“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά...

Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης.
Του Jose Manuel Lamarque
Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα. Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία. Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώ οι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο.

Παρθενώνας: Η συνάντηση Ελληνισμού και Χριστιανισμού

Κωνσταντίνος Χολέβας Πολιτικός Επιστήμων
Τελικά είχε άδικο ο Κώστας Γαβράς και είχε δίκιο η Εκκλησία. Θυμίζω την αντίδραση που προκάλεσε ανιστόρητη παρερμηνεία του γνωστού σκηνοθέτη, ο οποίος ανέλαβε να δημιουργήσει ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για τους επισκέπτες του Μουσείου της Ακροπόλεως το 2009. Ο Γαβράς παρουσίαζε ανθρωπάκια με μαύρα ράσα -άμεση αναφορά σε ορθοδόξους ιερείς- να καταστρέφουν το αέτωμα του Παρθενώνα λόγω θρησκευτικού φανατισμού. Κι όμως, ένα τέτοιο περιστατικό ουδέποτε συνέβη ή τουλάχιστον δεν μαρτυρείται από τις ιστορικές πηγές. Και επειδή Ιστορία είναι η μελέτη και τεκμηρίωση βάσει των κειμένων και των μνημείων της κάθε εποχής, έχουμε πλέον μια επιστημονική καταγραφή της βυζαντινής ιστορίας του Παρθενώνα.

Ολυμπιακούς Αγώνες ονειρεύεται ο Ερντογάν !!!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε τις προσωπικές προσπάθειες για να αναλάβει η χώρα του τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Ο τούρκος πρωθυπουργός στις 7 Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψει ο ίδιος στο Μπουένος Άϊρες όπου θα αποφασισθεί και θα ανακοινωθεί η πόλη που θα αναλάβει τους αγώνες.
Η τουρκική κυβέρνηση προωθεί την Κωνσταντινούπολη και θεωρεί πως έχει μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων. Η Κωνσταντινούπολη θα ανταγωνιστεί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Σε μια καινούργια κίνηση κατά της Τουρκίας προχώρησε η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρουν και οι τουρκικές εφημερίδες απαγορεύτηκε η μετάδοση των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών, (που έχουν ήδη αποβλακώσει το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό),  από τα αιγυπτιακά κανάλια

6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έσπειραν τον τρόμο στους Φούρνους

Toυρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το ελληνικό έδαφος πριν από λίγο μεταδίδεται από την περιοχή των Φούρνων.
Συγκεκριμένα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη κρούσης στόχων εδάφους F-4E Terminator πραγματοποίησαν εικονική προσβολή στην περιοχή των νήσων Φούρνων από υψόμετρο 1300 μέτρων προκαλώντας τον τρόμο σε τουρίστες και παραθεριστές που έβλεπαν τα τουρκικά μαχητικά να περνάνε επάνω από τα νησιά στις 11.28

ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΘΥΤΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!! ΠΩΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ιστορική επίσκεψη Μέρκελ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου - ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ
Η πρώτη ηγέτης της Γερμανίας που θα επισκεφτεί το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί στο Νταχάου θα γίνει σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ. Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση ότι το ιστορικό μνημείο γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για προεκλογικούς λόγους.
Η καγκελάριος αναμένεται να φτάσει στο μνημείο το απόγευμα (5.45 τοπική ώρα) και, μετά από μια σύντομη ομιλία, θα καταθέσει λουλούδια ενώ θα περιηγηθεί τα ερείπια του στρατοπέδου.

Είπα - ξείπα Μανιάτη για το «σεισμόσημο»

ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τις εισηγήσεις της τρόικας για επιβολή «σεισμόσημου» στα ακίνητα, θέμα που αποκάλυψε το Εθνος της Κυριακής, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι «είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα με πάρα πολύ προσοχή χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες οι οποίοι πια δεν αντέχουν άλλο αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναπάθουμε τις ζημιές του παρελθόντος».

Τὸ μήνυμα τῆς Ρωμιοσύνης, τοῦ πόνου καὶ τῆς ἀγάπης γιὰ τὴ πατρίδα μας…

“Τὸ νὰ εἶναι κανεὶς Ἕλληνας, τὸ νὰ εἶναι κανεὶς Ρωμηός, δὲν εἶναι ὑπερηφάνεια ἀλλὰ εἶναι σταυρὸς καὶ μόνο σὰν σταυρὸ καὶ σὰν διακόνημα μποροῦμε νὰ τὸ κρατήσουμε” 

Γράφει ὁ Μητροπολίτης Λεμεσού Ἀθανάσιος 
Εἶναι γεγονὸς ὅτι καυχόμαστε γιὰ τὴν ἑλληνική μας καταγωγὴ καὶ τὴν σχέση μας μὲ τὸν Χριστὸ καὶ μὲ τὸ Εὐαγγέλιο, ὄχι ἀδίκως βέβαια, παρόλο ποὺ καμιὰ φορᾶ εἴμαστε λίγο ὑπερβολικοί, ὅμως ἡ ἱστορία δικαιώνει τὸ ἑλληνικὸ ἔθνος…

Δάκρυσε η Μεγαλόχαρη στη Λέρο!

Απογευματινές ώρες 14ης Αυγούστου 2013: η εικόνα της Μεγαλόχαρης ξεκινά με συνοδεία πιστών από την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στον Ξηρόκαμπο Λέρου για το εξωκλήσι της Παναγιάς του Παλαιόκαστρου. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί αυτό που θα συμβεί.

Γέροντας Αγίου Όρους: «Μνημονεύετε τους bloggers, αυτούς που σώζουν τα αυτονόητα»

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Δύο μέρες μετά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ παιδικός μου φίλος με ειδοποιεί  μισο-πέλαγα του Βόρειου Αιγαίου.
“Κώστα σε μία ώρα θα βρίσκομαι στο λιμάνι της πόλης σου που όπως έμαθα πρόσφατα το μετονομάσατε σε λιμένα ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ για να τιμήσετε αυτόν το Άγιο Προστάτη σας”. Όταν τον άκουσα χάρηκα γιατί είχα να δω τον φίλο μου πολύ καιρό και ήθελα να μάθω νέα για την νέα του επαγγελματική ζωή  καθότι έκανε μια τολμηρή αλλά σωτήρια υπέρβαση στην ζωή του. Είχε τελειώσει προγραμματιστής και έκανε μάλιστα και μεταπτυχιακό. Πριν δύο όμως χρόνια η ανεργία και οι άμεσες οικογενειακές υποχρεώσεις τον οδήγησαν στην στρωμένη δουλεία του πατέρα του. Άλλωστε από μικρό παιδί δίπλα του γνώριζε καλά αυτή την τίμια δουλειά. Τώρα κουμαντάριζε ένα καλό θαλασσινό σκαρί και περιδιάβαινε με κέντρο την Χαλκιδική τους πλούσιους ψαρότοπους στο Βόρειο Αιγαίο. Πριν λίγο καιρό μου εκμυστηρεύθηκε ότι ξέχασε την ανεργία και μάλιστα το πλήρωμα του αντικαταστάθηκε με “άνεργους” Έλληνες επιστήμονες!!