“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

☦ Η Μεγαλομάρτυς Ευφημία

Η γενναίοψυχη Μεγαλομάρτυς του Χριστού Ευφημία έζησε και μαρτύρησε επί του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, πού βασίλεψε από το 284 μέχρι 305 μ.Χ. Η Ευφημία καταγόταν από την Χαλκηδόνα. Ο πατέρας της ονομαζόταν Φιλόφρων. Ήταν πολύ πλούσιος και κατείχε το αξίωμα του Συγκλητικού. Η μητέρα της, η Θεοδοσιανή, ήταν γυναίκα με πίστη χριστιανική.

☦ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΙΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ὁ ἄνθρωπος σύμφωνα μέ τήν ἴδια τή φύση του, καλεῖται νά ζήσει ταυτοχρόνως σέ δύο κόσμους: Στόν ἐπίγειο, γιατί τό σῶμα του εἶναι γήινο καί στόν ἐπουράνιο, γιατί ἡ ψυχή εἶναι ἐκ τοῦ οὐρανοῦ.

Αὐτό ἰσχύει οὐσιαστικά, ἀπό τότε πού ὁ Θεάνθρωπος Χριστός ἔγινε Ἐκκλησία· ἐφ’ὅσον ἡ Ἐκκλησία συμπεριλαμβάνει ἀμφότερους κόσμους, καί στή γῆ, καί στόν οὐρανό.

☦ Τυφλότεροι τυφλών οι εθελότυφλοι

Είναι γνωστό στους υπεύθυνους αρμόδιους, ότι ο κωδικός ενεργοποίησης του συστήματος ηλεκτρονικής σήμανσης προϊόντων υπηρεσιών και ανθρώπων – όπως  αποδείχτηκε από εξέχοντες ηλεκτρονικούς και παραδέχτηκε ο κατασκευαστής του barcode G.I. Laurer – είναι το 666. Που παρά τις διεθνείς διαμαρτυρίες να αλλάξει με άλλους αριθμούς, γράμματα ή σχήματα, επιβλήθηκε παγκόσμια (και σε αντίπαλους σχηματισμούς)  με πιέσεις προφανώς υπερκυβερνητικές. Η σκοπιμότητα και η ένταση των πιέσεων για επιβολή, όπως και η υποστήριξη με ομοιότυπες δηλώσεις (σαν από ίδια εντολή) από άτομα που δηλώνουν χριστιανοί, αποκλείοντας την σύμπτωση, δίνει αυτόματα στο σύμβολο αυτό την σημασία που έχει για την Αποκάλυψη, ως σύμβολο του αντιχρίστου επάνω στους πιστούς του, που αρνούνται τον Χριστό.