“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Αφήσαν την Ελλάδα μας “γυμνή” στην μπόρα που έρχεται;

Φωτο από alexiptoto.com
Μνημόνια και Μνηστήρες μέσα και έξω  προσπαθούν τα  τελευταία χρόνια να μας φέρουν στο “καλό δρόμο” της δημοσιονομικής προσαρμογής και  στην ισιάδα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, μήπως δούμε “Ευρώπης πρόσωπο” !! 
Το τι πέτυχαν το ξέρουμε πολύ καλά…Παρ όλα αυτά παραμένουμε ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Με μια σειρά από θέματα να βρίσκονται σε εκκρεμότητα, η κυβέρνηση «τρέχει» να τα προλάβει πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. 

Εκνευρισμός στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις Νταβούτογλου

Απρόσεκτες δηλώσεις ο Νταβούτογλου, «επίσκεψη» Ρωσικού Il-60 και τρεχάλα οι Τούρκοι να το αναγνωρίσουν σε διεθνή εναέριο χώρο...
Τι το ήθελε να μιλήσει για το ενδεχόμενο παρέμβασης για λογαριασμό των «ομοεθνών» Τατάρων στην Κριμέα, αλλά και τα περί «στρατηγικού εταίρου» αναφερόμενος στην Ουκρανία… 

Το χαβά του το «Μπαρμπαρός»

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται κοντά στον Ακάμα
Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» εξακολουθεί να βρίσκεται σε περιοχή δυτικά της Κύπρου, χωρίς να επηρεάζεται από τις όποιες προειδοποιήσεις της Λευκωσίας και τις «συνεννοήσεις», που έχουν επιτευχθεί πριν τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου με παρέμβαση των Αμερικανών.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΕΛΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ Νταβούτογλου: “Μην αλλάζετε τα σύνορα - Θα επέμβουμε για τους Τατάρους” !

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προφανώς πιστεύει οτι διαθέτει Ένοπλες Δυνάμεις... γαλαξιακής ισχύος, και αναφέρθηκε σήμερα εκ νέου στους Τατάρους της Κριμαίας όπου «προειδοποίησε» τη Ρωσία να «δράσει με αίσθημα ευθύνης» και να μην αποπειραθεί να "αμφισβητήσει" τα υφιστάμενα διεθνή σύνορα της περιοχής.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ ./Σταφυλά Π για το pentapostagma.gr
Σε πολλές μονές των δύο ορθόδοξων χωρών παρατηρείται έντονα αυτό το διάστημα αυτό το δυσεξήγητο φαινόμενο.Πολλοί μιλούν για σημείο αλλά και για παγκόσμια επερχόμενα γεγονότα. Μέσα και στις δυο χώρες το φαινόμενο παρατηρείται σε εικόνες μιας δωδεκάδας  μονών, λέει ο Tomasz Terlikowski σε πολωνικό ορθόδοξο site. Η τηλεόραση τόσο στην Πολωνία όσο και στη Ρωσία παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι παρατηρείται ένας συγχρονισμός στην εκδήλωση του φαινομένου.