“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

"Η Μητρόθεος νεκροφόρος μυρίζουσα"

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
(ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΚΡΗΤΟΣ) Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ
πρωτοπρεσβύτερου Θεμιστοκλή Μουρτζανού
Η πίστη είναι στηριγμένη στο παράδοξο. Υπερβαίνει τα όρια, τα μέτρα της λογικής. Μας οδηγεί στην υπέρβαση των φυσικών όρων, αυτών που ο ανθρώπινος νους μπορεί να συλλάβει και να αποδεχθεί. Γι’ αυτό και ονομάζεται πίστη το παράδοξο.Παρότι έχει τη δική του λογική, για όσους επιμένουν να βλέπουν τον κόσμο και τη ζωή μόνο με τον λόγο, απαιτείται ένα άλμα για να το αποδεχθεί κάποιος. Είναι όπως η τέχνη. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει την ακολουθία των μουσικών φθόγγων που συνθέτουν ένα μουσικό αριστούργημα, δεν μπορεί όμως να εξηγήσει γιατί αυτή ακολουθία συγκινεί, γαληνεύει, ομορφαίνει, ενίοτε και νοηματοδοτεί τη ζωή. 

Ο δεκαπενταύγουστος στην Ελλάδα, είναι μια περίοδος που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στον ουρανό

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
(ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΝΑΡΘΗΚΑ ΤΗΣ  Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ)
π. Θωμάς Ανδρέου
Τις ημέρες αυτές του δεκαπενταυγούστου, οι Εκκλησιές μας, γεμίζουν από ανθρώπους κάθε ηλικίας που προσέρχονται ευλαβικά ώστε να ψάλλουν τους ωραίους ποιητικούς παρακλητικούς κανόνες, να θέσουν σαν ευωδιαστό λουλούδι το δάκρυ και την προσευχή τους, στην Εικόνα της Μεγάλης Κυράς. Ο δεκαπενταύγουστος στην Ελλάδα, είναι μια περίοδος που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στον ουρανό, μιας και ένα κομμάτι του ουρανού, το κατέκτησε το ανθρώπινο γένος, στο πρόσωπο της Παναγιάς! 

Κρητική εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μονή Ιβήρων.

Βάστα ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΣ, εσύ θα οδηγάς μακριά από το πλανητικό τρελοκομείο.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ενώ το χαλί για το Παγκόσμιο τρελοκομείο στρώθηκε,  εδώ στην Ορθόδοξη Ελλάδα τα βάζουμε με την Ορθοδοξία την στιγμή που γνωρίζουμε ότι ΑΥΤΗ θα μας σώσει από την εισαγωγή μας στην πλανητική ψυχιατρική κλινική.
Ημέρες του Πάσχα του Καλοκαιριού  και οι περισσότεροι εξ ημών με αυτά τα βέβηλα που ακούμε από θεσμικά χείλη προστρέχουμε στην ιστορική συνείδηση μας και επιλέγουμε σωστικά.