“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΘΑΝΕ

Σε δόσεις θα καταβληθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα και αφού η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, εντάσσοντας τα μεταρρυθμιστικά μέτρα στη νομοθεσία της μέχρι την 1η Μαρτίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD. Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ακόμη ότι συμφωνήθηκε αυστηρή επιτήρηση για την Ελλάδα και δημιουργήθηκε ειδικός συμψηφιστικός λογαριασμός, προκειμένου «να μην εκπορεύεται πλέον από την Ελλάδα κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης» και σημείωσε με νόημα ότι προσπαθεί να μην χάσει την υπομονή του.

Υπό τηλεοπτική «επιτήρηση» ο Τράγκας



Η τηλεοπτική απάντηση του Γ. Τράγκα στο πρόστιμο για την προσβολή της Μέρκελ
«Συνοδεία» δύο ναζί στρατιωτών, οι οποίοι έφεραν τη σβάστικα στο μπράτσο τους, εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό στούντιο της εκπομπής του «Χωρίς Αναισθητικό» απόψε ο Γιώργος Τράγκας, μετά το πρόστιμο που του επέβαλλε το ΕΣΡ εξαιτίας των «άσεμνων χαρακτηρισμών» που χρησιμοποίησε κατά της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Ο Γ. Τράγκας με στόχο – όπως είπε - να κάνει «ένα αστείο μετά από μια μέρα έντασης», έκανε την εκπομπή του έχοντας τοποθετήσει μπροστά του φωτογραφίες της Άγκελας Μέρκελ, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Αδόλφου Χίτλερ. Ο δημοσιογράφος τόνισε πως σύμφωνα με τις δηλώσεις του γερμανού αντικαγκελάριου Ρέσλερ «το χαμόγελο των Ελλήνων το πληρώνουν οι Γερμανοί» και είπε να τους το ανταποδώσει με τη σημερινή εκπομπή. Ο Γ. Τράγκας χαρακτήρισε «μαμούθ» το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και ευχαρίστησε όλους όσους του συμπαραστάθηκαν.

Financial Times: Ο πόλεμος με το Ιράν είναι πολύ κοντά

Σενάρια για επίθεση του Ισραήλ τον Απρίλιο
Το ερώτημα κατά πόσον θα ξεσπάσει πόλεμος για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πλανάται για τόσο καιρό, που καταλήγει να είναι πια ξεπερασμένο. Ηδη το 2006 ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έλεγε: «Βρισκόμαστε στο 1938 και το Ιράν είναι η Γερμανία». Φέτος, όμως, τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά. Η απειλή του πολέμου είναι πολύ πιο κοντά. Μια σύγκρουση θα μπορούσε να αρχίσει με τον βομβαρδισμό του Ιράν από το Ισραήλ. Και πολύ γρήγορα θα αναγκάζονταν να λάβουν μέρος οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία, ενδεχομένως και τα κράτη του Κόλπου και η Σαουδική Αραβία. Ο ισραηλινός υπουργός Αμύνης Εχούντ Μπαράκ έχει δηλώσει ότι τους ερχόμενους μήνες το Ιράν εισέρχεται σε μια «ζώνη ασυλίας». Με άλλα λόγια, το πυρηνικό του πρόγραμμα φτάνει σε ένα σημείο από το οποίο δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

"Πετρελαϊκό σοκ για ευρωζώνη και Ελλάδα". Άρθρο των Financial Times

FINANCIAL TIMES

''Η ευρωζώνη έρχεται αντιμέτωπη με ένα «πετρελαϊκό σοκ» αναλόγων διαστάσεων με εκείνο του 2008, όταν η τιμή του αργού ανήλθε στα σχεδόν 150 δολ. ανά βαρέλι. Το κόστος του πετρελαίου Brent σε δολάρια παραμένει κάτω από το επίπεδο ρεκόρ των 150 δολ. και κινείται κοντά στα υψηλά έξι μηνών στα 120 δολ. ανά βαρέλι. Αν προστεθεί όμως στην εξίσωση η υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου (που κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το 2008) το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές της ευρωζώνης να πληρώνουν σήμερα σχεδόν την ίδια τιμή με του 2008.

Σε ευρώ, το κόστος του Brent ανήλθε μέσα στην εβδομάδα στο υψηλό 3ετίας των 91,7 ευρώ ανά βαρέλι, δηλαδή ούτε 2% χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ των 93,5 ευρώ του Ιουλίου 2008. Εάν διατηρηθούν οι τρέχουσες τάσεις στις αγορές εμπορευμάτων και συναλλάγματος, η τιμή αναμένεται να ανέλθει σε νέο ρεκόρ την επόμενη εβδομάδα.Σε δολάρια εν τω μεταξύ, οι τιμές του αργού παραμένουν 20% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό τους.

Π.Καμμένος: Εφαρμόζεται σχέδιο που εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας

του ΕΜΚΒ

O Πάνος Καμμένος, Ανεξάρτητος Βουλευτής την Τρίτη 21/2/2012,μίλησε στην εκπομπή  «Τα Debate της πολιτικής»  των Γιώργου Παπαχρήστου και Αρη Ραβανού για την δανειακή σύμβαση, τη νέα πολιτική κίνηση που ιδρύει, την πολιτική κατάσταση,τους συμβούλους των πολιτικών αρχηγών και το σχέδιο εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας…
Δείτε την συνέντευξη στο οπτικοποιημένο ηχητικό που ακολουθεί.


Ελληνοπρεπέστατη απάντηση του Πρέσβη μας στον Christoph Leitl

Με μία ελληνοπρεπέστατη απάντηση η οποία δημοσιεύτηκε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ αντέδρασε ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, στις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου (WKÖ) Christoph Leitl, για πώληση ελληνικών ακριτικών νήσων στην Τουρκία ώστε η χώρα μας να πληρώσει τα χρέη της.
«Ο Ελληνικός Λαός σίγουρα θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης», διαμηνύει ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, σε ανοικτή επιστολή του. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Έλληνας πρέσβης «Όσες ανυπέρβλητες δυσκολίες και να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, ακόμα κι αν αναγκαζόταν να πτωχεύσει, θα πτώχευε ολόκληρη η χώρα, μαζί με το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης στον πιο απομακρυσμένο βράχο, ή ύφαλο που ανήκει στην επικράτειά της», τονίζει χαρακτηριστικά ο Θεμιστοκλής Δημίδης διαβεβαιώνοντας συγχρόνως πως «είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης».
Ο Έλληνας πρέσβης υπενθύμισε στο γραφικό πια Christoph Leitl ότι η Ελλάδα προτίμησε να πολεμήσει, παρά να επιτρέψει ακόμη και τη διέλευση των δυνάμεων του Άξονα από το έδαφός της αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για το παρελθόν κάποιων άλλων χωρών.

Απίστευτο σχόλιο του βρετανικού GUARDIAN!!! «Οι Υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup πρέπει να κάπνισαν κάτι πολύ δυνατό…»!

«Αυτό που κάπνισαν οι Υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup πρέπει να ήταν πολύ δυνατό» σχολιάζουν οι Βρετανικοί Guardian! Στο άρθρο τους για το νέο πακέτο της Ελλάδας ύψους 130 δις ευρώ, που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση για τα όσα περιλαμβάνονται μέσα στη συμφωνία. Ο τίτλος τα λέει όλα: “το πακέτο των 130 δις για την Ελλάδα την αφήνει ανεξάρτητη μόνο στο όνομα.” Μάλιστα, επισημαίνει ότι η συμφωνία αυτή έχει χτιστεί πάνω σε σαθρά θεμέλια, ενώ όλα γίνονται για να αποδείξουν ότι ο μηχανισμός του ευρώ δουλεύει κανονικά! Επίσης, αναφέρει ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται με αυτά τα μέτρα που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση, να φέρουν ανάπτυξη στην Ελλάδα μετά το 2014, κάτι το οποίο αναφέρει και για τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι πανηγυρίζουν για την συμφωνία. Και οι τελευταίοι, όπως λέει το άρθρο, ξέρουν καλά ότι η ανεργία θα αυξηθεί, η ύφεση θα ενταθεί και στις πλάτες του ελληνικού λαού θα προστεθεί ένα ακόμα τεράστιο δάνειο ύψους 130 δις ευρώ.

Θ. Πάγκαλος: «Είμαι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας»

Aίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1 ότι δεν είναι αντίθετος με το να χάνει κανείς την εθνική του κυριαρχία! Ερωτηθείς σχετικά με το αν συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας η ευρωπαϊκή παρουσία στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των Ελλήνων, ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος υπήρξε ανέκαθεν «φεντεραλιστής Ευρωπαίος». «Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ τους άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Πάγκαλος. «Πάντα έλεγα ότι ήμουν Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού» υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Πάγκαλος και συμπλήρωσε: «Ναι, μπορούμε να το δούμε με εθνικά κριτήρια. Αν ο αντιπρόσωπος της Κομισιόν ήταν Έλληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Εγώ θα έλεγα όχι. Αν έκανε βέβαια καλά τη δουλειά του».


Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ