“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η ιστορία “σημείον αντιλεγόμενον” στον ενεργειακό-γεωστρατηγικό κόμβο της Χριστώνυμης Πόλης της Καβάλας;

Φώτο Λιμένας Αποστόλου Παύλου
Τι συμβαίνει σήμερα;
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο προς δήμαρχο Καβάλας: "Το μνημείο του Ολοκαυτώματος είναι σύμβολο κατά του μίσους" Παρασκευή, 22 Μάιου 2015 08:28 kavala-portal.gr
Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως&Θάσου για μνημείο Καβαλιωτών Εβραίων: "Η μνήμη των θυμάτων διατηρείται και χωρίς αναθηματικές στήλες" Τρίτη, 19 Μάιου 2015 10:05 kavala-portal.gr

Η «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΕΛΟΥΣΑ», (GÜLEN MERYEM), ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΔΕΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια εντυπωσιακή και συνάμα συγκλονιστική τοιχογραφία που αναπαριστά την «Παναγία Γελούσα» με τον Ιησού Χριστό παιδί στο δεξιό της μέρος, προκάλεσε το δέος και τον μεγάλο θαυμασμό του ίδιου του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού, Ertuğlul Günay, ο οποίος ομολόγησε ότι σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει παρόμοια τοιχογραφία της Παναγίας Γελούσας και του Ιησού. (Dünyada bir benzeri yok. Gülen Meryem Ana ve İsa ya rastlanılmadı».

Σοκ στην Βρετανία και ηλεκτροσόκ στις Βρυξέλλες: Διέρρευσε το σχέδιο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η GUARDIAN
Μια συγκλονιστική εξέλιξη καταγράφεται εδώ και λίγες ώρες στην Βρετανία, μια εξέλιξη που καταδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση η κατ'άλλους "Γερμανική Ενωση ευρωπαϊκών κρατών" βρίσκεται πολύ εγγύτερα στην διάλυσή της απ'ότι νομίζουν οι περισσότεροι και όχι εξαιτίας ενός Grexit, αλλά ενός ... Brexit, δηλαδή της αποχώρησης της Βρετανίας από αυτήν.

“No pasaran”: «Όχι» από Α.Τσίπρα στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέσα στη Σύνοδο Κορυφής

«ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΡΗΤΟΡΕΙΑΣ»
Αρνήθηκε να συναινέσει σε νέες κυρώσεις  ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αρνηθεί και την χρονική επέκταση των νυν κυρώσεων κατά της Ρωσίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. που πραγματοποιείται για δεύτερη ημέρα σήμερα στη Ρίγα της Λετονίας.,

H νυχτερινή Προσευχή καθαρίζει τη σκουριά των αμαρτιών μας

Άναψε την ψυχή με τη προσευχή. Πίστεψέ με, δεν έχει τόσο την ικανότητα να καθαρίζει τη σκουριά η φωτιά, όσο η νυχτερινή προσευχή τη σκουριά των αμαρτιών μας.
Ας ντραπούμε, αν όχι κανέναν άλλον, τους νυκτερινούς φύλακες. Εκείνοι περιέρχονται τους δρόμους για τον ανθρώπινο νόμο, φωνάζοντας δυνατά μέσα στην παγωνιά και περπατώντας μέσα από τα στενά, και πολλές φορές βρέχονται και παγώνουν για σένα και την σωτηρία σου και για τη φύλαξη των χρημάτων σου.

Πρόκληση από τον Αλβανό, έβαλε Τσάμηδες στην κυβέρνηση

Νέα ένταση στις ήδη τεταμένες ελληνοαλβανικές σχέσεις προκαλεί η προκλητική κίνηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, να εντάξει επίσημα ως εταίρο στην κυβέρνησή του το ανθελληνικό κόμμα των Τσάμηδων (PDIU).
Η κίνηση Ράμα προκαλεί ήδη αντιδράσεις στο κόμμα ΚΕΑΔ, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα, και συμμετέχει στην αλβανική κυβέρνηση. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το ΚΕΑΔ αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό.