“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

☦Ακόμη και η κόλαση στον Άδη σταματά για Χάρη Της!!! Τόση η αγάπη Της...

Η επίσκεψη της Παναγίας στο βασίλειο του Άδη
Την ρώτησε στη συνέχεια ο Θεός Πατέρας: «Τι θα ήθελες τώρα Κόρη Μου να δεις πρώτα απ’ όλα και να χαρείς;» Ξέρετε τι ζήτησε σαν πρώτη χάρη; Να επισκεφθεί τους τόπους της κόλασης!
Παραξενεύτηκαν οι Προφήτες! Παραξενεύτηκαν οι Δίκαιοι! Παραξενεύτηκαν οι Άγγελοι! Το μόνο που ζήτησε να δει, ήταν τον τόπο εκεί που βασανίζονται οι ψυχές εκείνες που δεν φέρθηκαν σωστά στο Θεό και Τον πλήγωσαν βαθιά και με πολλές αμαρτίες στερήθηκαν την αιώνια ζωή. Δεν της χάλασε το χατίρι ο Θεός, μόνο που τώρα άγγελοι και άγιοι την συνόδευαν στην πρώτη της διαδρομή, στο Βασίλειο του Άδη, εκεί που οι ψυχές είναι θλιμμένες και ταλαιπωρημένες.

☦Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στην Αθήνα κλαίει για εμάς και για αυτά που έρχονται (ΒΙΝΤΕΟ)

☦ Μακάρι να μᾶς πάρη ὁ Θεός σε τέτοιες στιγμές (π.Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου)

Θ.Π.: ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙ ΙΒΗΡΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΧΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΘΙΣΜΑ» ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΤΡΙΤΗΣ  ΑΚΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΑΠΕΘΕΣΕ Ο ΟΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
Στὸ Ἅγιον Ὄρος, ὅπου τὰ σώματα τῶν μοναχῶν δὲν σκληραίνονται οὔτε παγώνουν, ἀλλὰ διατηροῦν τὸ χρῶμα, ποὺ εἶχαν ἐν τῇ ζωῇ, εἶναι χαρμονῆς θέαμα νὰ φύγης στὴν ἐκκλησία, στὸ σκαμνάκι προσευχόμενος, στὸ πατάκι γονατιστός, σὰν τὸν Ἅγιο Σεραφεὶμ τοῦ Σάρωφ καὶ ὅλους τοὺς ἄλλους Ἁγίους, ποὺ ἔφυγαν σὲ παρόμοιες στιγμές.

☦Εγγλέζοι και Ολλανδοί κατεξοχήν φιλότουρκοι εκκενώνουν τους υπηκόους τους από τα Ελληνικά νησιά λόγω Covid-19, ενώ οι τούρκοι τα απειλούν με τζιχαντιστές. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μόλις χθες το βράδι ήρθε η πληροφορία και αναρωτιόμασταν.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
«ΠΡΟΣΟΧΗ μπορεί και να μας αφορά -Εκατοντάδες μισθοφόροι επέστρεψαν από τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη- Μπορεί να τους στείλει με άλλους μετανάστες μέσω Έβρου και νησιών;»  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/09/blog-post_71.html

☦ΕΙΚΟΝΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ σε Μητρόπολη της Αττικής δακρύζει ακατάπαυστα και από τους δυο Οφθαλμούς ανήμερα του Γενεθλίου ΤΗΣ

Τέτοια Θεοσημεία σε τέτοιους καιρούς δείχνουν κάτι. ΚΑΙ αυτό το κάτι είναι ότι η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ σκύβει και νοιάζεται για τα παιδιά της και για τα φοβερά προβλήματα τους που τα περικύκλωσαν ως αγέλες λύκων.
Δεν θέλουμε να φέρουμε κανένα σε δυσκολία για αυτό και δεν ανακοινώνουμε τον Ιερό Ναό που συμβαίνει ακόμα και τώρα το ΘΑΥΜΑΣΤΟ αυτό .

☦ Άγ. Ιωακείμ και Άννα: Οι ευτυχέστεροι γονείς

Οι ευτυχέστεροι γονείς μέσα στην ιστορία του κόσμου είναι οι γονείς της Θεοτόκου. Είναι ο Ιωακείμ και η Άννα. Τους εξυμνεί η Εκκλησία σαν τους πιο ευτυχισμένους γεννήτορες: «Ω μακαρία δυάς· υμείς πάντων των γεννητόρων υπερεπηδήθητε, ότι την της κτίσεως πάσης υπερέχουσαν εβλαστήσατε» (δοξαστικό εσπερ. 9ης  Σεπτ ). Δηλ. Ω ευτυχισμένο ζευγάρι· εσείς ξεπεράσατε όλους τους γονείς επειδή γεννήσατε αυτήν που είναι ανώτερη από όλη τη κτίση.

☦ Ο ιεροψάλτης στέκεται ως παράδειγμα προσευχής και ταπείνωσης και όχι ως κοσμικός τραγουδιστής με υπεροψία και αλαζονεία.

Το να διακονείς στο αναλόγιο είναι μεγάλη ευλογία. Είναι μεγάλη ευλογία αλλά και μεγάλη ευθύνη. Χρειάζεται να γνωρίζεις όχι απλά βυζαντινή μουσική, όχι μόνο τυπικό (τι θα πεις, πότε θα το πεις) αλλά κυρίως να έχεις εκκλησιαστικό φρόνημα. Ο Θεός μου έδωσε την ευκαιρία να διακονήσω σε αναλόγια δίπλα σε καταξιωμένους και έμπειρους ιεροψάλτες.
Η αγάπη μου για την ψαλτική τέχνη είναι μεγάλη.Την αγαπώ την βυζαντινή μουσική διότι είναι η μουσική της λογικής λατρείας μας. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η βυζαντινή μουσική αναπτύχθηκε ώστε να εξυπηρετεί τα Ιερά Μυστήρια και όχι να χρησιμοποιείται σε συναυλιακούς χώρους.

☦ Να βιάζεστε να κάνετε καλό για τους άλλους...

Πριν 70 χρόνια ζούσε στην Αγία Πετρούπολη ένας γιατρός που λεγόταν Γαάζ. Αυτός υπηρετούσε στις φυλακές και είχε καρδιά αγαθή, καρδιά γεμάτη ευσπλαχνία και αγάπη για τους ανθρώπους. Από την θέση του, του γιατρού των φυλακών, προσπαθούσε όσο μπορούσε να βοηθήσει τους δυστυχισμένους ανθρώπους που κρατιούνταν εκεί.  Έβλεπε πως έστελναν στα κάτεργα αλυσοδέσμιους κατάδικους, γνώριζε ότι θα περπατήσουν με τα πόδια χιλιάδες βέρστια μέχρι να φτάσουν στην Σιβηρία και η καρδιά του έσφιγγε από τον πόνο.

☦Να θυμάστε ότι ο ληστής στο σταυρό ήταν ακόμα κρεμασμένος για ώρες....

Να θυμάστε ότι ο ληστής στο σταυρό ήταν ακόμα κρεμασμένος για ώρες και υπέφερε σκληρά για τις αμαρτίες του, παρόλο που είχε ήδη λάβει χάρη. Έχουμε πολλά να αντέξουμε. Ηγούμενος Νίκων (Bορομπιόφ)
proskynitis