“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η ΤΑΠΕΊΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΝΕΚΤΑΡΊΟΥ

Τον καιρό που είχε τη διεύθυνση της Σχολής ο άγιος Νεκτάριος, για κάποιο διάστημα ο επιστάτης της Σχολής αρρώστησε. Όταν βγήκε από το Νοσοκομείο, οι γιατροί του είπαν να εργαστεί, τουλάχιστον για τρεις μήνες γιατί διαφορετικά θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του. Οι εργαζόμενοι όμως τότε δεν ήταν μόνιμοι και δεν είχαν ασφάλεια, οπότε υπήρχε το ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους. Αυτό φοβήθηκε και ο επιστάτης της Ριζαρείου.
Μια μέρα λοιπόν, μετά από κάποια μικρή ανάρρωση πήγε στη Σχολή και είδε τα πάντα να είναι πεντακάθαρα. Τον έκοψε κρύος ιδρώτας. Θα πήραν άλλον, υπέθεσε. Πήγε και την άλλη μέρα στη Σχολή και διαπίστωσε πάλι το ίδιο. Βέβαιος πια ότι τον απέλυσαν, πήγε να βρει το διευθυντή της Σχολής. Ο Άγιος τον δέχθηκε με πολλή καλοσύνη και του είπε

O γενικός γραμματέας θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής σε Μουσουλμανικό δείπνο (ιφτάρ) στο πλαίσιο του Ραμαζανίου

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑ ΔΟΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΓΕΥΜΑ
200 μουσουλμάνοι στο ιφτάρ της Διεύθυνσης πολιτικών υποθέσεων Θράκης
«Αναγνωρίζοντας η ελληνική πολιτεία στην πράξη την ανεξιθρησκεία, προστατεύουμε, εγγυόμαστε και στηρίζουμε αυτόν που θρησκεύεται» θα πει ο γενικός γραμματέας θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Η απομόνωση και η περιχαράκωση δεν αποτελούσε ποτέ χαρακτηριστικό της ελληνικής Θράκης και δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εισαγωγή της στον τόπο αυτό, τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικών υποθέσεων Ξάνθης  Νίκος Πιπερίγκος

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ !!!

“Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον”

Γιατί αλλάζει το όνομά του κάποιος όταν γίνεται μοναχός; (Αγ. Νεκταρίου)

πίνακας: A Monk (Aleksandr Kosnichyov, 2006)
Στους οσιότατους μοναχούς που υπόσχονται να ζουν ενάρετη ζωή επικράτησε η αλλαγή του ονόματός τους. Αυτό γίνεται για δύο σπουδαιότατους λόγους. Πρώτος λόγος είναι η απάρνηση ολοκληρωτικά της προηγούμενης ζωής και η συνεχής ενθύμηση της μεταβολής της, και δεύτερον, για να έχουμε παράδειγμα τον άγιο στην πορεία της ζωής μας, του οποίου φέρουμε το όνομα.

Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Μισθοί, συντάξεις, απολύσεις, και σπίτια - Ζητούν την οριστική ισοπέδωση της χώρας
Η απάνθρωπη τρόικα έρχεται με νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο τον Σεπτέμβρη το οποίο θα επιβάλει την κατάργηση, 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κατώτατο μισθό 495 ευρώ (μεικτά, στο χερι να υπολογιζετε 400 και πολλά θα είναι), απελευθέρωση των απολύσεων (δηλαδή όλοι οι ακριβοί θα απολυθούν, και θα προσληφθούν εξαθλιωμένοι των 400 ευρώ), και το καλύτερο για το τέλος. Έρχεται η άρση των πλειστηριασμών ακινήτων.

ΤΑ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΟΥΛΙΩΝ ΣΑΝ ΑΗΤΟΦΩΛΙΕΣ

Καθώς μου διηγήθηκε, ό Πατήρ Δανιήλ των Δανιηλαίων από τα Κατουνάκια, ό Γέρο Φιλάρετος ήταν προϊστάμενος στην Ιερά Μονή του Σταυρονικήτα. 
Έφυγε δε άπ' αυτήν, διότι τότε ήταν Ιδιόρρυθμη και ή ζωή των Πατέρων σ' αυτήν δεν ήτανε κείνη πού είχε ό Πατήρ Φιλάρετος στη φαντασία του, γι' αυτό έφυγε άπ' αυτήν για να βρει περισσότερη ησυχία και ψυχική γαλήνη. Για να βρει ολοκληρωμένη ηρεμία του νου και να επιδοθεί σ' αυτό πού επιθυμούσε ή ψυχή του, στη νοερά προσευχή. Έφυγε λοιπόν στην έρημο, πήγε στα Καρούλια κι έμεινε σε μια απομονωμένη Καλύβα.

Με πλαστά πτυχία μεγαλοστέλεχος την ΕΑΒ εισέπραξε μισό εκατομμύριο σε μισθούς και παροχές !!!

Βόμβα μεγατόνων με μεγαλοστέλεχος της ΕΑΒ . Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σε έρευνα που έκανε έβγαλε “λαβράκι”. Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής επιρρίπτονται ευθύνες στην διοίκηση της ΕΑΒ η οποία προσέλαβε στην θέση του γενικού διευθυντή Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών τον Αθανάσιο Χρονόπουλο ο οποίος κατέθεσε πλαστούς τίτλους σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια!!!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Πως vα αναγνωρίσετε και να αποφύγετε να πίνετε γάλα που έχει παστεριωθεί ξανά και ξανά!

Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην...καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να....ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει στο σούπερ-μάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει αναπαστεριωθεί 2 φορές.