“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Είσαι χριστιανός; Γίνε φάρος!

Δείτε την γαλήνη που έχει ο φάρος ακόμα και όταν κτυπάτε αλύπητα από τα μανιασμένα κύματα. Δεν φοβάται, δεν δειλιάζει, γιατί γνωρίζει ότι έχει βαθιά και γερά θεμέλια. Έτσι λοιπόν και ο άνθρωπος του βιώνει την εν Χριστώ ζωή, μένει γαλήνιος ακόμα και μέσα στους πειρασμούς και τις δοκιμασίες, ακόμα και όταν τα μανιασμένα κύματα του πόνου και των πειρασμών τον κτυπούν. 

Εμπλοκή με ΔΕΣΦΑ

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε όπως φαίνεται στην ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει ως προαπαιτούμενο την υπογραφή διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Αζερμπαϊτζάν. 
Πρόκειται για εξέλιξη που προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο στην ελληνική όσο και στην αζέρικη πλευρά, καθώς, πέραν όλων των άλλων, μεταθέτει για άγνωστο χρόνο την ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ και την είσπραξη των 400 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Οι αντάρτες ζητούν να ανταλλάξουν τις μοναχές με συναγωνιστές τους

Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας
«Οι μοναχές βρίσκονται σε ασφαλές μέρος αλλά δεν πρόκειται να απελευθερωθούν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Μοχάμεντ Αμπου Αλ Φίντα σε τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο. Οι αντάρτες που πλέον παραδέχονται και επίσημα ότι κρατούν τις μοναχές, ζητούν την απελευθέρωση συναγωνιστών τους που κρατούνται από το καθεστώς Ασαντ στις φυλακές της Συρίας.

Οι αρετές του Αγίου Νικολάου

του Αχιλλέα Πιτσίλκα Διδάκτορα Θεολογίας
Ο Άγιος Νικόλαος είναι από τους πιο αγαπητούς αγίους για όλους τους χριστιανούς, εξαιτίας όχι μονάχα των αρετών αλλά και των θείων χαρισμάτων, που τον συνόδευαν στη ζωή. Κάποιες δε από τις πιο χαρακτηριστικές αρετές του και κάποια από τα χαρίσματα που είχε από το Θεό ήταν και τα πιο κάτω:

α) Η ενδελεχής μελέτη των Γραφών και η φιλανθρωπία

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε κατά το 260 μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας από γονείς χριστιανούς, έμαθε από πολύ μικρός να μελετά με μεγάλη προσοχή τα θεόσοφα λόγια των Γραφών και να καταρτίζεται «προς τε των Θείων Γραφών γνώσιν και περί των του Θεού δογμάτων», ενώ ταυτόχρονα κατά Συμεών το Μεταφρασή, «μυρίαις χάρεσιν εκοσμείτο». (Μ. 116, 320 C).

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΗ

Όταν η θεία χάρη δει ότι ο άνθρωπος άρχισε να έχει ιδέα για τον εαυτό του και να υψηλοφρονεί, αμέσως παραχωρεί οι πειρασμοί του να γίνουν πιο δυνατοί και να τον νικήσουν, μέχρι να μάθει ότι είναι αδύναμος και να καταφύγει στο Θεό και να τον κρατήσει κοντά του με ταπείνωση. Και με αυτό τον τρόπο έρχεται ο άνθρωπος στα μέτρα της τέλειας πίστης και της τέλειας ελπίδας του Υιού του Θεού, και υψώνεται για να φτάσει την αγάπη.
Διότι ο άνθρωπος γνωρίζει πόσο θαυμαστή είναι η αγάπη του Θεού προς αυτόν, όταν βρεθεί ανάμεσα σε μεγάλες δυσκολίες, που τον αποκόπτουν από την ανθρώπινη ελπίδα. Και τότε δείχνει ο Θεός σ΄αυτόν τη σωτήρια δύναμή του. Ο άνθρωπος ποτέ του δε θα μάθει τη θεϊκή δύναμη ζώντας στην άνεση και στην καλοπέραση. Και ποτέ δεν έδειξε ο Θεός τη σωτήρια ενέργειά του με τρόπο αισθητό, παρά σε τόπους ήσυχους και έρημους, και σε τόπους όπου δε συναντάς παρέες και πολλές κουβέντες και θορύβους από τη συγκατασκήνωση με άλλους ανθρώπους.

Πάτρα: Μικρή μαθήτρια ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια

Μάρτυρες  μιας εικόνας που παραπέμπει σε  χώρες του τρίτου κόσμου έγιναν διερχόμενοι αλλά και κηδεμόνες που βρέθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στον περιβάλλοντα χώρο Δημοτικού Σχολείου στα Ζαρουχλέϊκα της Πάτρας, όταν αντίκρισαν μια μικρή μαθήτρια να  αναζητεί τροφή στα αποφάγια άλλων μαθητών. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" το περιστατικό συνέβη πριν από τρία εικοσιτετράωρα και συνοδεύθηκε από την εικόνα η μικρή μαθήτρια να παίρνει στα χέρια της  ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς  και ν’ αρχίζει να το τρώει....

Θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου Νικολάου σε παραπεταμένη θύρα!

Στην επαρχία του Ταμπώφ μία οικογένεια αγόρασε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο σπίτι. Καθώς το κτίριο ήταν ερειπωμένο, μία παλιά πόρτα την έριξαν κάτω από ένα υπόστεγο.
Μία βροχερή ημέρα η κόρη βγήκε στον κήπο και είδε μια εικόνα πάνω στην πόρτα! Άφού την προσκύνησε πήγε στο σπίτι της χαρούμενη λέγοντας: «Έγινε θαύμα! Ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός εμφανίστηκε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ !!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΚΡΥΩΝΕΙ, ΝΑ ΠΕΙΝΑ...ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ!!!
Το διαβάσαμε από το:thesecretrealtruth.blogspot.com