“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Μόνο ένας ΑΓΙΟΣ θα μπορούσε να μας πει γιατί επέτρεψε ο ΘΕΟΣ να κλείσουν οι εκκλησίες ΤΟΥ στην Ελλάδα και τι σημαίνει αυτό για όλα όσα έρχονται;

Φώτο δημοσίευμα εφημερίδας 01/08/2019
-« και να ξέρεις  φέτος φαίνεται πλέον  ολοφάνερα, ότι  είναι η χρονιά που θα έρθουν δίχως διαβατήριο  τούρκοι ¨τουρίστες με κράνη¨ στα νησιά μας. Εκεί τους περιμένει για ¨ξενάγηση¨ με Ρομφαία  ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ »
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στο Σχέδιο του Ουρανού τίποτε δεν γίνεται τυχαία, αλλά για να ψηλαφήσουμε μια μόνο ψηφίδα του σχεδίου αυτού,  πρέπει να είμαστε ΑΓΙΟΙ, κάτι που παλεύει μανιωδώς  το αντίχριστο πνεύμα των ημερών.

☦Αργολίδος Νεκτάριος: ''Η γη είναι τετράγωνη!''

Θ.Π.: ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ «Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» ΚΑΙ Η «ΚΑΛΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ

Tου Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου
Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες από τότε που άρχισαν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα στην χώρα μας από τα οποία δεν εξαιρέθηκε η εκκλησία μας.
Αν για όλους τους χριστιανούς ήταν μια περίοδος οδύνης για την στέρηση των ιερών ακολουθιών και ιδιαίτερα της θείας Λειτουργίας, για τους κληρικούς ήταν πολύ πιο οδυνηρή η περίοδος αυτή.

“Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν”

Είναι όντως συγκλονιστικό αυτό που αναφέρει  ο Άγ. Ιω. Χρυσόστομος:
«Μου αναπτέρωσες πολύ το κουράγιο και μ’ έκανες να σκιρτώ από χαρά γιατί, αφού μου ανήγγειλες τα δυσάρεστα, πρόσθεσες τη φράση, που πρέπει να λέμε σε όλα όσα συμβαίνουν:
«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν» (δηλ. Δόξα στον Θεό για όλα)

Αυτή η φράση είναι θανατηφόρο πλήγμα για τον διάβολο!

☦Το Σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ανοίγει τώρα και μας θέλει πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους .

«Κάποιος Άλλος αδερφέ, κυβερνάει το σύμπαν και όχι οι μεγάλοι του κόσμου τούτου…» Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος της  Κριμαίας. Ακριβώς, γιατί το σχέδιο του ΘΕΟΥ είναι με το μέρος των μικρών και αδικημένων και όχι των ισχυρών. Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Πρέπει κάποιος να κοιμάται με τα τσαρούχια , όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι νεοποχίτες και τα ψηφιακά εργαλεία τους βάλθηκαν να ξεθωριάσουν από την μνήμη της Ελληνικής ψυχής τον θρύλο του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ και μάλιστα στις σημερινές χρονικές γεωπολιτικές συγκυρίες που βοούν, ότι η Τουρκία διαλύεται και ο Ρώσος ετοιμάστηκε να απολαύσει θέα από την Επτάλοφο και όχι μόνο να περνάει τον Βόσπορο φορτωμένος με διαστημική στρατηγική τεχνολογία που την κατεβάζει εδώ και μήνες στην Μ. Ανατολή.( η πρώην συμμαχία  τους έσπασε σε κομμάτια στην ΣΥΡΙΑ,  στην ΛΙΒΥΗ και σε λίγο στα Βαλκάνια)

☦ Παραινετικός λόγος († Γέροντας Άνθιμος Αγιαννανίτης)

Σήμερα διερχόμαστε την χειρότερη κρίση από κτίσεως κόσμου. Βλέπετε τους ανθρώπους, ενώ ο Θεός έδωσε τη σοφία για το αγαθό, αυτοί την καταχρώνται για το πονηρό. Έχουν αποθηριωθεί, πράγμα που δεν συμβαίνει στα θηρία.
Κανένα καλό δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τη μετάνοια. Ας ανατρέξουμε στην Παλαιά Διαθήκη στο εξής περιστατικό. Λέει ο προφήτης Ιωνάς: «Ακόμη τρεις ημέρες και η Νινευΐ καταστρέφεται». Τι έκαναν τότε οι Νινευΐτες; Μετανόησαν και νήστεψαν οι πάντες, ακόμη και τα ζώα τους. Το ίδιο και μείς, ας υψώσουμε τους νοητούς οφθαλμούς μας προς τον Θεό, να ζητήσουμε το θείο έλεος για μας, το Έθνος, την Εκκλησία, τον κόσμο ολόκληρο, λέγοντας: «Κύριε, κατάπεμψον το έλεός σου επί τον λαόν σου και συγχώρησον ημάς τους αμαρτωλούς και όλον τον κόσμον σου».