“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

☦ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ από νοσοκόμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ «Πως έσωσε ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ την Μονή Πετράκη από τρομοκρατικό κτύπημα»

Να πάμε στην μαρτυρία αμέσως της Νοσοκόμας
«απόγευμα Λαμπροδευτέρας είχα βάρδια στην πτέρυγα …»
«όλη αυτή η κατάσταση με την επιδημία  μας έχει εξουθενώσει»
«πολλές φορές το άκουσμα της καμπάνας και του σήμαντρου (αν και δεν ακούγεται πολλές φορές)   από τις Ακολουθίες που γίνονται στην διπλανή μας Ιερά Μονή Πετράκη για εμάς αλλά και για τους ασθενείς είναι μια παρηγοριά»
« φέτος τίποτε , νέκρα»

☦Η Ανάσταση τούτη την χρονιά μάς λέει πολλά πράγματα! (Αρχ. Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους)

Ομιλία του Γέροντα, π. Βασιλείου, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην τράπεζα της Μονής (2020).
Τούτη τη χρονιά η Ανάσταση μας λέει πολλά πράγματα. Αν τυχόν πιστεύουμε και ζούμε αυτό που ψάλλουμε ότι «θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, Άδου την καθαίρεσιν άλλης βιοτής, της αιωνίου απαρχής», τότε δε φοβόμαστε τίποτα. Και κάθε μια απειλή αυξάνει τη δύναμη της παρουσίας του αναστάντος Κυρίου.

☦«Θα τρέχουν πολύ γρήγορα πράγματα και θάματα γιατί αυτό δεν αντέχεται για πολύ» « οδεύομε στην κανονικότητα του ΘΕΟΥ»

Φωτο από fb
Ξημερώνοντας του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΎ του Τροπαιοφόρου  ένα μήνυμα από μια ψυχούλα που ζει επί δεκαετίες σε πνευματική ασκητική καραντίνα μας έκανε να ξενυχτήσουμε για να το καθαρογράψουμε, αλλά και να το κατανοήσουμε.
«αποκαλυπτικές οι στιγμές αδελφέ…    η ΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν μπαίνει  σε κοσμικά καλούπια, δεν φυλακίζεται »

☦ΗΓΕΡΘΗ, ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΩΔΕ

Υπάρχουν γεγονότα τα οποία αλλάζουν τον ρουν της Ιστορίας. Το σπουδαιότερο από αυτά, ανεξαρτήτως αν κάποιος πιστεύει σ’ αυτό ή όχι, είναι η Ανάσταση του Χριστού, η οποία χώρισε την ιστορία σε δύο περιόδους. Δεν είναι η γέννηση η αυθεντική βάση του χωρισμού, αλλά η ανάσταση. Χωρίς την ανάσταση η γέννηση θα παρέμενε ένα συναισθηματικό επεισόδιο ερχομού στον κόσμο ενός ανθρώπου που είπε ωραία λόγια, έκανε μερικές υπερβάσεις στην φυσική πορεία της ζωής, αλλά νικήθηκε και Αυτός, όπως όλοι, από την αναπόδραστη ανθρώπινη μοίρα που φαίνεται ότι είναι ο θάνατος.

«οι θεομπαίχτες» του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ διαφημίζουν την σφραγίδα τους. Τι να την κάνουμε βρε παιδιά; αφού έχουμε ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΔΩΡΕΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Η εφέστειος εικόνα του ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Τροπαιοφόρου ( στην φώτο)  στο ιστορικό εκκλησάκι του στον λόφο του Λυκαβηττού στην Αθήνα, που όταν άνοιγε τα μεγάφωνα στον πανηγυρικό εσπερινό του ανήμερα της Πασχάλιας εορτής του, ο αγέρας κατέβαζε τις ψαλμωδίες  μέχρι το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τώρα όμως λένε καραντίνα γιατί ακόμα και το θυμίαμα και τα μεγάφωνα των εκκλησιών  είναι επικίνδυνα για την διάδοση του φονικού ιού ( για τέτοια λογική συζητάμε)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Όμως τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ δεν μπορείς να τους κλείσεις σε καραντίνα γιατί είναι επιφορτισμένοι να ανεβοκατεβάζουν ψυχές. Τι είναι αυτό που λαμπυρίζει περισσότερο από τον ήλιο και διευκολύνει τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ για να παραλαμβάνουν τις ψυχές  των  πιστών;

«Ο Ρώσος που θα πάρει την Πόλη είναι ήδη επιλεγμένος άνωθεν και είναι... ΝΑΥΑΡΧΟΣ»

Μιλήσαμε  με μια χαριτωμένη ψυχή στην Κρήτη που είδε και βίωσε εμπειρίες αληθινής ΖΩΗΣ στα πολλά χρόνια που του χάρισε ο Κύριος, και είπαμε  τις Αναστάσιμες ευχές.
 «παιδί μου και εγώ είμαι κλεισμένος, αλλά εκεί που με πιάνουν δάκρυα έρχεται μια τέτοια ΧΑΡΑ που με κατακλύζει και δεν αντέχεται ανθρωπίνως»
«στο τέλος των θλίψεων μας τέτοια χαρά θα κατακλύζει τα καλοπροαίρετα παιδιά του ΘΕΟΥ»
« θα βγουν πολλά καλά από αυτά τα κακά των ημερών μας»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί
Εμείς κλεισμένοι σε καραντίνα και δίπλα μας συμβαίνουν κοσμογονικές ανατροπές.