“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

“Αυτό είναι το χιλιάρμενο που μαζεύεται στην Ανατολική Μεσόγειο” !!!

Με πήρε ο πνευματικός αδελφός - έχουμε τον ίδιο πνευματικό - Σ. τηλέφωνο. «Χθες ήταν εδώ ο πάτερ. Καθώς προχωρούσαμε με το αμάξι γυρνάει ξαφνικά, με κοιτάζει και μου λέει "αυτό είναι το χιλιάρμενο που μαζεύεται στην Ανατολική Μεσόγειο!". Έμεινα! Πήρα τηλέφωνο να σου το πω γιατί αν θυμάσαι από παλιότερα θεωρούσα ότι η Άσπρη Θάλασσα που αναφέρει ο Πατροκοσμάς είναι η Μεσόγειος... Θα σου στείλω email...» Ο πάτερ λίγες ημέρες πριν είχε γυρίσει από το Άγιον Όρος όπου έχει στενούς δεσμούς με κορυφαία ασκητική φυσιογνωμία του Αγίου Όρους...

Στην Κύπρο ο ρωσικός στόλος - Για πρώτη φορά Ρώσοι πεζοναύτες πάτησαν στο νησί !!!

Τον ναύσταθμο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη θυμίζει από το πρωί το λιμάνι της Λεμεσού καθώς έχουν καταπλεύσει το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivi, τελευταίο πλοίο της κλάσης Kashin Mod, τα αρματαγωγά Ν.Filchenkov (κλάσης Alligator/Project 1171) και Tsesar Kunikov (κλάσης Ropucha-I /Project 775) και το ρυμουλκό Shakhtar σε μία εντυπωσιακή και άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης της Ρωσίας και στην Κύπρο. Τα σκάφη του ρωσικού στολίσκου, αντί να πλεύσουν κατ'ευθείαν προς την Συρία, προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη σημαίας στην Κύπρο, στέλνονtας ένα μήνυμα στήριξης στον Ελληνισμό της Μεγαλονήσου, ο οποίος πlηρώνει την στρατηγική απαξίωση της Mητρόπολης σε όλα τα επίπεδα: Αμυντικό και οικονομικό.

ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ…!!!

"Το Ισραήλ με "ηλεκτρονική παρεμβολή" έριξε το RF4", λένε τώρα οι Τούρκοι!!!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ένα νέο σενάριο προσπαθεί να θέσει το αξιόπιστο ειδησιογραφικό τουρκικό site για το τουρκικό RF-4. «Μήπως το RF-4 καταρρίφθηκε από την Ισραήλ”; αναρωτιέται το site και αναφέρει σενάρια όπου κάποιοι κύκλοι «ίσως προσπαθούν να ρίξουν σε παγίδα την κυβέρνηση Ερντογάν και τον στρατό ακόμη και μέσα από την Τουρκία». Το haberler.com γραφει: “ θα σας αναφέρουμε κάτι το οποίο κυκλοφορεί ως πληροφορία αλλά δεν έχει γραφτεί στα μέσα ενημέρωσης. Το συγκεκριμένο RF-4 είναι απ’αυτά που έχουν εκσυγχρονιστεί από το Ισραήλ…. Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι που πιστεύουν πως το Ισραήλ με ηλεκτρονική παρέμβαση στο λογισμικό του αεροσκάφους θα μπορούσε να το καταρρίψει για να παγιδεύσει την Άγκυρα στο να οδηγηθεί σε σύγκρουση με τη Συρία.

Πράσινη ενέργεια, πράσινες υποσχέσεις, πράσι-να άλογα!!!

Βαράνε κανόνι οι εταιρίες φωτοβολταϊκών !!!
Απλήρωτοι όσοι τους πίστεψαν και έβαλαν φωτοβολταϊκά, με ότι κινδύνους για την περιουσία τους μπορεί να σημαίνει αυτό. Τον κίνδυνο μαζικής πτώχευσης παραγωγών φωτοβολταϊκών...επισείει ο ΣΠΕΦ με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο ΣΠΕΦ ζητά την άμεση επέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να ενισχυθεί ο ΛΑΓΗΕ, είτε μέσω δανείου από το ΤΠΔ είτε μέσω της αύξησης του κεφαλαίου του και να εξοφληθούν τα χρέη προς τους παραγωγούς.

ΒΙΝΤΕΟ. ΤΟ ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ 63ΧΡΟ-ΝΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ !!!

Πριν ο 63χρονος συνταξιούχος γιατρός πηδήξει στο κενό, ένας αξιωματικός της ΕΛ ΑΣ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να τον μεταπείσει. Όμως ο γιατρός ήταν αποφασισμένος να τελειώσει την ζωή του....Δείτε το βίντεο

Η κρίση μας θα περάσει στην Ιστορία ως η κρίση αντίληψης !!!

Βασικά η κρίση  μας έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.  Όσοι συντέλεσαν  με πράξεις ή παραλήψεις -αλλά και αυτοί που  δημιούργησαν την κρίση- ειναι και αυτοί που βλάπτονται λιγότερο από όλους.  Συνεπεία αυτού όσοι είχαν πρόσβαση σε εξουσία, επιρροή στην κοινωνία και πλούτο συνεχίζουν να  τα έχουν όλα αυτά με λιγοστές ίσως απώλειες. Αυτό κάνει την κρίση ελεγχόμενη και περιορισμένη στα χαμηλά μικροαστικά κοινωνικά  στρώματα που έτσι και αλλιώς βρίσκονταν αποκομμένα. Αυτά τα στρώματα εκφράζονται μόνο μια φορά την τετραετία και μπορούν να παράξουν μόνο μαζικές διαδηλώσεις και τυφλή βια πριν αναζητήσουν να χωθούν πίσω από μια ηγεσία που συνήθως προϋπάρχει. Επειδή μιλούν και γράφουν δημόσια μόνο οι έχοντες, η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου τείνει να λάβει χαρακτηριστικά “προεκλογικής εξαγγελίας που δεν τηρήθηκε”.

Η Βουλγαρία εκμεταλλεύεται την κρίση σε Ελλά-δα και Ρουμανία

Τα ελληνικά κεφάλαια και οι επιχειρήσεις που μετανάστευσαν στην γειτονική χώρα ήταν σαφές κέρδος για την Σόφια από την ελληνική κρίση, παραδέχεται ο Βούλγαρος ΥΠΟΙΚ. «Είμαστε οι σταθερότεροι στην περιοχή»
Κριτική στην Ευρώπη γενικά και στην Ευρωζώνη ειδικότερα, για καθυστερημένη αντίδραση, ιδιαίτερα στο θέμα της Ελλάδας, όπου, όπως σημειώνει, ήδη το 2010 έπρεπε να είχε αποφασιστεί μια δραστική διαγραφή χρέους, ασκεί ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Σιμεόν Ντιγιάνκοφ, σε συνεντεύξεις του στα φύλλα του Σαββατοκύριακου, των αυστριακών εφημερίδων «Κουρίρ» και «Ντερ Στάνταρντ». Κατά την άποψή του, εάν οι αποφάσεις είχαν ληφθεί τότε που έπρεπε, δηλαδή πριν από δύο χρόνια, θα είχε αποφευχθεί αυτός ο χρόνος της στασιμότητας από τα μέσα του 2011, όμως η Ευρώπη καθυστερεί πολύ και αυτή η ευρωπαϊκή «παράλυση» έχει τριπλασιάσει το κόστος αυτής της κρίσης.