αζερμπαϊτζάν και περιστασιακά είναι υπεύθυνοι για μαχητικές δραστηριότητες", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας από το https://sputniknews.com/world/2020

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Παραθέτουμε την παρακάτω μαρτυρία του Ξενοφώντος Ανδρέα, αγιογράφου, Λεμεσός, Κύπρος

 Από το βιβλίο Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370.

(με τον κύριο Ξενοφώντος Ανδρέα συμμετείχαμε σε κοινή τηλεοπτική εκπομπή καναλιού Κυπριακής τηλεόρασης τον Νοέμβριο του 2011 με θέμα τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ) 

"Επισκέφτηκα τον π. Παΐσιο το 1989, έχοντας μόλις διαβάσει ένα σύντομο βιογραφικό του. Αντιμετώπιζα τότε ένα σοβαρό πρόβλημα και πήγα να ζητήσω τη βοήθειά του.

☦ η Ρωσοτουρκική φιλία τελείωσε οριστικά με την σύγκρουση Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν.

Τώρα η τουρκία ξανα προσελήφθηκε από το ΝΑΤΟ για να παίξει εκείνο τον παλιό ρόλο της ¨του χωροφύλακα της Αν. Μεσογείου¨, τον οποίο τον επεκτείνει και  με τον ρόλο του σεκιουριτά στον Καύκασο.

Κάπως έτσι τα πράγματα έρχονται στα ίσια τους και οι Ρώσοι ανακαλύπτουν ( αν και το ήξεραν , αλλά έβλεπαν τα συμφέροντα τους μόνο) την αφερεγγυότητα του σουλτάνου.

Το κακό τρίτωσε για τους Ρώσους γιατί βλέπουν μια τουρκία με εξωφρενικό στρατηγικό κομπασμό να συγκρούεται απευθείας με τα συμφέροντα τους στην Συρία , στην Λιβύη και τώρα στο κρίσιμο υπογάστριο του Καυκάσου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι μόλις τελείωσε η Ρωσική στρατιωτική άσκηση ΚΑΥΚΑΣΟΣ 2020 ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η δεινή θέση της τουρκικής οικονομίας φέρνει την γείτονα χώρα να τα παίζει όλα για όλα, κάτι που σχετίζεται και με την  ευμεταβλητότητα της ψυχοπαθολογίας του σουλτάνου.

☦Σύγχρονο θαύμα της Παναγίας Γοργοεπηκόου Μάνδρας Αττικής.


Ευρίσκεται στη σ.82 του βιβλίου της Μονής.

Συνοπτικά αναφέρουμε:

Μια κυρία στα Μέγαρα, μετά το θάνατο του ανδρός της, την ειδοποίησε η Εφορία Μεγάρων να πάει προς τακτοποίηση του μεγάλου χρέους που άφησε ο άνδρας της από επιχειρήσεις που είχε.

Πήγε στην εφορία να μάθει το ποσό και πώς να το τακτοποιήσει. Ο Έφορος της είπε ότι δεν μπορούσε εκείνη την ημέρα, γιατί είχε κόσμο και ότι πρέπει με προσοχή να δει τον φάκελλο, οπότε να του τηλεφωνήσει σε δυο-τρεις ημέρες. Πριν έλθει η δύσκολη αυτή ώρα, πήγε με την αδελφή της στη Μονή Γοργοεπηκόου και εκ βαθέων προσευχήθηκαν στην Παναγία «να τακτοποιήσει το θέμα, όπως αυτή ήξερε και μπορούσε, διότι χρήματα δεν υπήρχαν».