“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Καὶ μὲ τὰ κομποσχοίνια σώζονται οἱ κολασμένοι!

Τὸ ὅραμα μὲ τὴν διατροφὴ ζώντων – κεκοιμημένων
Ἡ δύναμη τοῦ κομποσχοινιοῦ
Κάποτε ἕνας ἀδελφός, ὅταν βρισκόμασταν στὴν Ν. Σκήτη, περιέπεσε σ' ἕνα ἀμφίβολο λογισμό: «Προσευχόμαστε, ἀγρυπνοῦμε..., ὡραία αὐτά. Ὅμως κατ' αὐτὸν τὸν τρόπο βοηθοῦμε καὶ τοὺς ἄλλους ἢ μόνον τὸν ἑαυτό μας;». Ἐνῶ ἑτοιμαζόταν νὰ ἐξομολογηθεῖ αὐτὸν τὸν λογισμὸ στὸν Γέροντα, τὸν πρόλαβε ὁ δεύτερος καὶ μὲ πρόσωπο ποὺ φαινόταν βαθιὰ συγκινημένο, λέγει στὸν ἀδελφό. Ἀπόψε παιδί μου, ὁ Θεός μού ἔδειξε τὸ ἕξης φοβερὸ θέαμα: Ἐνῶ προσευχόμουν, γιὰ μία στιγμή μοῦ φάνηκε ὅτι βρισκόμουν σὲ μία πολὺ μεγάλη τράπεζα.

Αυτή είναι η αιτία, που πιθανόν θα έχουμε παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση στον πλανήτη

Σε κάθε πόλεμο μικρό η μεγάλο υπάρχουν οι αιτίες και οι αφορμές. Έτσι διαβάζαμε  όλοι μας από μικροί στα βιβλία...
Σε κάθε πόλεμο μικρό η μεγάλο υπάρχουν οι αιτίες και οι αφορμές. Έτσι διαβάζαμε  όλοι μας από μικροί στα βιβλία της ιστορίας,  για όλες τις μικρές ή μεγάλες  πολεμικές συρράξεις. Στην προκειμένη περίπτωση, μία από τις αιτίες της  κόντρας ΗΠΑ και Ρωσίας είναι η ενέργεια . 

Τζιχαντιστές βρήκαν προστασία στον τουρκικό στρατό από την οργή των Κούρδων

Αδιευκρίνιστος αριθμός τζιχαντιστών πουπολεμούσαν τους Κούρδους στην πόλη της Συρίας, Τελ Αμπιάντ, μετά τις νικηφόρες προελάσεις των κουρδικών ομάδων YPG, κατάφεραν να γλυτώσουν από την οργή των Κούρδων και να κατευθυνθούν στην Τουρκία προκειμένου να βρουν προστασία από τους Τούρκους.
Το τουρκικό δημοσίευμα σημειώνει «μερικοί μαχητές του ISIS”- «bazı IŞİD militanları» κατέφυγαν στον τουρκικό στρατό και αποφεύγει να προσδιορίσει  τον αριθμό των τζιχαντιστών που βρήκαν καταφύγιο στα τουρκικά φυλάκια των συνόρων.

ο κανιβαλισμός των «εταίρων»…

Στο Πανεπιστήμιο, αστειευόμενοι, πειράζαμε τους μαύρους συμφοιτητές μας, λέγοντάς τους «κανιβάλους». Κι εκείνοι μας αποκρίνονταν: «Εμείς τρώγαμε τους ανθρώπους, γιατί πεινούσαμε, ενώ εσείς οι λευκοί σκοτώνετε από διαστροφή θανατολαγνείας».
Γεγονός, που επαληθεύεται και στη διαχρονική, αλλά ιδιαίτερα στην τωρινή συγκυρία της κατάμαυρης των λευκών ιστορίας. Που σημαίνει ότι κανιβαλισμός, πέρα απ’ την κυριολεκτική ανθρωποφαγία, είναι πολύ περισσότερο η γενοκτονία ολάκερων λαών, στο βωμό της οικονομικής και της κυριαρχικής βουλιμίας.

ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ

FT: Σε ένα σκίτσο το δράμα Ελλάδας και Ευρώπης και ..."Η κατάσταση θυμίζει τα χρόνια πριν ξεσπάσει ο Α' Π.Π."!
Ενα καταπληκτικό σκίτσο του Ίνγραμ Πιν που συνοδεύει το άρθρο του Μάρτιν Γούλφ στους Financial Times με τίτλο «Χωρίστε βιαστικά και μετανιώστε με την ησυχία σας» και στο οποίο παρομοιάζεται πριν το ξέσπασμα του Α'ΠΠ με τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και της πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα δίνει το πιο πλήρες στίγμα της διαπραγμάτευσης.

Κίνηση "ματ" από Μόσχα με αναβάθμιση της Ελλάδας - Μέσω Greek Stream το ρωσικό φ/α θα προωθείται στην Ιταλία

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΟΥΤΙΝ
Ένα νέο σχέδιο για την προώθηση του ρωσικού φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη επεξεργάζεται η Ρωσία, προκειμένου να ξεπεράσει το μπλοκ που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ στα Σκόπια με ανατροπή της κυβέρνησης Γκρούεφσκι. Αυτό προβλέπει την εμπλοκή της Ιταλίας και την αναβάθμιση της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη με τον Greek Stream.