“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Σόρος και ΣΙΑ τρέμουν τις εκλογές στην Ελλάδα

«Ισως συμφέρει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ αφού η ζημιά που έχει πάθει είναι ανεπανόρθωτη», δήλωσε στη «Monde» ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, καταγγέλλοντας παράλληλα τους ηγέτες της Ευρώπης ότι την οδηγούν στον χαμό! «Το ευρώ απειλεί να καταστρέψει την Ε.Ε. επειδή οι ηγέτες της επιμένουν σε ανελαστικούς κανόνες. Οι πιο ευάλωτες χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται ήδη σε τριτοκοσμική κατάσταση», σημείωσε ο Ουγγρο-αμερικανός δισεκατομμυριούχος, προβλέποντας ότι η Ισπανία γρήγορα θα ακολουθήσει την τύχη της Ελλάδας. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας. «Η πανευρωπαϊκή κυριαρχία της Bundesbank κάνει καλό στη Γερμανία, όχι στην Ευρώπη. Μόνο το Βερολίνο επωφελείται από την κρίση της ευρωζώνης, εξασφαλίζοντας χαμηλά επιτόκια δανεισμού», πρόσθεσε ο Σόρος, έχοντας προφανώς υπόψη του τη στεγνή άρνηση του προέδρου της Bundesbank και μέλους της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν, να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια στη Μαδρίτη. Ο Σόρος πάντως αρνήθηκε ότι έχει «σπεκουλάρει» σε βάρος του ευρώ με το επιχείρημα ότι «πήρε σύνταξη» από τη νομισματική κερδοσκοπία. Πρόσθεσε ωστόσο με νόημα πως αν ήταν ενεργός θα στοιχημάτιζε κατά του κοινού νομίσματος!

Μιχ. Χρυσοχοίδης και Αν. Σρόιτερ σε προεκλογικό σποτάκι της "Χρυσής Αυγής"!

Το καλύτερο προεκλογικό σποτάκι της «Χρυσής Αυγής» έκαναν ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Αντώνης Σρόιτερ. Ο δημοσιογράφος του Alpha και ο υπουργός, που γνωρίζει βιωματικά ότι η ζωή εκεί  έξω είναι αμείλικτη και δεν αστειεύεται  αποφάσισαν να πάνε μια χαλαρή τηλεοπτική βόλτα στην σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας -στο λάκο με τα φίδια-, με τη κάμερα να γλείφει τον ναρκισσισμό τους. Πέφτουν λοιπόν πάνω σ’ ένα σεκιουριτά στο σταθμό Λαρίσης και τον ρωτάνε αν καθάρισε η πλατεία από τότε που ανέλαβε ο Χρυσοχοίδης. Η απάντηση του σεκιουριτά ήταν βούτυρο στο ψωμί του Μιχαλολιάκου:« Όχι, για να λέμε την αλήθεια. Η Χρυσή Αυγή την καθάρισε. Αν δεν ήταν η Χρυσή Αυγή θα ήταν ακόμη γεμάτη η πλατεία…»"

kourdistoportocali

Δείτε το προεκλογικό βίντεο της «Χρυσής Αυγής»

Δεν μας φτύνουν, σύντροφε. Ψιχαλίζει...

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
Δέκα εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται εκτάκτως στα κόμματα με απόφαση της διακομματικής επιτροπής. Τώρα, τι να πει κανείς; Ότι είναι γαϊδούρια; Ότι είναι χοντρόπετσοι; Ότι για άλλη μία φορά αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνοι είναι; Αυτοί θα μας σώσουν; Αυτοί το μόνο που έχουν μάθει είναι να μοιράζουν τα χρήματα του κράτους. Άλλη δουλειά δεν έμαθαν τόσα χρόνια, παρά μόνο πως να ξεσκίζουν τις σάρκες του ελληνικού δημοσίου. ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι βάζουν χέρι στα δημόσια ταμεία στο όνομα της... Δημοκρατίας. Ούτε ένας από αυτούς δεν βρέθηκε να πει «όχι ευχαριστώ».

Φτάνουν πια τα ύπουλα πλήγματα, αιδώς Γερμανοί … Εταίροι!

Αηδία έχει καταντήσει το παιχνίδι των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης που συνεχώς βάλλουν κατά της Ελλάδας, με όλους τους δυνατούς τρόπους. Μπορεί κάποια πράγματα να φαίνονται γελοία ή απλά αστεία και να μη θεωρείται αναγκαίο να δοθεί μια απάντηση, κάποια άλλα, όμως, είναι πολύ σοβαρά για να τα αφήσει η ελληνική κυβέρνηση χωρίς απάντηση ή χωρίς τη λήψη νομικών μέτρων αν είναι δυνατόν. Όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Γερμανία, Σταμάτης Ασημένιος, Γερμανός καθηγητής γεωλογίας από το πανεπιστήμιο του Άαχεν, ισχυρίσθηκε ότι ο κίνδυνος από τα τσουνάμι στην Ελλάδα έχει υποεκτιμηθεί, ιδιαίτερα για τις βόρειες περιοχές της χώρας μας. Ο εν λόγω καθηγητής ξεκίνησε την έρευνά του βασιζόμενος σε αναφορά του Ηροδότου για μεγάλα κύματα που έπληξαν τους Πέρσες εισβολείς στην Χαλκιδική. Με βάση τα υπόλοιπα στοιχεία που συνέλεξε, αναφέρει ότι τα τελευταία 5.000 χρόνια η Ελλάδα πλήττεται συνεχώς από μικρού ύψους τσουνάμι (3-5 μέτρα), τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν ύψους μερικών μέτρων κάποια στιγμή. Τα σχετικά ευρήματα παρουσίασε στις ΗΠΑ, σε συνέδριο γεωλογίας. Φυσικά, μια τέτοια επιστημονική ανακάλυψη (;) ήταν βούτυρο στο ψωμί των γερμανικών ΜΜΕ, που βρήκαν ευκαιρία να πουλήσουν λαϊκισμό και να πλήξουν τον ελληνικό τουρισμό! Το γνωστό Focus και η Die Welt, ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους τα «ευρήματα». 

Αδ. Γεωργιάδης: «Εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, κρυφτείτε»

«Οι δημοσκοπήσεις, όπως είναι σήμερα, δεν βγάζουν κυβέρνηση για τον τόπο. Σημαίνουν χάος και ακυβερνησία. Διότι ακόμα και αν υποθέταμε ότι θα αναγκαζόταν ο Σαμαράς να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί έχουν έναν ελάχιστο αριθμό πλειοψηφίας, 151- 154 εδρών. Θα ήταν αδύνατο να κυβερνήσεις την Ελλάδα κατ’ αυτό τον τρόπο», δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Γεωργιάδη, εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις τότε θα πρέπει όλοι να κρυφθούν.
Προφανώς αναφέρεται στους συναδέλφους του-βουλευτές…

prionokordela

Independent: «Το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στην ιστορία»

«Τι χρωστάμε στους Έλληνες; Συμπόνοια, αλληλεγγύη και υποστήριξη. Και μία συγνώμη επίσης, ακριβώς έξω από την πόρτα του σπιτιού μας, μέσα στην Ευρώπη, η χώρα που γέννησε... τη δημοκρατία πληρώνει το τίμημα για το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στην ιστορία». Αυτό αναφέρει ο αρθογράφος της Independent σε δημοσίευμα με τίτλο «Πληρώνοντας το τίμημα για το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στην ιστορία» με το οποίο κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της στην Ελλάδα. Ξεκινώντας από το πολύ πρόσφατο, τραγικό περιστατικό με την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα, η βρετανική εφημερίδα κάνω λόγο για τρομερή συμφορά που έχει πέσει πάνω τους Έλληνες λόγω της κρίσης του ευρώ: «Η Ελλάδα μπαίνει στην 5η συνεχόμενη χρονιά ύφεσης. Από το 2008 έχει απολέσει το 13% του ΑΕΠ και πολλοί προβλέπουν ότι ενδεχομένως να χάσει ακόμη ένα 10%».

Επιτυχία Α.Τσίπρα: "Πάγωσε" τη ροή 40 δισ. στις τράπεζες!

Αναμφισβήτητα μια σημαντική πολιτική επιτυχία κατέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (και το defencenet.gr, το μοναδικό Μέσο που ανέδειξε ως κύρια είδηση την επιστολή) , καθώς η προειδοποιητική επιστολή που έστειλε χθες στον Λ.Παπαδήμο για την ανάγκη άμεσου "παγώματος" των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είχε άμεσα αποτελέσματα. Μετά την επιστολή ο Λ.Παπαδήμος "πάγωσε" την σχετική διαδικασία και οι αποφάσεις αναβλήθηκαν για μετά τις εκλογές, υποτίθεται "προκειμένου να μην αποτελέσει το ευαίσθητο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης πεδίο της προεκλογικής αντιπαράθεσης". Πάντως, αν δεν είχε σταλεί η επιστολή είναι βέβαιο ότι θα είχε κλείσει το θέμα της ενίσχυσης των τραπεζών μέσω των χρημάτων της δανειακής σύμβασης δηλαδή μέσω των χρημάτων του ελληνικού δημοσίου και ενώ οι τραπεζίτες θα εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο των ιδρυμάτων αυτών! Πάντως, κάποιοι εξακολουθούν και εργάζονται άκοπα υπέρ των τραπεζιτών: Επιστολή προς τις διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών με την οποία θα δεσμεύεται για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα στείλει σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακοινώσουν σήμερα τα αποτελέσματά τους χωρίς επιφυλάξεις από τους ορκωτούς ελεγκτές. Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής, της Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς με τα λεφτά των πολιτών!

defencenet

Κρήτη: Λογιστής κρεμάστηκε γιατί δεν άντεχε άλλο την κατάσταση στη χώρα

Το πτώμα ενός 45χρονου λογιστή εντοπίστηκε, το πρωί, στην οδό Μητσοτάκη, κοντά στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Ο άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος στη σκάλα πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το σπίτι του, ενώ το μακάβριο θέαμα αντίκρισε πρώτη η γυναίκα που προσέχει τη μητέρα του λογιστή. Η γυναίκα ειδοποίησε το γραφείο του λογιστή, κι έσπευσε μία υπάλληλός του, που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, σοκ προκαλούν οι λόγοι που φαίνεται πως οδήγησαν τον άνδρα στην αυτοχειρία... Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretalive.gr, ο λογιστής άφησε σημείωμα με σαφείς πολιτικές αιχμές, στο οποίο αναφέρει ότι αποφάσισε να αυτοκτονήσει, μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λογιστής, ο οποίος δεν ήταν παντρεμένος, δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

defencenet