“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ !!!
Αποχώρησε πριν από λίγο από την πλατεία Καραϊσκάκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Αγανακτισμένοι κάτοικοι που αντιδρούν στη μετονομασία του πάρκου που βρίσκεται απέναντι από τον ΟΣΕ, σε πάρκο Δυρραχίου, προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον δήμαρχο για να του εκφράσουν την αντίθεσή τους, ωστόσο, με τη βοήθεια των αστυνομικών δυνάμεων, ο κ. Μπουτάρης φυγαδεύτηκε και αποχώρησε από το σημείο με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Γκάφα - ζημιά για την ΑΟΖ αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή - Θα "παραδίδαμε" τη Στρογγύλη

Μια απίστευτη γκάφα που θα είχε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο θέμα του καθορισμού της ΑΟΖ αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή.
Με γνωμοδότησή του το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο χαρακτηρισε το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας, τη Στρογγύλη, αρχαιολογικό χώρο. Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως “ασπίδα” για το νησί στο οποίο υπάρχει μία μικρή στρατιωτική δύναμη. Η οποία αν επικυρωνόταν η συγκεκριμένη γνωμοδότηση θα έπρεπε να αποχωρήσει! Και αυτό θα ήταν μέγα λάθος, γιατί η Στρογγύλη θα έμενε ακατοίκητη. Τι θα σήμαινε αυτό;

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013 – Ένα ηχηρό μήνυμα στους «γείτονες» !!!

Α. Ρουπακιώτης: "Με υποδείξεις απο ΗΠΑ και Ε.Ε. οι διώξεις κατα της Χ.Α." !!!

Μια αποκάλυψη-βόμβα, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έκανε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης.
Υποστήριξε πώς οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκαν από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πώς «επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο».

Ρωσία:"περίεργες" προετοιμασίες! Ανακοινώθηκε σχέδιο για τις περιπτώσεις "κρίσεων &...απειλών"

Ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε σήμερα το σχέδιο «προετοιμασίας της χώρας για την περίπτωση κρίσεων και απειλής της ανεξαρτησίας της».
Ο υπουργός κάλεσε τις κρατικές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που «κατά κάποιον τρόπο» συνδέουν τη λειτουργία τους με την άμυνα της Ρωσίας, να είναι έτοιμες να προσφέρουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «οτιδήποτε θα χρειάζονται σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης».

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ: «ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ! ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ!»

Μαρτυρία Ανώτερου Αξιωματικού (Ι) Π.Α.
Κάποια μέρα μετά το Δεκαπενταύγουστο (θα ήταν 16 ή 17 του μήνα) είχα από το πρωί βαρυθυμία. Ήταν μεγάλη η αγωνία μου για την εξέλιξη της όλης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας· προβληματιζόμουν για το πώς θα μπορέσει ο κόσμος να τα βγάλει πέρα -ιδίως οικονομικά- τον ερχόμενο χειμώνα.

ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΕΔΑΔ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ

12.000 δεσμευμένα ελληνικά ακίνητα στην Τουρκία
«Αυτή τη στιγμή έχω αξιώσεις έναντι της Τουρκίας γύρω στα 2-3 δις ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Δημήτρης Γκελντής που χειρίζεται πολλές υποθέσεις αξιώσεων Ελλήνων υπηκόων σε δεσμευμένα ακίνητα στην Τουρκία. Την ύπαρξη 12.000 δεσμευμένων ελληνικών ακινήτων στην Τουρκία ανέδειξε η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επιδίκασε αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ για υλική βλάβη σε Έλληνες υπηκόους.