“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Αποκάλυψη του Αγίου Αντωνίου για τη Μοναχική χάρη

Ο Άγιος Αντώνιος έλεγε: «Παρακάλεσα τον Θεό ζητώντας να μου δείξει με ποια βοήθεια είναι προικισμένος ο Μοναχός για την καλογερική χάρη και μου έδειξε μεγάλη πύρινη λαμπάδα και πλήθος οπλισμένων Αγγέλων, οι οποίοι κυκλώνουν τον Μοναχό που προθυμοποιείται να σωθεί. Και ακούστηκε φωνή από το Άγιο Πνεύμα η οποία έλεγε στους Αγγέλους: «Σε όλη του τη ζωή να μην απομακρυνθείτε από αυτόν».

Η Παναγία θύμιαζε στη Μεγίστη Λαύρα

Παναγία η Βηματάρισσα - Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
(Αντίγραφο της εικόνας το οποίο βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου που είναι πλησίον του Καθολικού της Ιεράς Μονής)
Ο γέρο-Θεόφιλος, αδελφός της Μονής αυτής, σε μια πνευματική συζήτηση που είχαμε, πριν από 40 περίπου χρόνια, μου είπε τα εξής : «Αδελφέ πάτερ Ανδρέα, επειδή και συ είσαι εξαρτηματικός αδελφός της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, κι εδώ έβαλες μετάνοια για να γίνεις μοναχός και επομένως σαν παράδελφος μου, που είσαι, σου λέγω, πως πρέπει πάντοτε να είμαστε προσεκτικοί και νηφάλιοι. Η προσευχή με την υπακοή πρέπει αδελφές να είναι ενωμένες, όπως είναι οι φτερούγες στα πουλιά, για να μπορεί ο άνθρωπος να έχει πνευματική προκοπή και να πετάει με το νου του, από τα γήινα στα ουράνια.

Η εξ ανάγκης δημιουργία μιας "Ελληνικής Φάλαγγας"

ΦΩΤΟ: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014-
“ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,  ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ,  ΘΑ ΣΙΜΩΣΟΥΝ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ» ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.... ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ”  Αναγνώστης -2014-

Γέρων Μάξιμος Ιβηρίτης: Το «Σκοπιανόν» πειρασμός δια τον Άθω

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Ευχόμενος την κατ’ άμφω υγείαν και πλουσίαν την χάριν του Θεού εφ’ υμάς και τους εκλεκτούς συνεργάτας υμών επί τη ελεύσει του νέου σωτηρίου έτους 2018, επιτρέψατέ μοι όπως επιφορτίσω τας στήλας της εγκρίτου εφημερίδος σας με το κατωτέρω ραβάσιον ημών σημείωμα.
Την 28ην Οκτωβρίου 2017 με το πάτριον ημερολόγιον εκοιμήθη φιλοξενούμενος εις το γηροκομείον της ημετέρας Μονής ο αιωνόβιος εξαρτηματικός ημών Ιερομόναχος Γέρων Βαρθολομαίος. Ούτος υπήρξε κατά σάρκα υιός του θρυλικού Μακεδονομάχου οπλαρχηγού Ιωάννου Παρλιάρη εκ Ταξιάρχου Χαλκιδικής, ον ο Άθως εξυμνεί δια σχετικών στίχων, ένεκεν των πολλών αυτού αγώνων και ευεργεσιών προς απελευθέρωσίν του «εκ Τούρκων και Βουλγάρων».

Ο Ρώσος πρόεδρος σύγκρινε τη σορό του Λένιν με τα λείψανα αγίων στο Άγιο Όρος

Σάλος με δηλώσεις του Πούτιν: «Θρησκεία» παρόμοια με τον χριστιανισμό ο κομμουνισμός - «Πολλές ομοιότητες» ανάμεσα στα δυο συστήματα αξιών
Αίσθηση έχουν προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν που συνέκρινε την κομμουνιστική ιδεολογία με τον χριστιανισμό και το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία με τα λείψανα αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Άγιο Όρος και αλλού.