“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

☦ Ο Θεός με την ίδια ευκολία συγχωρεί την μία αμαρτία, όσο και τις χίλιες...

«Μην κάθεσαι και μετράς σε ποσότητα και ποιότητα τις αμαρτίες σου. Και μία να έχεις, σε κολάζει και χίλιες να έχεις σε ταρταρώνουν. Και η μία αμαρτία έχει ανάγκη μετανοίας και εξομολογήσεως και οι χίλιες. Ο Θεός με την ίδια ευκολία συγχωρεί την μία αμαρτία, όσο και τις χίλιες. Όπως ένας ωκεανός, αν του αδειάσεις μια χούφτα κάρβουνα, ευχαρίστως τα σβήνει, έτσι με την ίδια ευκολία σβήνει, αν του αδειάσεις μια καραβιά κάρβουνα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις αμαρτίες του ανθρώπου.

☦ Ο μη προσκυνών εχθρός εστί του Χριστού και της Αγίας Θεοτόκου και των Αγίων...

«Ο μη προσκυνών εχθρός εστί του Χριστού και της Αγίας Θεοτόκου και των Αγίων, εκδικητής δε του διαβόλου και των δαιμόνων, έργω επιδεικνύμενος την λύπην, ότι οι άγιοι του Θεού τιμώνται και δοξάζονται, ο δε διάβολος καταισχύνεται. Η γαρ εικών θριάμβωσίς εστι και φανέρωσις και στηλογραφία εις μνήμην της νίκης των αριστευσάντων και της αισχύνης των ηττηθέντων και καταβληθέντων».

☦ «ΕΣΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΙΕΡΕΑΣ»

Ο π. Ευμένιος γεννήθηκε το 1931 στην Εθιά Μονοφατσίου του νομού Ηρακλείου. Στην Εθιά υπάρχουν δύο εκκλησίες: Η κεντρική είναι αφιερωμένη στην Παναγιά και φυλάσσει θαυματουργό εικόνα της.

Εκεί η Παναγία είχε εμφανισθεί σαν γυναίκα ντυμένη στα μαύρα κάποια μέρα, που ο πατήρ Ευμένιος, μικρό παιδί τότε, άναβε τα κανδήλια του ναού, και του είπε: “Έσύ μια μέρα θα γίνεις ιερέας”

☦ «Μέρα, μέρα». Έτσι παλεύουμε. «Μέρα, μέρα». Το αύριο ανήκει στο Θεό.

Κράτα το νου σου μαζεμένο.

Και ας τους ακούς να φωνάζουνε στα παράθυρα των τηλεοράσεων.

Κράτα το νου σου μαζεμένο.

Και ας απειλούν, φοβερίζουν και σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό.

Κράτα το νου σου μαζεμένο.

☦ Καταγγελία μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Κατέβασαν την εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού»

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων χθες αναφέρθηκε σε ακόμα ένα πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη επί κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Εικόνα του Χριστού ή πίνακας ζωγραφικής; Κατά την πρώτη, δια ζώσης μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα,  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σήμερα, 10-9-2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16.00, που πραγματοποιήθηκε μετά και από σχετικό αίτημά μας, διαπιστώσαμε ότι από τον τοίχο άνωθεν του  γραφείου του εκάστοτε Προέδρου της Ένωσης, στο οποίο συνεδριάζει και το Διοικητικό Συμβούλιο και βρίσκεται στο κτίριο, όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αθηνών και επομένως συνιστά δημόσιο και όχι ιδιωτικό χώρο, είχε αφαιρεθεί  η επί δεκαετίες αναρτημένη εικόνα του Ιησού Χριστού - θρησκευτικό σύμβολο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, που αποτελεί την επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 3 παρ. 1 εδ. α του Συντάγματος.

☦ Πώς μή θαυμάσωμεν, τόν θεανδρικόν σου Τόκον

«Πώς μή θαυμάσωμεν, τόν θεανδρικόν σου Τόκον Πανσεβάσμιε; πείραν γάρ ανδρός μή δεξαμένη Πανάμωμε, έτεκες απάτορα Υιόν εν σαρκί, τόν πρό αιώνων εκ Πατρός γεννηθέντα αμήτορα, μηδαμώς υπομείναντα τροπήν, ή φυρμόν, ή διαίρεσιν, αλλ' εκατέρας ουσίας τήν ιδιότητα, σώαν φυλάξαντα. Διό Μητροπάρθενε Δέσποινα, αυτόν ικέτευε σωθήναι, τάς ψυχάς τών ορθοδόξως, Θεοτόκον ομολογούντων σε.»

☦ Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης και οι συν αυτώ Άγιοι Αρχιερείς Γρηγόριος Κυδωνιών, Αμβρόσιος Μοσχονησίων, Προκόπιος Ικονίου, Ευθύμιος Ζήλων καθώς και οι κληρικοί και λαϊκοί που σφαγιάσθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή

 Τιθεὶς ψυχὴν Χρυσόστομος ὁμοῦ συμμύσταις,

λαοῦ καὶ στρατοῦ τε ἀπαρχὴ προσηνέχθη.

Πρωτομάρτυς Χρυσόστομος ἀποφράδι ἐτύθη,

Συνάθλων πληθύος ἑπομένης τῷ πότμῳ.

Συμφώνως με την υπ' αριθμ. 2556/5-7-1993 εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, η εορτή αυτών των Αγίων θα τιμάται κάθε έτος την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης

Ο εθνομάρτυρας Χρυσόστομος Καλαφάτης, γεννήθηκε στην Τριγλία της Προποντίδας το 1867 μ.Χ. Γονείς του Χρυσοστόμου ήσαν ο Νικόλαος Καλαφάτης και η Καλλιόπη Λεμωνίδου. Το ζεύγος απέκτησε 8 παιδιά, 4 αγόρια και 4 κορίτσια. Από τ' αγόρια επέζησαν ο πρωτότοκος Ευγένιος (γεννήθηκε το 1865 μ.Χ.) και ο Χρυσόστομος. Ο Ευγένιος συμπαραστάθηκε στον νεώτερο αδελφό του σ' όλη τη διάρκεια του πολυτάραχου βίου του και τελικά τον ακολούθησε έως το μαρτύριο. Ο Νικόλαος Καλαφάτης είχε γνώση του οθωμανικού δικαίου και αντιπροσώπευε τους συμπολίτες του στα τουρκικά δικαστήρια. Αγαπούσε ακόμη την εκκλησιαστική μουσική και είχε ανάμιξη στα κοινά και γι' αυτό εξελέγετο δημογέροντας. Η σύζυγός του Καλλιόπη ήταν μια ευλαβής γυναίκα. Αυτή έταξε τον Χρυσόστομο στην Παναγία την ημέρα των Φώτων του 1868 μ.Χ., όταν είχε επισκεφθεί την Τρίγλια ο Μητροπολιτης Προύσας. Το ζεύγος Καλαφάτη, παρά την μέτρια οικονομική του κατάσταση, ανέθρεψε με επιμέλεια τα παιδιά του. Πρώτοι δάσκαλοι του Χρυσοστόμου στην Τρίγλια ήσαν ο αρχιμανδρίτης και μετέπειτα μητροπολίτης Ιωαννίκιος για τα εκκλησιαστικά, ο Γαζής για τα ελληνικά, ο Χριστόφορος Μουμουζής για τα τουρκικά, ο Νικόλαος Χατζηχρυσάφης για τα γαλλικά και ο Παπα-Θεοδόσης για την εκκλησιαστική μουσική.

☦ Αυτοί που κοιτάζουν ασθενείς ή γέροντες παίρνουν διαβατήριο για τον παράδεισο! Συγκλονιστικό περιστατικό

Το παρακάτω περιστατικό συνέβη στην Αννέτα Καλτεζά, μετέπειτα Μοναχή Ανθούσα, στην δεκαετία του 1960.

Η Αννέτα είχε αναλάβει και φρόντιζε, με μεγάλες ταλαιπωρίες και εμπόδια, έναν βαριά άρρωστο φυματικό, ονόματι Σωτήρη.

Παρακολουθείστε τί συνέβη την τρίτη μέρα μετά την κοίμηση του Σωτήρη:

☦ Ὡς τῶν Ἀποστόλων ἐκμιμητήν, καὶ Ἀρχιερέων, πανσεβάσμιον καλλονήν, κλέος τε Μαρτύρων, Χρυσόστομον τῆς Σμύρνης, τὸν ἄγγελον τὸν μέγαν, ἐγκωμιάσωμεν.

☦ "μη βλέπετε τους βολεμένους με τις αδικίες τους, θα ξεβολευτούν μέσα σε λίγες ώρες " μας είπε ΑΣΚΗΤΗΣ

- τα κλάματα των μικρών παιδιών στις μέρες μας  γίνονται προσευχές για να συμπληρώσουν τις προσευχές που λείπουν ακόμα. 

-κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όταν αυτά πεθαίνουν εν γνώση σας  δεν έχει νόημα να κάνετε ησυχία .

- ο κόσμος θα μετανοήσει για αυτά που βλέπει εδώ μέσα, αλλά θα συντριβεί από αυτά που θα γίνονται έξω.

-ξοφλήσαμε ένταση δοκιμασιών με τις τόσων χρονών αδικίες που έγιναν στην πατρίδα μας και ειδικά τα τελευταία χρόνια που με πρωτοφανή ψέματα και αλχημείες στοχευμένες ρήμαξαν την ζωή του Έλληνα και της Ελληνίδος.

☦ Αχ ΕΛΛΑΔΑ θα πεις το ψωμί- ψωμάκι - Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ. Έχουμε και συνέχεια

ΔΕΝ είναι καθόλα πειστικές οι απαντήσεις και οι δικαιολογίες για τις προαναγγελλόμενες συγκλονιστικές ανατιμήσεις κυρίως στο ψωμί και στα άλλα.

Γιατί τώρα όλα αυτά εν μέσω mega εμβολιαστικού προγράμματος και πανδημιών δηλ. τώρα που ο κοσμάκης θέλει να πιαστεί με το ψωμάκι του ΘΕΟΥ και να στυλωθεί;

Κάτι άλλο παίζει παγκοσμίως και θα φανεί σύντομα . Σίγουρα όμως τον κόσμο τον έχουν για χαζό και ότι δεν μπορεί να καταλάβει τα σκοτεινά σχέδια τους.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

(Αυτά που επισημαίνουμε  τα γράψαμε από το 2016. Από τότε φαινόταν ότι θα "κτυπήσουν"  το ταπεινό και ευλογημένο ψωμάκι του ΘΕΟΥ)