“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ «ΑΝΑΒΕΙ» ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Το μεγάλο «παιχνίδι» που παίζεται εδώ και τρία περίπου χρόνια στην Μέση Ανατολή με την έναρξη του συριακού εμφύλιου, έχει ένα και μοναδικό επίμαχο αντικείμενο και αυτό είναι τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής. Η πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράκ και η επέλαση των φανατικών μουσουλμάνων με τη κατάληψη της πόλης της Μοσούλης, δημιουργούν νέα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να τα εξετάσουμε με πολύ προσοχή γιατί είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και αν αυτό φαίνεται εξ αρχής παράδοξο.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ θα “σκουπίσει” αντί για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ;

Φωτο από news247
Όπως γνωρίζουμε πέρα από τον νόμους της ευνομούμενης  Πολιτείας υφίστανται και οι “πνευματικοί νόμοι” με την ιδιαιτερότητα οι τελευταίοι να διαθέτουν κυρίως  σπλάχνα οικτιρμών.

Top Gun εμφανίστηκαν ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε εκδήλωση για πολεμικά ελικόπτερα

Που πάνε τα πουλάκια μας..;
Α. Να επιθεωρήσουν και να χωροθετήσουν  ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα  και γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο με τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα;
B. Σκοπεύουν να πετάξουν μια βόλτα μέχρι τα Κατεχόμενα για να δούνε αν η εκεί υφαλοκρηπίδα γράφει τουρκοκυπριακή;
Γ. Μήπως σκοπεύουν να κάνουν τον τροχονόμο στην ναυσιπλοΐα των Στενών τώρα που προτίθενται καραβανιές με LNG πλοία να μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο προς την ενεργειακά διψασμένη Ουκρανία μέσω Μαύρης Θαλάσσης;
Δ. Μήπως πάνε προς Συρία και Ιράκ πλευρά;

Ένας ξυπόλυτος ασκητής στο δικαστήριο...

Εχω διαβάσει στο Λαυσαϊκόν του Παλλαδίουτα εξής περί του αββά Ωρ: «Ούτος εν τη ερήμω διάγων, ήσθιεν μεν βοτάνας και ρίζας γλυκείας, έπινεν δε και ύδωρ ότε ηύρισκεν, εν ευχαίς και ύμνοις διατελών πάντα τον χρόνον». Νομίζω αποδίδουν άριστα τα της ασκητικοτάτης βιοτής του πατρός Φιλαρέτου.
Ηταν ενα από τα εύοσμα άνθη που φυτρώνουν στα βράχια των Καρουλίων! Φίλος  της αρετής όντως. Πάντα κυκλοφορούσε ξυπόλυτος.
Μια μέρα ο Γέροντάς μας, ο π. Γερόντιος, θέλοντας να τον δοκιμάσει αν είναι από τον Θεόν η τόση αγάπη και απλότητά του ή από εγωισμό, του είπε:
«Πάτερ Φιλάρετε...»
«Ευλογείτε, Γέροντα».
«Είσαι υποκριτής! Μας δείχνεις ότι περπατάς ξυπόλυτος και με κουρελιασμένα ράσα, για να κάνεις τον ταπεινό!

Διέλευση ΑΒ-212 από τη Βίγλα του Αγίου Όρους

Τι έκαναν οι Τούρκοι στο Άγιον Oρος;

Δημοσιεύθηκε από onpolitika
Ο ένας είναι δημοσιογράφος και ο άλλος αρχιτέκτονας. Αν ήταν άλλης εθνικότητας, δεν θα προκαλούσε εντύπωση η απόφασή τους να μπουν στο Άγιο Όρος. Το ότι είναι Τούρκοι, όμως, δημιουργεί έντονο ενδιαφέρον. Ο δημοσιογράφος της Χουριέτ, Ertuğrul Özkök και ο αρχιτέκτονας φίλος του Ali Esad Göksel καταγράφουν τις εντυπώσεις τους και αποκαλύπτουν.