“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ: «Κρύβουν στο συρτάρι τα στοιχεία για τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης»

Για απόκρυψη των αποτελεσμάτων των ερευνών για υδρογονάνθρακες νοτίως της Κρήτης, "ξεσκεπάζει" την κυβέρνηση ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, Δρ. Αντώνης ΦώσκολοςΜην ξεχνάμε ότι κατά πολλούς τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης έχουν το "ζουμί" αφού αναφέρονται ποσότητες που θα μπορούσαν να "ταϊσουν" ενεργειακά την Ευρώπη για 100 χρόνια.

Σταμάτης Σπανουδάκης : "Είναι πολύ περισσότεροι και δυνατώτεροι οί φωτεινοί άγγελοι τού Θεού, από τούς ήδη ηττημένους και πανικόβλητους, άγγελους του σκότους και τούς γήινους εκπροσώπους τους."

Έρχονται δύσκολοι καιροί, απ' όλες τις μεριές θα μας χτυπάνε. Και θα αντέξουν μόνο αυτοί, πού μάθανε νωρίς να αγαπάνε.

Θέτω, ένα δικό μου προσωπικό δίλημμα.

Η στάση μου στην σημερινή πραγματικότητα, ως Έλληνα και Χριστιανού ορθόδοξου, ποιά πρέπει νάναι;

Η προσευχή η το μαχαίρι;

Μέσα μου, δυό πρόσωπα παλεύουν.

Τι σημαίνει ότι οι ψυχές είναι αθάνατες;

Φυσικά ο μόνος που μπορεί να απαντήσει σ’ αυτή την ερώτηση είναι η Εκκλησία που περιλαμβάνει όλη την Αλήθεια. Η Αγία Γραφή το λέει καθαρά. Εκείνο που δίνει απροσμέτρητη αξία στον άνθρωπο είναι η αθάνατη ψυχή. Χάρη σ’ αυτήν ονομάσθηκε ο άνθρωπος βασιλιάς της κτίσεως, παιδί του Θεού, προορισμένος να ζήσει στην αιωνιότητα και να κληρονομήσει τη βασιλεία των ουρανών. Γι’ αυτή την ψυχή, τον ατίμητο θησαυρό, μιλούσε ο Κύριος και έλεγε: «Τι ωφελείται ο άνθρωπος αν κερδίσει όλο τον κόσμον, αλλά ζημιωθεί την ψυχή του;» (Ματθ. ιστ΄ 26).

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2013!

Συγκλονίζει η αγγελία-ΕΚΚΛΗΣΗ οικογένειας
«Γροθιά στο στομάχι» για όλους μας, από μικρή αγγελία που φιλοξενήθηκε σε τοπική εφημερίδα των Τρικάλων, μέσα από την οποία οικογένεια με μικρό παιδάκι ζητά…ξυλόσομπα για να ζεσταθεί…
Η φτώχεια μπορεί να έχει ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά της, όχι όμως και την αξιοπρέπεια ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι διακριτικά με μικρή αγγελία επέλεξαν να ζητήσουν τη βοήθεια όποιων μπορούν να τη παρέχουν. «Οικογένεια με μικρό παιδί, έχει ανάγκη μιας ξυλόσομπας και ζητά την βοήθεια συμπολιτών για να την αποκτήσει» αναφέρει η αγγελία-έκκληση, τη στιγμή που ο χειμώνας στα Τρίκαλα γίνεται ολοένα και πιο βαρύς… Μια ξυλόσομπα για να μπορέσουν να ζεσταθούν.