“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός"

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Τιμή στην Μνήμη του Πατρός ημών και Γέροντος Παισίου
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Σε λίγο καιρό θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα αμφισβητούν το πνευματικό  γεγονός  ότι οι ταπεινές λιτανείες του Γέροντα με το σφιχταγκάλιασμα του στην Εικόνα της Γλυκιάς ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας στα Αγιοβάδιστα μονοπάτια του Αγιώνυμου Όρους  συνεχίζονται και σήμερα αδιάκοπα από τον ΙΔΙΟ στις Αγιοποτισμένες  διαδρομές των πραγματικών συνόρων της Ρωμηάς Πατρίδας μας.
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια πάνω σε αυτό, αρκεί να δούμε τις ανθρωποκτόνες  φωτιές που άναψαν κοντά στην περιοχή μας και ετοιμάζονται να μας καψαλίσουν. Ο Πνευματοκίνητος Γέροντας  τα είπε όλα και μάλιστα κυριολεκτούσε, ώστε σήμερα  να θεωρείται από τις γνωστές υπηρεσίες ως ο καλύτερος γεωπολιτικός αναλυτής όλων των εποχών.

"ΜΥΡΙΖΕΙ" ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!

Πού πήγαν τα χρήματα για τους πυρόπληκτους;
Στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του "Ταμείου Μολυβιάτη", φαίνεται να συγκλίνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει την Έκθεση της στην Ολομέλεια της Βουλής.

Άνοιξε τα μάτια της όταν οι γιατροί πήγαν να πάρουν τα όργανα της!

Ήταν σε κώμα τέσσερα χρόνια - Οι γιατροί θεώρησαν πως η γυναίκα ήταν κλινικά νεκρή και ξεκίνησαν τη διαδικασία για τη δωρεά οργάνων 
Οι γιατροί του νοσοκομείου «Άγιος Ιωσήφ» στη Νέα Υόρκη ήταν στο στάδιο της εκκίνησης μιας χειρουργικής επέμβασης σε μια γυναίκα που ήταν, σύμφωνα μ' αυτούς, κλινικά νεκρή (Σχόλιο Κάνυξις: Ο σωστός όρος είναι "εγκεφαλικά νεκρή). Η οικογένεια της γυναίκας είχε συνεναίσει προκειμένου να γίνει διαδικασία δωρεάς οργάνων.

To γλέντησαν πάλι τα τουρκοπρακτόρια στην Προύσσα!!!

Πανηγύρι των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» με τα γνωστά αλυτρωτικά σύμβολα και μηνύματα, αλλά και την παρουσία «Ελλήνων» βουλευτών!
Πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών (30 Ιουνίου) το 15ο πανηγύρι των…Δυτικοθρακιωτών (μαζί και οι 9οι διεθνείς αγώνες πάλης με λάδι), που οργανώθηκαν από το παράρτημα Προύσας του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD). Στο πανηγύρι μετείχε και ο (συντοπίτης μας) υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου (στην 1ηφωτογραφία τον βλέπετε να εισέρχεται στον χώρο του πανηγυριού, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο του παραρτήματος Προύσας του BTTDD – και τυπικά οικοδεσπότη – Σουκρού Κιοσέ), που στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι ανάγκη οι αγώνες πάλης με λάδι να αξιοποιούνται ως αντανάκλαση πολιτιστικής κληρονομιάς και ακόμη πως “το τουρκικό έθνος είναι ευγνώμον προς τον τρανό ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ” (σ.σ. άσχετο τώρα αυτό, αλλά προφανώς, άμα περάσεις το ποτάμι, «κολλάει» παντού).

Ο Αδωνις παίρνει δίπλα του στο υπουργείο ως άμισθο σύμβουλο τον πιστό του φίλο Θανάση Πλεύρη

Χωρίς αμοιβή θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον υπουργό Υγείας, αλλά και καλό του φίλο, ο Θάνος Πλεύρης, πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ που προσχώρησε και αυτός στη Νέα Δημοκρατία τον Μάιο του 2012. Ο Θάνος Πλεύρης που δεν είναι πλέον βουλευτής και ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα, επιστρατεύεται από τον καλό του φίλο ως άμισθος νομικός σύμβουλος με ευθύνη για τις συμβάσεις που θεωρούνται καθοριστικές για το χώρο της υγείας. 

Αμετανόητος!!!

Παπακωνσταντίνου στην Corriere Della Sera: Δεν μετανιώνω που έβαλα την Ελλάδα στο Μνημόνιο...
Την πολιτική που ακολούθησε όσο βρισκόταν στη θέση του Υπουργού Οικονομικών και οδήγησε την Ελλάδα το μνημόνιο υπερασπίστηκε με δηλώσιεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που διώκεται για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ, πάντως, παραδέχτηκε πως έγιναν και λάθος χειρισμοί σε επί μέρους τομείς.

Να «βάλουν πόδι» σε Θράκη και Αιγαίο επιχειρούν οι Τούρκοι

Να βάλουν «πόδι» στη Θράκη επιχειρούν και πάλι οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας.
Διακηρύττουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι μπορούν να αναλάβουν την υγειονομική περίθαλψη των μουσουλμάνων της Θράκης και να διαθέσουν μέχρι και ελικόπτερα για την άμεση μεταφορά τους στην Τουρκία. Μάλιστα η πρόταση αυτή κατατέθηκε και επίσημα στο ελληνικό κράτος, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία τροφοδοτούν μία προπαγάνδα που εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του βαθύ κράτους της Άγκυρας.

ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 5-7 ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μεγάλη ταραχή προκάλεσε στην Τουρκία οι δηλώσεις στις 7 Ιουλίου του γενικού εισαγγελέα της δημοκρατίας της Αρμενίας,  Aghvan Hovsepyan,  ότι η Αρμενία με την ευκαιρία της μεγάλης επετείου των εκατό χρόνων από την αρμενική γενοκτονία θα οργανώσει  μεγάλες κινητοποιήσεις σε διεθνές επίπεδο για να διατρανώσει τα αρμενικά δίκαια. Μεταξύ δε αυτών των αρμενικών δικαίων εκτός από την διεκδίκηση της αναγνώρισης από την Τουρκία της γενοκτονίας είναι και η διεκδίκηση 5-7 τουρκικών επαρχιών που αρπάγησαν με παράνομο τρόπο από τους Τούρκους. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ»

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Τρελοί από χαρά είναι ο πρωθυπουργός – ιδίως αυτός! – και οι υπουργοί της πολιτικά δοσίλογης κυβέρνησης των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων. Βοηθούσης και της πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία – όπου με το ζόρι αποφεύχθηκε η κατάρρευση τωνΚουίσλινγκ της Λισαβόνας, καθώς απειλούσε να αποχωρήσει το κόμμα των νοσταλγών και συνεχιστών της …χούντας του Σαλαζάρ που ακόμη κι αυτό θεωρεί «εθνοπροδοτική» τη μνημονιακή πολιτική της πορτογαλικής Δεξιάς (!) – το Βερολίνο προχώρησε σε κινήσει στήριξης των εγχώριων «γερμανοτσολιάδων» του Σαμαρά. Μόνο σε φραστικό επίπεδο, φυσικά.

Αλωνίζουν οπλισμένα τα Τούρκικα μαχητικά στο Αιγαίο ...Με τα ''CN-235'' σε διπλό ρόλο !

Στο ίδιο έργο θεατές με τα Αεροσκάφη Ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού καθηλωμένα ...Κάποιοι τα κατέβασαν πολύ γρήγορα ελπίζοντας σε νέες παραγγελίες και νέες μίζες ....Τα Τούρκικα αλωνίζουν στο Αιγαίο και με τα 2 πολύ μεγάλα έρευνας και διάσωσης πλοία στο Αιγαίο θα είναι οι νέοι ''ιδιοκτήτες της Έρευνας και διάσωσης !''.

Στον Ιερώνυμο ο Σόιμπλε

Δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα. Η συνάντηση των δυο ανδρών προγραμματίζεται να γίνει στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Πιάνει δουλειά» το γεωτρύπανο της Kavala Oil για 32 εκατομμύρια βαρέλια

Στις 10 Ιουλίου ξεκινά να «χτυπά» το γεωτρύπανο στον Κόλπο της Καβάλας, προκειμένου να αναβαθμίσει την ποσότητα της παραγωγής από τα πηγάδια του Πρίνου, αλλά και να ξεκινήσει η εκμετάλλευση και νέων κοιτασμάτων. Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα της «Energean Oil & Gas», το οποίο θα εξελιχθεί μέσα στην επόμενη διετία στον Κόλπο της Καβάλας, ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια δολάρια και ήδη το γεωτρύπανο GSP Fortuna, που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Καβάλας, αναμένεται πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα λάβει την τελική θέση του για την έναρξη των εργασιών γεώτρησης.

Στροφή των Ελλήνων στα ελληνικά προϊόντα

  • Το 67% των καταναλωτών προτιμά τα ελληνικά προϊόντα έναντι των εισαγόμενων.
  • Μάλιστα, το 86,4% των καταναλωτών όταν βρίσκει ελληνικά προϊόντα τα προτιμά από τα ανταγωνιστικά εισαγόμενα..
 Στα ελληνικά προϊόντα στρέφονται οι Έλληνες καταναλωτές προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία και να συμβάλλουν στην...καταπολέμηση της ανεργίας. Σύμφωνα με την έρευνα «Καταναλωτής και Ελληνικό Προϊόν», που πραγματοποίησαν οι καθηγητές Γ. Μπάλτας και Π. Θεοδωρίδης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών αντιστοίχως και δημοσιεύει η «Καθημερινή», το 67% των καταναλωτών προτιμά τα ελληνικά προϊόντα έναντι των εισαγόμενων.