“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΩΣΤΑ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Τερατώδεις οι όροι δανεισμού μετά το μνημόνιο.
Του Γιώργου Δελαστίκ
Πανικός επικρατούσε στις ευρωπαϊκές πρωτίστως, αλλά και στην αμερικανική και σε άλλες διεθνείς χρηματαγορές στις αρχές του 2010, πριν από τρία μόλις χρόνια, όταν με αιχμή του δόρατος την Ελλάδα ξεσπούσε η πανευρωπαϊκή κρίση του δημόσιου χρέους. Τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, της τράπεζας των κεντρικών τραπεζών του πλανήτη, εξηγούσαν γιατί οι τραπεζίτες των ισχυρότερων χωρών του κόσμου, οι τραπεζίτες των ιδιωτικών τραπεζών, βρίσκονταν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Πάτρα: Έκοψαν το ρεύμα Κυριακάτικα σε οικογένεια με 4 παιδιά και ένα... νεογέννητο

"Πήρα ρεύμα απο το γείτονα για να ζεστάνω με μια σόμπα το νεογνό" λέει η μητέρα
Πήγαν Κυριακάτικα σε οικογένεια στην Παραλία Πατρών με 4 παιδιά και ένα νεογέννητο για να κόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει η κ. Γεωργία, η οποία υποστηρίζει ότι άνοιξε την πόρτα το πρωί και είδε τους υπαλλήλους να πηγαίνουν στο ρολόι της ΔΕΗ για να της κόψουν την παροχή. Η ίδια τονίζει ότι τους παρακάλεσε να μην διακόψουν την παροχή γιατί έχει μικρά παιδιά και χρειάζεται τη θέρμανση και πως της απάντησαν πως δυστυχώς έχουν εντολές και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.

Επιτελεία προς κυβέρνηση για επερχόμενη κρίση με Τουρκία: "Εμείς είμαστε έτοιμοι - Εσείς;"

H ισραηλινή Delek υπογράφει τη Δευτέρα την τροποποίηση του συμβολαίου με τη Noble με την οποία εσέρχεται με 30% στο βυθοτεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ που εντοπίστηκαν τα πρώτα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Στο μεταξύ, στον γειτονικό Λίβανο ανακοινώθηκε επίσημα ότι η ρωσική Lukoil θέλει να αναλάβει τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων, σε μία κίνηση που δείχνει ότι η Ρωσία, αν δεν τα βρει με Κύπρο ή Ισραήλ για συμμετοχή στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων θα ρίξει το βάρος της στον Λίβανο όπου για πολλούς και διάφορους λόγους θα έχει τον πρώτο λόγο.

Ο Άγιος Χαράλαμπος

Ο ιερεύς της Μαγνησίας
Ο Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυς και θαυματουργός, γεννήθηκε στην Μαγνησία το 90 μ.Χ. περίπου και μαρτύρησε στα χρόνια των μεγάλων διωγμών της Χριστιανοσύνης. Η Μαγνησία αυτή κατά πάσαν πιθανότητα ήτανε στη Θεσσαλία. Τα ερείπιά της σώζονται ακόμη κοντά στο χωριό που λέγεται «Μηλιές». Είχε το ευτύχημα να γεννηθή από γονείς ευσεβείς χριστιανούς που κρατούσανε την πίστι τους στο Χριστό με κίνδυνο της ζωής τους στους δύσκολους, αλλά ηρωικούς εκείνους χρόνους των διωγμών.
Στην Μαγνησία έζησε όλη του την ζωή ο Άγιος Χαράλαμπος. Εκεί σαν νέος, ήτανε φωτεινό παράδειγμα συνετής ζωής. Αργότερα η πίστις του στο Χριστό έγινε πιο φλογερή και η επιθυμία του να βοηθήση τους Χριστιανούς και τους ειδωλολάτρες, να σωθούνε, πιο μεγάλη. Δεν μπορούσε να ησυχάση, όταν σκεπτότανε, ότι υπάρχουν άνθρωποι μακρυά από το Χριστό, που δεν ξέρουν ποιος είναι ο προορισμός τους και γιατί ζουν εδώ στη γη.

Η πατρίδα φτιάχνεται με λίγα, αλλά σπουδαία, που οι πρόγονοι σου βάλαν στην ψυχή

Είπα να ρίξω μια ματιά στους δρόμους της ψυχής μου, να κλείσω τα μάτια και να ονειρευτώ, να μην βλέπω άλλο ανθρώπους να περπατούν σαν χαμένοι στο μαύρο που ήρθε κι έδιωξε το φως. Δεν αντέχει το βλέμμα να κοιτάζει ανθρώπους με χαμένη την περηφάνια, που περπατούν με βήματα βαριά κι έχουν γερμένους τους ώμους από το κρύο που τους έζωσε απ' όταν ήρθε το σκοτάδι. Κι εγώ, ένα με όλους τους άλλους, να προχωρούμε γρήγορα χωρίς να κοιταζόμαστε, χωρίς να μιλάμε, με μοναδική μας έγνοια όχι το αν θα ζήσουμε, αλλά πόσο ακόμη θα αντέξουμε σε ετούτο τον χαμό.

Oδοιπορικό στο Άγιον Όρος στην Σκήτη Καυσοκαλυβίων