“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΞΥΠΝΗΣΤΕ: η Αμφίπολη του Μεγ. Αλεξάνδρου σουβλερό καρφί στα σχέδια του Ερντογάν.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ να ξυπνήσει;
Ο τύμβος της Αμφίπολης δεν είναι  μόνο η σπουδαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη των τελευταίων χρόνων, δεν συνιστά παγκόσμιο πολιτισμικό σημείο αναφοράς αλλά αποτελεί κατ εξοχήν γεωπολιτικό εργαλείο υπέρ της Ελλάδος και μάλιστα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Αίτια της υπερηφανίας

Ας μην υπερηφανευόμαστε καθόλου. Διότι, αν αυτός, που είναι Θεός και Κύριος και Υιός του Θεού, δεν αρνήθηκε να λάβει μορφή δούλου, πολύ περισσότερο πρέπει εμείς να κάνουμε τα πάντα, έστω κι αν είναι ταπεινά. Πες μου, λοιπόν, άνθρωπε, από πού υπερηφανεύεσαι; Από τα βιοτικά; Αλλά αυτά φεύγουν πριν ακόμη φανούν.

Τρέμουν οι Τούρκοι: Ο νέος ιμάμης της Αγίας Σοφίας «προσεύχεται» για την επικείμενη καταστροφή που έρχεται στην Τουρκία

Ένας Τούρκος έμπειρος καθηγητής πολιτικών επιστημών και διακεκριμένος πανεπιστημιακός,ο οποίος μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Al-Monitor υπό τον όρο της ανωνυμίας σημείωσε ότι  « η πρόσφατη επιθετική ρητορική του Ερντογάν για την  Αγία Σοφία , την συνθήκη της Λωζάνης και άλλες διεθνείς συνθήκες που ορίζουν τα σημερινά σύνορα της τουρκικής Δημοκρατίας «αμφισβητούν» τα θεμέλιά της ίδιας της Τουρκίας και την ύπαρξη της». «Βλέπουμε ότι ο Ερντογάν κινείται προς  μια αυτοκρατορική προεδρία.