“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

☦ Η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου

Ναοῦ τὰ ἐγκαίνια, Μάρτυς καὶ θέσιν, Τῶν λειψάνων σου νῦν γεραίρει ἡ κτίσις.

Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου και Ανάμνηση εγκαινίων του Ναού του στη Λύδδα της Ιόππης

Βιογραφία

Μετά την κατάπαυση των διωγμών και την επικράτηση του χριστιανισμού σ' όλο το Ρωμαϊκό κράτος, επί Μεγάλου Κωνσταντίνου, οι χριστιανοί ανήγειραν μεγαλοπρεπή Ναό στη Λύδδα της Ιόππης, όπου μετακόμισαν το ιερό λείψανο του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, για να το προσκυνούν πλέον άφοβα.

☦ Τούρκος αγάς: “Με σάπισε στο ξύλο… ένας νεαρός καβαλάρης”

Λένε ότι ένας αγάς στο Μαργαρίτι θέλησε να κάμει την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου τζαμί. Το Μαργαρίτι τότε ήταν τουρκοχώρι. Κάλεσε λοιπόν τον παπά, του εξήγησε τον «ιερό σκοπό» του και του είπε αυστηρά:

-Πριν κλείσει μήνας, να μου έχεις παραδώσει την Εκκλησιά!

Τον έπιασε παράπονο τον παπά. Να παραδώσει την Εκκλησία του Χριστού, να γίνει τόπος λατρείας του αντίχριστου; Μα και τί μπορούσε να κάμει; Τελειώνοντας ο μήνας, ο αγάς θα την έπαιρνε με το “έτσι θέλω”! Ένα μήνα ο παπάς λειτουργούσε καθημερινά.

☦ Ανάμεσα σε γη και ουρανό...(Άγιοι Ταξιάρχες)

Ασώματη φύση, νοερή, αεικίνητη .

Υπηρέτες Θεού και του σχεδίου Σωτηρίας .

Κατά χάριν αθάνατοι .

Δεν σας αγγίζει ο χωροχρόνος!

☦ Ο πόλεμος και τα όπλα του χριστιανού

Στα χρόνια μας δεν γίνεται διωγμός των χριστιανών, όπως σε παλαιότερες εποχές, από ειδωλολάτρες αυτοκράτορες ή άλλους άπιστους ανθρώπους, και εύχομαι να μη γίνει ποτέ.

Διεξάγεται όμως, ένα πνευματικός πόλεμος ανάμεσα στους πιστούς και τους δαίμονες. Τώρα, όπως λέει ο απόστολος, «δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσμου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό» (Εφ.6:12).

☦ «Έρχομαι από πολύ μακριά και όποιος με καλέσει πηγαίνω»

«Ήρθε απόγευμα εδώ στο κελλί μου. Η αδελφή Γερασίμη είχε διακόνημα κάτω στον ναό.

Ήταν μια δύσκολη περίοδος.

Διωγμός, συκοφαντίες, ύβρεις.

Έκλαιγα και παρακαλούσα συνεχώς τον Άγιό μου να μας στηρίξει και να τους δώσει μετάνοια. ίδιο κάνω και σήμερα γι’ αυτούς που ακολουθούν την ίδια τακτική.

Ήρθε ως καλόγερος. Πρώτα μπήκε μέσα στον ναό.

☦ “Ο αληθινός Χριστιανός δεν θα νιώσει ούτε πείνα ούτε δίψα…”

“Ο αληθινός Χριστιανός δεν θα νιώσει ούτε πείνα ούτε δίψα. Στην εποχή της συμφοράς, οι Χριστιανοί δεν θα χαθούν. Ο Κύριος θα κάνει θαύματα γι ' αυτούς. Ένα φύλλο θα είναι αρκετό για ένα μήνα. Όταν θα κάνουν το σημάδι του σταυρού σε ένα κομμάτι γης, θα γίνεται ψωμί....”  

ΟΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ

Θηβαίος Πολίτης

☦ ΑΚΤΙΣΤΟΝ ΦΩΣ

... Οτε εφθανον εις τον ορίζοντα, νοερως μετεβαινον περαν αυτού, και τοτε έβλεπον τον κυανουν και καθαρόν ουρανον να περιβαλλη τον πλανητην ημων. Προσεπαθουν να εισχωρήσω εις τα βάθη αυτου και να ανιχνεύσω τα όριά του. ...

☦ Φωνάζει ο ΘΕΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ "ξυπνήστε τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας"

Και δεν εννοούσε ένα τοπικό μυστήριο, αλλά ένα παγκόσμιο μυστήριο της ανομίας και συνεχίζει να φωνάζει και να μας λέει σε όλες τις επιστολές του " δεθείτε με τον ΧΡΙΣΤΟ, όπως δέθηκε ο Οδυσσέας στο κατάρτι του πλοίου του για να αποφύγει τις σειρήνες των πειρασμών.