“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

☦ "τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας ότι πιο πολυτιμότερο υπάρχει σήμερα στον κόσμο και αυτή την στιγμή από όλο τον κόσμο τα μαζεύει η Ελλάδα"

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός  που η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ μας δείχνει τέτοιο μοναδικό έκτακτο  ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ, το να δακρύζει αδιάλειπτα η εφέστιος εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ εδώ και πάνω από 4 μήνες αδιάλειπτα , τώρα μάλιστα  που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 21, όταν η ίδια η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ πρωτοστατεί  πάντα  στους εθνικοαπελευθερωτικούς μας αγώνες από τότε μέχρι σήμερα.

☦ Είπε Γέρων: “ήρθε ο μήνας του Ευαγγελισμού σου, σώσε μας από τους εχθρούς του ΥΙΟΥ σου”

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ 

☦ Γιατί πολλές φορές ο Θεός βιώνεται ως απών;

Στην αρχή της πνευματικής σου προσπάθειας ήρθε η Χάρις του Θεού και σε επισκίασε. Όλα γινόταν με χαρά και εύκολα. Είχες μέσα σου χαρά, αισθανόσουν τον Χριστό στην προσευχή σου, στην ανάσα σου, στην ζωή σου. Τώρα νιώθεις ότι Τον έχεις χάσει.

Απογοητεύεσαι. Στις δυσκολίες, στους πειρασμούς και στις δοκιμασίες της ζωής σου νιώθεις μόνη σου. Ψάχνεις τον Θεό μα δεν Τον βρίσκεις. Αισθάνεσαι εγκαταλελειμμένη. Εκκλησιάζεσαι, μελετάς τον Λόγο του Θεού, εξομολογήσε τακτικά, όμως ο Θεός είναι απών. Πού είναι ο Χριστός; Πού πήγε η Χάρις του; Τι έκανα λάθος; Τι κάνω λάθος;

☦ Πολύ καιρό πριν μας τα πουν κάποιοι ειδικοί στο γυαλί, τα προείπε «ακάθαρτον πνεύμα» ενώπιον Ιερών Λειψάνων.

Δυσκολεμένη ψυχούλα με «ακάθαρτον πνεύμα»  την ώρα που το πάνε οι οικείοι του να προσκυνήσει Ιερά Λείψανα στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη  «επιβεβαιώνει καιρό πριν» κάποιους ειδικούς που έβγαιναν μετά  στην τηλεόραση.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα παρακάτω βιώσαμε προσωπικά και αυτά καταθέτουμε.

Το γεγονός αυτό έγινε ακριβώς ένα χρόνο πριν και ήταν σχεδόν ένας μήνας πριν εισέλθουμε στο πρώτο lockdown για τον Covid -19.