“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

EKTAKTO: Το ρωσικό Airbus καταρρίφθηκε από τους ισλαμιστές! - Το βίντεο της κατάρριψης από το ISIS - Ανέλαβαν επίσημα την ευθύνη 
του Βασίλη Καπούλα
Πρίν από λίγη ώρα το Ισλαμικό Κράτος με προκήρυξη που ανέβασε στα μέσα κοινωΝικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Twitter υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321 που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και το βίντεο της κατάρριψης του.

Η θεολογία της Εικόνος ....

Η Εκκλησία, έχοντας συνείδηση της πνευματικής αξίας και σημαντικότητος των αγίων εικόνων, ως μέσου αγιασμού και κοινωνίας των πιστών μετά των ιστορουμένων αρχετύπων, τις είχε ανέκαθεν σε μεγάλη εκτίμηση, ευλάβεια και σεβασμό. Θεωρούνται και είναι ένα σημαντικότατο εποπτικό μέσο διδασκαλίας, μια εικαστική γλώσσα της Εκκλησίας, όπως ο Μέγας Βασίλειος αποφαίνεται: «α γαρ ο λόγος της ιστορίας δι” ακοής παρίστησι, ταύτα γραφική σιωπώσα δια μιμήσεως δείκνυσι». 
Μάλιστα η Ζ” Οικουμενική Σύνοδος έθεσε τις άγιες εικόνες στο ίδιο επίπεδο με το Ευαγγέλιο και τον Τίμιο Σταυρό. Το θέμα των αγίων εικόνων απασχόλησε ανά τους αιώνας τους θεολόγους και τους ερευνητές και ιδίως κατά τον εικοστό αιώνα.

Τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ της Αν. Μεσογείου τις φυλάει ο ΘΕΟΣ

Ουσιαστικά εκεί που κυκλοφορούσε πέρσι το Barbaros  σεργιανίζει η Ρωσική Αρμάδα.
Εκεί που βράζουν μέσα στο θαλάσσιο πυθμένα τα λασποηφαίστεια και εκτοξεύουν τους υδρίτες του παγωμένου μεθανίου στην ακριτική περιοχή του Καστελόριζου “βράζει” και  ο τούρκος στο ζουμί του.