“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

“ΔΕΥΤΕ ΙΔΩΜΕΝ ΠΙΣΤΟΙ”

Ἀρσένιος μοναχὸς, Σκήτη Κουτλουμουσίου -Ἅγιον Ὄρος
«Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός[1]». Το Πανάγιον Πνεύμα αγαπητοί μου, διά στόματος του ιερού υμνογράφου μας προτρέπει να πάμε να δούμε που εγεννήθη ο Χριστός.
Ελάτε, μας λέει, γρήγορα να δείτε που γεννήθηκε ο Ένας και Μοναδικός Μεγάλος, ο Μοναδικός Πλανητάρχης και Ποιητής όλης της κτίσεως. Ελάτε όλοι εσείς, που σέβεσθε τον Μόνον και Αληθινόν Θεόν μας, λέγει το Άγιο Πνεύμα, να δείτε που γεννήθηκε ο Χριστός, διότι είναι επείγον να γεννηθεί τώρα και δεν τον απασχολεί καθόλου που δεν υπάρχει χώρος σε κανένα πανδοχείο της πόλεως Βηθλεέμ!

Κατά μέτωπο επίθεση Πούτιν στον Οικουμενικό Βαρθολομαίο “πήρες λεφτά;” “έρχεται αίμα στο Κίεβο”

Αυτές δεν είναι κατηγορίες , είναι πύραυλοι με πυρηνική γόμωση. Ο ιστορικός των ημερών μας θα γράφει «πριν τον πυρηνικό πόλεμο προηγήθηκε ο πνευματικός» και φυσικά θα λέει την αλήθεια. Όπως αυτά που συμβαίνουν τούτες τις ώρες προειπώθηκαν  από το 1950 -Αγίου Λαυρεντίου του Chernigov (+ 1950)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα που γράφαμε «Έσκασε νέο  Τσερνομπί ». Η ΠΑΝΑΓΙΑ να μας βοηθήσει. Οι παρακάτω δηλώσεις σήμερα δείχνουν αυτό.

Βλαντιμίρ Πούτιν:"τα χρήματα και η αμερικανική ενθάρρυνση αποτέλεσαν κλειδί για την απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία"

Στις εξελίξεις γύρω από την απόφαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην ουκρανική εκκλησία αναφέρθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη 14η ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ενώπιον περισσότερων από 1.700 δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.
Ο ρώσος πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από την παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην ουκρανική εκκλησία κατά τη 14η ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα στη Μόσχα. Ο ίδιος ανέφερε πως τα γεγονότα σχετίζονται με την πολιτική και τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία. «Δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και τη θρησκευτική ελευθερία. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΓΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ Ο ΘΕΟΦΟΡΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού
Οι Αποστολικοί Πατέρες αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία στην Εκκλησία μας. Ονομάζονται Αποστολικοί, διότι είναι οι άμεσοι διάδοχοι των Αποστόλων και ως εκ τούτου έλκουν την αυθεντικότητά τους από εκείνους. Ένας από αυτούς είναι και ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος. Μια πραγματικά μεγάλη πατερική μορφή και οικουμενικός διδάσκαλος της Εκκλησίας μας.

5 Οκτωβρίου 2018 ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: “έρχεται μεγάλο κακό στον κόσμο” -20 Δεκεμβρίου 2018 Β.Πούτιν: “Πολύ πιθανός ένας πυρηνικός πόλεμος με τις ΗΠΑ - Ο Θεός να μας συγχωρέσει”

Να ξεκινήσουμε με εκείνον τον ανεκδιήγητο Μογγόλο που το ΑΙΓΑΙΟ το λέει «γαλάζια πατρίδα του» αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει την Ελληνική ονομασία του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ, αποδεικνύοντας έτσι ποια είναι είναι η αληθινή πατρίδα του  δηλ. «η στέπα της Μογγολίας»  που δεν είναι γαλάζια αλλά κίτρινη από την άμμο.
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Να μας  συμπαθάτε αδελφοί διότι τέτοιες ΆΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ανταλλάσσουμε ευχές, αλλά δυστυχώς  βιώνουμε ιστορικές συγκυρίες που δείχνουν να μας περικυκλώνει υπό καθεστώς υποστατικής απειλής  το κακό.