“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Λόγοι Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου

• Ρίξτε το μεγαλύτερο βάρος του αγώνα σας στην προσευχή, γιατί αυτή μας κρατεί σε επαφή με το Θεό. Και η επαφή αυτή πρέπει να είναι συνεχής. Η προσευχή είναι το οξυγόνο της ψυχής, είναι ανάγκη της ψυχής και δεν πρέπει να θεωρείται αγγαρεία. Η προσευχή για ν’ ακουστεί από το Θεό πρέπει να γίνεται με ταπείνωση, με συναίσθηση βαθιά της αμαρτωλότητας μας, και να είναι καρδιακή. Εάν δεν είναι καρδιακή, δεν ωφελεί. Ο Θεός ακούει πάντοτε την προσευχή του ανθρώπου που είναι πνευματικά ανεβασμένος. Η μελέτη της Αγίας Γραφής βοηθάει πολύ την προσευχή, θερμαίνει την ψυχή και μεταφέρει τον προσευχόμενο σ’ ένα πνευματικό χώρο.

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΛΓΟΥ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ πλησιάζουμε στην 7η Ιουνίου όπου στην Τουρκία θα διεξαχτούν πολύ κρίσιμες βουλευτικές εκλογές οι πρώτες από την μεταπήδηση του Ερντογάν στην τουρκική προεδρία, ο προεκλογικός αγώνας έχει «ανάψει» για τα καλά ενώ οι σφυγμομετρήσεις δίνουν ένα που θολό τοπίο όσον αφορά τα αποτελέσματα με δεδομένο την επικράτηση των ισλαμιστών, αλλά μάλλον αδύνατο να πετύχουν την αυτοδυναμία τους για να προχωρήσουν στην απαιτουμένη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΜΕ…ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ όλα έδειχναν πως είχαμε φτάσει στις τελικές προετοιμασίες με τις πέσεις των Αμερικανών για μια συνδυασμένη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία για την ανατροπή του νόμιμου προέδρου τους Συρίας, Μπασέρ Άσαντ, τελικά η Τουρκία έκανε τρομοκρατημένη από τις συνέπειες πίσω, με μια σαφή δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού της, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρέσβης Κερίμ Ουράς επισκέφτηκε τον υπουργό Αμύνης της Ελλάδας Πάνο Καμένο

Σχόλιο Θ.Π.: Ή ο Τούρκος πρέσβης είναι «γάτα» και κρατάει διπλωματικές «πισινές» γι αυτά που έρχονται, ή είναι κρυπτοχριστιανός, διότι δεν εξηγείται αλλιώς. Προσέξτε το αναμνηστικό που χαρίζει στον Π. Καμενο τι έχει απ’ έξω, τι απεικονίζει και τι συμβολίζει για εμάς τους Έλληνες. Πληροφοριακά αναφέρω πως αυτή η εικόνα της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ διακοσμεί την αψίδα της Μονής της Χώρας (Kariye Camii) από τον καιρό του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ….. 

To ξέκοψε στον Τούρκο ο Καμμένος …Στην Τουρκία εγώ δεν έρχομαι!
Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς επισκέφτηκε τον υπουργό Αμύνης της Ελλάδας Πάνο Καμένο, Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, ενώ αναφέρεται πως ο πρέσβης Κερίμ Ουράς προσκάλεσε τον υπουργό Καμμένο να επισκεφτεί την Τουρκία.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ - ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ “ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ”

"Τρέμει η γη" στην Κόκκινη Πλατεία: Χιλιάδες πολεμιστές, οχήματα και αεροσκάφη σε μια πρωτοφανή παρέλαση
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ (ΔΥΤΙΚΗ) ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλαν  σήμερα οι ρωσικές ΕΔ με την εντυπωσιακότερη παρέλαση όλων των χρόνων από την ίδρυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1991, για πολλούς ακόμα και από το 1945 λόγω της προβολής ισχύος των νέων πρωτοεμφανιζόμενων οπλικών συστημάτων, παρουσία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και του Ρώσου ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοιγκού, αλλά και του Κινέζου προέδρου Ξι Ζιπίνγκ.