“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΠΑΠΑΡΗΓΑ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πρόωρες εκλογές ή κυβέρνηση συνεργασίας προβλέπει η Παπαρήγα, καθώς αυτό ζητούν από τον πολιτικό κόσμο οικονομικοί παράγοντες. κυβέρνηση συνεργασίας - είναι κάτι που, νομίζω, ότι συζητιέται σήμερα στους οικονομικούς παράγοντες, αλλά τα πολιτικά πρόσωπα δεν... έχουν ακόμη ενδώσει σε μία τέτοια επιταγή. Δεν είναι θέμα συνωμοσίας. Να το ξεκαθαρίσουμε. Είναι λογικό ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θέλει μια πολύ ισχυρή κυβέρνηση, για να μπορέσει να παρεμποδίσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να φανεί, κατά κάποιο τρόπο, ότι είναι αναγκαία αυτά που γίνονται», σημείωσε μιλώντας στο Real FM. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής στην ΕΕ αλλά και όσα επιδιώκει να επιβάλλει το Μνημόνιο στην Ελλάδα στοχεύουν στην καταστροφή μέρους του πλούτου που συσσωρεύτηκε τις τελευταίες δεκαετίες, επανέλαβε η γ.γ. του ΚΚΕ σε δηλώσεις της την Δευτέρα. «Ο δρόμος που υπάρχει είναι ένας δρόμος κατ' εξοχήν αντιλαϊκός... Πρώτον, να ρίξουν όλο και πιο πολύ το βιοτικό επίπεδο των λαών της Ευρώπης και όχι μόνο της Ελλάδας και δεύτερον, αυτό που λέγεται χρεοκοπία - ή δεν ξέρω πώς λέγεται - να καταστρέψουν ένα μέρος του κεφαλαίου, αλλιώς δεν θα ξεκολλήσει ξανά η κερδοφορία. Αυτό τον δρόμο εμείς τον απορρίπτουμε. Αυτά είναι τα εργαλεία που έχουν στα χέρια τους... Αυτή η δημόσια, τάχα, περιουσία που έχουμε στην Ελλάδα, που είναι κάποια υπολείμματα κρατικών επιχειρήσεων ή είναι τουριστικές περιοχές κ.τ.λ., αυτές θα πουληθούν σε κατώτερη τιμή. Είναι κι αυτό μία μορφή απαξίωσης», είπε η κ.Παπαρήγα.
Η ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι επί θύραις, επανέλαβε η κ.Παπαρήγα, καθώς «Δεν μπορεί να μη γίνει. Στην Ελλάδα, μόλις ξέσπασε η κρίση, έγινε αυτό που λέμε υποτίμηση της αξίας της ανθρώπινης εργατικής δύναμης, αλλά δεν είχαμε μείωση τιμών...Γιατί ο καπιταλισμός έτσι λύνει το πρόβλημά του... Τώρα θα προχωρήσουν σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία. Θα ξεκολλήσει το πλοίο από την κρίση; Κι αν ξεκολλήσει, θα επέλθει καινούργια κρίση. Φαύλος κύκλος είναι όλα αυτά».

http://fimotro.blogspot.com

TΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ: "ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ"

Η Τουρκία θέλει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διεθνής στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των δυνάμεων του Muammar Gaddafi, ώστε να μπορέσουν οι Λίβυοι να αποφασίσουν για το μέλλον τους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan. Μιλώντας στη Μέκκα κατά την τελευταία ημέρα μιας επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία, ο Erdogan δήλωσε πως η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ήθελε να εκπληρωθούν αρκετοί όροι, πριν ξεκινήσει η συμμαχία τις επιχειρήσεις.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η στρατιωτική επέμβαση δεν πρέπει να καταλήξει σε μια κατοχή αυτής της πλούσιας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο βορειοαφρικανικής χώρας. «Η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι να τελειώσει αυτή η επιχείρηση το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο Erdogan, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση. Παράλληλα, κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου διδάκτορα πανεπιστημίου στην πιο ιερή πόλη του Ισλάμ, πρόσθεσε ότι «Η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι ο λιβυκός λαός να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του».
«Τώρα το θέμα είναι ότι το ΝΑΤΟ αρχίζει να επιχειρεί. Αν αρχίσει να επιχειρεί το ΝΑΤΟ, έχουμε μερικούς όρους» τόνισε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επέμβει παραδεχόμενο και αναγνωρίζοντας ότι η Λιβύη ανήκει στους Λίβυους, όχι για να διανείμει τους πόρους και τον πλούτο του υπεδάφους της». Αντιπρόσωποι από τις 28 χώρες του ΝΑΤΟ πρόκειται να συναντηθούν αργότερα σήμερα, για να συμφωνήσουν πώς θα εφαρμόσουν το εμπάργκο όπλων, για την επιβολή του οποίου αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθούν συμμαχικά αεροσκάφη και πλοία τα οποία θα αναλάβουν να εμποδίσουν τις αποστολές όπλων στις δυνάμεις του Gaddafi. Όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές, ο Erdogan πρόκειται να προεδρεύσει αργότερα σήμερα συνάντησης Τούρκων υπουργών και στρατιωτικών διοικητών στην Άγκυρα, για να συζητηθεί η κατάσταση στη Λιβύη. Η Τουρκία είχε επιχειρηματικούς δεσμούς αξίας 15,3 δισ. δολαρίων με τη Λιβύη, πριν αρχίσει η εξέγερση εναντίον του Καντάφι, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα. Πέρυσι τον Νοέμβριο, ο Erdogan είχε δεχθεί το βραβείο «Muammar Gaddafi» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr