“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον αγωγό

Ισραήλ: Οι επενδυτές θα αποφασίσουν αν το φυσικό αέριο θα περάσει από Ελλάδα ή Τουρκία
Ενώπιον του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών για την Αθήνα - Παπούλιας: Θα θέλαμε η μεταφορά στην Ευρώπη να γίνει μέσω της Ελλάδας
Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με βασικό αντικείμενο τα ενεργειακά. Όπως προέκυψε από την συζήτηση, η ενεργειακή συνεργασία είναι ένα από τα βασικά θέματα που απασχολεί την Ελλάδα και το Ισραήλ, όπως και η μεταφορά του ισραηλινού και κυπριακού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ - Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Μια πραγματικά εντυπωσιακή δήλωση του Michael Rubin, κορυφαίου στελέχους του αμερικανικού πανίσχυρου, CFR, «Συμβούλιου Εξωτερικών Σχέσεων», ότι ο Ταΐπ Ερντογάν θα είναι ο μοιραίος ιστορικά άνθρωπος που θα διαλύσει την Τουρκία, ανάβει «φωτιές» την ίδια περίοδο που η γειτονική χώρα διέρχεται μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της ενώ βαδίζει σε δυο πολύ κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, με πιο κρίσιμη αυτή των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Αυγούστου. 

«Τέτοιους ανθρώπους θέλει ο Θεός.!…»

Ήταν κάποια γυναίκα πάμφτωχη σ’ ένα μικρό χωριό της Αιτωλ/νίας και είχε τρία παιδιά. 
Κατάφερε να τα μεγαλώσει με απίστευτες στερήσεις και δυσκολίες, όμως, με μία μοναδική αξιοπρέπεια! Αυτή, ήταν η κυρα-Βασιλική.
Πέθανε παραμονή της Παναγίας του 1998. Την επόμενη μέρα, 15 Αυγούστου, το φτηνό φέρετρο με την σορό της, που ήταν πάνω στην καρότσα του μικρού αγροτικού ημιφορτηγού του ιερέα, κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο.
… Στην πορεία της κηδείας, ακολουθούσαν μερικοί συγχωριανοί της και συζητούσαν για τα βάσανα που είχε περάσει όσο αυτή ζούσε, όταν, ξαφνικά, ευωδίασε όλος ο γύρω τόπος: χιλιάδες άνθη και λουλούδια να υπήρχαν, πραγματικά, δεν θα μύριζαν τόσο! Όλοι τους, παραξενεύτηκαν και απόρησαν. Αλλά δεν είχαν καμμία εξήγηση να δώσουν γι’ αυτό.

Αγωγό Ανατολικής Μεσογείου θέλει η ΔΕΠΑ… Όχι Λευκωσίας!

Την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Eastern Mediterranean Pipeline», που θα συνδέει την Κύπρο με την Ελλάδα, δρομολογεί η ΔΕΠΑ, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής προχθές.
Η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την μελέτη θα προχωρήσει άμεσα από την ΔΕΠΑ και ως στόχο έχει να εξεταστεί η βιωσιμότητα του έργου για τον αγωγό Eastern Mediterranean Pipeline, Eastmed- που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κύπρο και το Ισραήλ στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω Ελλάδας. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΑΠΕΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ

«Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΑΛΛΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ. Η ΦΙΜΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ»
Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» για την φίμωση που αφειδώς της προσέφερε το πρόγραμμα του 2ου καναλιού της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης, ZDF, θα ήθελε να εκφράσει η Επιτροπή Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την καταπληκτική δήλωση ότι η Τουρκία μπορεί να εισέλθει σε εμφύλιο σπαραγμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την συνοχή και την ύπαρξη της σαν ενιαίο κράτος...., έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Emrullah İşler, στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, (19/3), προειδοποιώντας για τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα από την αυξανόμενη πόλωση εν’ όψει πολύ κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.
Ο Emrullah İşler, θεολόγος και λέκτορας πολιτικών επιστημών, έγινε αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στις 26 Δεκεμβρίου του 2013 στον τρίτο ανασχηματισμό του Ερντογάν που έγινε μετά το ξέσπασμα των σκανδαλών διαφθοράς στις 17 Δεκεμβρίου 2013 και την παραίτηση τεσσάρων υπουργών που ενεπλάκησαν.