“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, αλλά ο Ελληνισμός!

Φωτο: Το Άγαλμα του Μιαούλη στην Ύδρα
Ξένοι Ακαδημαϊκοί - Τρεις ξένοι ακαδημαϊκοί μας θυμίζουν όσα έχουμε ξεχάσει η μάλλον καλύτερα όσο προσπαθούν κάποιοι να μα αναγκάσουν να ξεχάσουμε: Το μεγαλείο του Ελληνισμού!
Σύμφωνα με τους Simone Le Baron (Γαλλίδα) καθηγήτρια γαλλικών, γλωσσολόγος, συγγραφέας, Arsam Momeni (Ιρανός) διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, συγγραφέας και Sam Chekwas (Νιγηριανός) οδοντίατρος, εκδότης και συγγραφέας, η λύση στα προβλήματα μας δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, που με νύχια κι με δόντια προσπαθούν να επιβάλλουν οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης, αλλά ο Ελληνισμός!

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για την “τουρκική ροή”

Η κατασκευή του αγωγού της «τουρκικής ροής» [Turkish stream], αναβλήθηκε λόγω των αυστηρών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ρωσικής εταιρείας «Gazprom» και της τουρκικής «Botas», έγραψε η ρωσική εφημερίδα «Kommersant», την Τρίτη.
Εν τω μεταξύ, έντονες συζητήσεις γίνονται  για τις  ιδιωτικές τουρκικές εταιρείες οι οποίες  εισάγουν φυσικό αέριο, οι οποίες ήταν σε θέση να διαπραγματευθούν με την «Gazprom» σε έκπτωση  της τιμής.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: “Φτιάξτε αποθήκες υγροποιημένου φυσικού αερίου”

«Αν πάει κάτι στραβά μην…ξεμείνετε»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, να κινηθούν προς την κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να αποφευχθούν διαταραχές του εφοδιασμού και να έχουν καλύτερη ενεργειακή ασφάλεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του BTA από τις Βρυξέλλες.

Κυβέρνηση προς επιχειρηματίες: Περάστε από το ταμείο

Μετά τον Λεωνίδα Μπόμπολα, άλλος ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας «κινδύνευσε» να βρεθεί με χειροπέδες, αφού είχε ανοικτούς λογαριασμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με την εφορία. Άνηκε και αυτός στην κατηγορία «έχω και δεν πληρώνω». 
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κινείται στο χώρο του εφοπλισμού και είναι από τα πιο γνωστά ονόματα, με βαριά παράδοση στο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες ειδοποιήθηκε για τις φορολογικές του εκκρεμότητες με τη ρητή εντολή ότι αν δεν προέβαινε σε ρυθμίσεις θα προχωρούσαν οι διαδικασίες της δίωξής του.

O αυστριακός Τύπος βοά: Αλλάξτε πολιτική και σταματήστε να βρίζετε την Ελλάδα!

«Αντί να καθυβρίζει τους Έλληνες, η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει ότι ολόκληρη η Ευρώπη είναι Ελλάδα», αναφέρει ο …τίτλος του κεντρικού άρθρου της μεγάλης συντηρητικής εφημερίδας της Αυστρίας «Σάλτσμπουργκερ Νάχριχτεν».
Ο αρθρογράφος ασκεί δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους εταίρους για την στάση που τηρούν έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού προβλήματος ευρύτερα όπως επίσης και απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Πρέπει να γίνει πόλεμος !!!

Φωτο: Βλήμα Bulava το οποίο εκτοξεύθηκε από το υποβρύχιο Alexander Nevsky τον περασμένο Νοέμβριο
“Πρέπει να γίνει πόλεμος - Πρέπει να γίνει πόλεμος - Πρέπει να γίνει πόλεμος… διότι πολλή Αμαρτία - Απιστία και Ασέβεια  υπάρχει στον κόσμο” είπε ο Όσιος  Ιωάννης ο Ρώσος στον Άγιο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη

Μεταξύ ουρανού και γης…..

Μνημονεύοντας ψυχές
Πριν από πολλά χρόνια, βρέθηκα στο Άγιον Όρος παρακολουθώντας μια αξέχαστη Θεία Λειτουργία σε ένα ταπεινό κελλάκι, με λειτουργό, ευλαβή Ιερομόναχο, αγιασμένη ψυχή που πλέον αυλίζεται εις τόπους, ένθα των δικαίων τα πνεύματα αναπαύονται... 

ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΚΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την καταπληκτική ιστορία μιας τουρκικής οικογένειας από την περιοχή Elazığ, ανατολικά της Άγκυρας, που τα μελη της αποφάσισαν να βαπτιστούν χριστιανοί και επειδή κινδύνευε άμεσα η ζωή τους και το έσκασαν στην Γερμανία, αποκαλύπτει η ίδια η τουρκική εφημερίδα Sabah. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουν πολλά στοιχεία για αυτή την οικογένεια. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στην φωτογραφία που δημοσιεύει εικονίζονται με την πλάτη στον φακό.