“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εconomist: Ο Έλληνας λαμπαδηδρόμος βάζει φωτιά στο ευρώ !!!

«The Greek run». Με αυτό τον τίτλο και εξώφυλλο τον Έλληνα λαμπαδηδρόμο που τρέχοντας βάζει φωτιά και καταστρέφει το ευρώ κυκλοφορεί το περιοδικό Economist. Το τεύχος του Economist κάνει λόγο, όπως είναι επόμενο, για το θέμα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ. «Αν τα ευρώ φύγουν από την Ελλάδα, η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ», γράφει χαρακτηριστικά το βρετανικό έντυπο τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, επειδή δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στους επενδυτές της, ενώ οι 'Έλληνες αποσύρουν καθημερινά τις καταθέσεις τους.

Ποιοι θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ; Επικίνδυνοι Επίτροποι ή παιχνίδια με την τύχη μιας ολόκληρης χώρας;

- Διαψεύδει η Κομισιον ότι επεξεργάζεται σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
- Ο Επίτροπος Εμπορίου δήλωνε νωρίτερα: ΚΟΜΙΣΙΟΝ και ΕΚΤ καταρτίζουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
- Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών: «Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»
- Σόιμπλε: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αλλά...
- Καθυστερήσαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα λέει ο νεος γάλλος πρωθυπουργός

«Βάστα Τούρκο να γιομίσω»!

Βαρέθηκε να περιμένει τους Τούρκους το ισραηλινό μαχητικό!
«Βάστα Τούρκο να γιομίσω»! Χιουμοριστικές λεπτομέρειες ανακύπτουν την επόμενη ημέρα του περιστατικού με το ισραηλινό μαχητικό που «παραβίασε» τον «εναέριο χώρο» των κατεχομένων στην Κύπρο. Το αστείο είναι ότι το ισραηλινό μαχητικό που πέταξε πάνω από τα κατεχόμενα αναχαιτίστηκε από τουρκικά F-16, σχεδόν δύο ώρες ΜΕΤΑ την είσοδό του στον λεγόμενο «εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους! Συγκεκριμένα, το ισραηλινό μαχητικό πέταξε πάνω από τα κατεχόμενα από τις 11.05 μέχρι τις 12.49, ένα γεγονός που λέει πολλά είτε για την ετοιμότητα της Τουρκικής Αεροπορίας, είτε για τον τρόμο που προκλήθηκε στο τουρκικό επιτελείο!

Επεισόδιο Χρυσής Αυγής – ΛΑΟΣ στην Βουλή!

Όλα έγιναν για ένα γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ο γ.γ. Της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ζήτησε από τον γ.γ της Βουλής να του πει επισήμως που θα κάθεται η Κ.Ο. Του κόμματός του, αλλά και ποιά θα είναι τα γραφεία τους. Ο κ.Παπαϊωάννου απάντησε ότι ο πιο κατάλληλος να το ορίσει αυτό θα είναι ο νεος Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Β.Πολύδωρας και καλό θα ήταν να επικοινωνήσει μαζί του αφού εκλεγεί, δηλαδή σήμερα. Ωστόσο, σήμερα το πρωί ο εκπροσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής και βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης με άλλους συναδέλφους του, προφανώς επηρεασμένοι και από δημοσιεύματα αποφάσισαν ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής θα είναι εκείνα που στεγαζόταν το ΛΑΟΣ.

Άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στις εισαγωγές της χώρας

Άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στις εισαγωγές της χώρας λόγω της δυσχέρειας στις πληρωμές των εισαγωγών με αφορμή την κρίση της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, έντονο είναι το πρόβλημα που παρατηρείται στις εισαγωγές πρώτων υλών κυρίως στα τρόφιμα όπως σιτηρά, γάλα σκόνη κλπ, στα ηλεκτρικά είδη όπου πλέον οι παραγγελίες καθυστερούν ακόμα και πάνω από δύο μήνες, στα αυτοκίνητα όπου τα στοκ είναι ιδιαίτερα μικρά και οι πελάτες περιμένουν τα οχήματα τους ακόμα και ως 5 μήνες αλλά και στην ένδυση. Ήδη τρείς μεγάλες ελληνικές λιανεμπορικές επιχειρήσεις στο χώρο της ένδυσης έχουν αναγκαστεί να μπλοκάρουν τις εισαγωγές τους και να λειτουργήσουν με ρούχα από τις αποθήκες λόγω της αδυναμίας εισαγωγών.

Τσίπρας στη WSJ: Αν μας κόψουν τα λεφτά, σταματάμε να πληρώνουμε

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να είναι το πρόσωπο των ημερών για τον διεθνή Τύπο ακόμη και δυο εβδομάδες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει την εκτίμησή του ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να διακόψει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, γιατί αυτό θα σήμαινε πως και η Αθήνα θα σταματούσε την αποπληρωμή του χρέους προς τους δανειστές της. Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα συμπαρέσυρε και την ευρωζώνη, τονίζει ο κ. Τσίπρας και σημειώσει ότι η πρώτη του επιλογή είναι να πείσει τους Ευρωπαίους πως κοινό συμφέρον είναι να αναθεωρήσουν την πολιτική τους προς την Ελλάδα, να υιοθετήσουν αναπτυξιακά μέτρα για να σταματήσει η εντεινόμενη ύφεση στην Ελλάδα και να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη "ανθρωπιστική κρίση" στη χώρα.

Μια φράση με νόημα…

Μια φράση απ’ όσα είπε ο Σημίτης σε ομιλία του στο Πεκίνο έχει μπει στο μικροσκόπιο πολλών στην Αθήνα. Είπε συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλα ξεκινούν μ’ ένα ηχηρό «όχι» για να καταλήξουν έπειτα από διαπραγμα­τεύσεις σε δειλό «ναι». Και η «γριά αλεπού» της πολιτικής δεν το λέει τυχαία. Παράγοντες που παρακολουθούν τις παρασκη­νιακές διαβουλεύσεις Αθήνας - Βρυξελλών επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα έχει αποσταθεροποιήσει πλήρως τους δανειστές, που βλέπουν να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα το πρόγραμμα, αλλά και η τιμωρητική διάθεσή τους απέναντι σε όσους εκτρέπονται δημοσιονομικά. Το επόμενο δι­άστημα αναμένεται να συνεχίσουν τις απειλές προκειμένου να σώσουν τα προσχήματα, αλλά και να μην διευρύνουν το μέτωπο των αξιώσεων ανά την Ευρώπη.