“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ. ΑΥΤΗ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΕΠΟΧΗ ΝΟΡΜΑΛ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.

Κύπριοι προς Ρώσους: “не предайте нас братья” - “Αδέλφια μη μας προδώσετε”

Τεράστιες γιγαντοαφίσες εμφανίσθηκαν σήμερα στην Κύπρο, σ΄ όλους σχεδόν τους δρόμους με την κυπριακή σημαία μέσα στη ρωσική και με την παράκληση στα ρωσικά «Αδέλφια μη μας προδώσετε». Οι γιγαντοαφίσες εμφανίσθηκαν στη θέση των διαφημιστικών αφισών και παραμένει ακόμα άγνωστο ποιος είχε την ιδέα να τις τοποθετήσει. Πάντως τα αυτοκίνητα όταν διέρχονται από τις αφίσες αυτές κορνάρουν.

Κωνσταντίνος Χολέβας, Ο προφητικός Σολωμός και η επικαιρότητα του Ύμνου

*Ο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ*
Η εθνική μας επέτειος και o «Υμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού με οδήγησαν σε ορισμένες σκέψεις, τις οποίες θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας. Ο ύμνος συνετέθη από τον μεγάλο Ζακύνθιο ποιητή τον Μάιο του 1823, όταν έφτανε ως τη Ζάκυνθο ο απόηχος από την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου. Μελοποιήθηκε από τον Κερκυραίο Νικόλαο Μάντζαρο και το 1865 καθιερώθηκε ως ο εθνικός ύμνος των Ελλήνων, εμπνευσμένος από την Εθνεγερσία, αλλά και από τη διαχρονική παράδοση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα παρέλασαν Μασόνοι!

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους πολίτες που παρακολούθησαν, στο Νέο Ηράκλειο, την παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου. Στο τέλος της παρέλασης, αφού είχαν περάσει τα μαθητικά τμήματα, οι σύλλογοι, οι οργανώσεις, έκαναν την εμφάνισή τους μέλη της Στοάς ΔΙΟΝΥΣΟΣ αρ.111 της Grande Oriente Universal Greece.

"ΑΛΥΣΟΔΕΘΗΚΕ" Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Η κυπριακή κυβέρνηση εκχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα και υποθήκευσε τα κοιτάσματα της
Υποθήκευση των υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά η τραγική συμφωνία που επετεύχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας μεταξύ της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της τρόικας. Άλλωστε δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι καταχρεώθηκαν τα δύο ελληνικά κράτη επειδή κάθονται στην κυριολεξία πάνω σε μια θάλασσα υδρογονανθράκων.

Τα "απρόθυμα" ραντεβού της Ελλάδας στα οποία ποτέ η Ρωσία δεν έρχεται! Αλήθειες και μύθοι

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το “ξανθό γένος”, η “κόκκινη αρκούδα” πιο παλιά δεν ήρθε πάλι στο πάντα απρόθυμο ραντεβού που της κλείνουμε. Η συζήτηση για την απροθυμία της Ρωσίας να εμπλακεί στην υπόθεση της δραματικής κρίσης στην Κύπρο, ήταν πολύ έντονη τις τελευταίες ημέρες και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παρασυρόμαστε εύκολα σε εκτιμήσεις εύκολες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ακόμη και για πράγματα που έχουμε ξαναζήσει, πάθαμε απ΄ αυτά αλλά δεν μάθαμε.

Γεννιέται μια διαβολική συμμαχία…

Το τουρκο-ισραηλινό Kazan-kazan. Οι εκκρεμότητες σιγά σιγά κλείνουν. Τη στιγμή που θα έλεγε κανείς ότι οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις δεν θα μπορούσαν να φθάσουν σε χαμηλότερο σημείο, μετά το ρητορικό ξέσπασμα του Tayyip Erdogan εναντίον του σιωνισμού, η απεμπλοκή ήρθε υπό μορφήν μιας 30λεπτης τηλεφωνικής συνομιλίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Binyamin Netanyahu με τον Τούρκο ομόλογό του.

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!! Από το 2001 έχει εισπράξει μέχρι σήμερα 600.000.000 ευρώ άρπαξε η Χόχτιφ από ΦΠΑ!

Κυνηγάνε για φυλακή τους Ελληνες που χρωστάνε 5.000 ευρώ και για τα 600 εκατ. που μας χρωστάει η μεγαλοεταιρεία της Μέρκελ και η “τρόικα” τσιμουδιά …
Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά εκατομμύρια για τις μέρες που ζούμε, όπου ο κόσμος ζητιανεύει. Όμως τα λεφτά, όπως και ό,τι αναπνέει στη χώρα μας, ανήκουν μόνο στους Γερμανούς. Πάνω από 600.000.000 ευρώ χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» που ανήκει στον γερμανικό κολοσσό Χόχτιφ από ΦΠΑ που έχει εισπράξει από το 2001 και συνεχίζει να εισπράττει μέχρι σήμερα αλλά αρνείται να τα καταβάλλει παρότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τρεις φορές έχει απορρίψει τις προσφυγές της, κρίνοντας ότι υποχρεούται να τα πληρώσει.

Χοντρός καβγάς Άδωνι με Ιγνατίου στο twitter: «Να πας να ζήσεις στην Κύπρο» – « Έλεος, κύριε βουλευτά»

Καθώς από την Ουάσιγκτον ο Μιχάλης Ιγνατίου μεταδίδει συνεχώς τις εξελίξεις αλλά και την προσωπική του άποψη, ο Αδωνις Γεωργιάδης παρενέβη οργισμένος, προκαλώντας τον ανταποκριτή να αφήσει τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον και να επιστρέψει στην Κύπρο. Ο Αδωνις Γεωργιάδης ρωτάει τον Μιχάλη Ιγνατίου αν συνεχίζει να υποστηρίζει το ΟΧΙ που είπε η Κύπρος για να πάρει την απάντηση: «Κύριε βουλευτά, γνωρίζετε και δεν ομολογείτε ότι και με το «ΝΑΙ» την Τρίτη, θα «σκότωναν» τις δυο τράπεζες». Και συνεχίζει ο ανταποκριτής: «Και δεν λέτε την αλήθεια… Και συνεχίζετε να προκαλείτε τους Ελληνοκύπριους. Δεν ΚΡΥΒΕΤΑΙ η χαρά σας».

"Η Ελλάδα δεν θα ρισκάρει κρίση με την Τουρκία για το φυσικό αέριο"

Υπό τον τίτλο « Greece to avoid crisis with Turkey over gas claims» η αγγλόγλωσση Today’s Zaman  σε δημοσίευμα του Γκοζντε Νουρ Ντονάτ αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας να διεκδικήσει μια πιθανή τεράστια ποσότητα φυσικού αερίου, σύμφωνα με τους ειδικούς,τελικά λόγω της οικονομικής κρίσης  δεν θα ρισκάρει να εμπλακεί σε κρίση με την Τουρκία για αυτό το θέμα. 

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Θήβα-Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2013 τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Θήβα επίσημη Δοξολογία στην οποία παρέστησαν ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού, ο οποίος κατόπιν των προσφάτων κρίσεων  Ανωτάτων Αξιωματικών προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου, κ. Γεώργιος Καμπούρης και ο Διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης Ταξίαρχος κ. Συμεών Ψιμούλης. Πολυμελής αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξκών του Πυροβολικού και της Πολεμικής Αεροπορίας πλαισίωσε τους δύο Διοικητές Σχηματισμών, ενώ τιμές απέδωσε ουλαμός του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού.