“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τα Ξενοδοχεία στο Κίεβο Μετατρέπονται σε Νεκροτομεία

Χθες το βράδυ, οι διαδηλωτές και η αστυνομία στο Κίεβο προχώρησαν σε μία εύθραυστη ανακωχή, αλλά σήμερα το πρωί η κατάπαυση του πυρός κατέρρευσε. Για μια ακόμη φορά χύθηκε αίμα στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας. Η Kyiv Post αναφέρει ότι τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί - κυρίως από πυροβολισμούς της αστυνομίας. Χθες, η περιοχή Liviv ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από την κεντρική κυβέρνηση, αφού οι διαδηλωτές κατέλαβαν την εισαγγελία και η αστυνομία παραδόθηκε.

Η αγάπη του Θεού φανερώνεται στην Δημιουργία

Στην δημιουργία του ανθρώπου φανερώνεται η άπειρη αγάπη του Θεού. 
Επίσης και στην δημιουργία όλης της κτίσεως φανερώνεται ότι ο Θεός είναι η Αυτοαγάπη. Ο Θεός δεν είχε ανάγκη, ούτε «υποχρέωση» να δημιουργήσει οτιδήποτε. Από αγάπη «βγήκε» από τον εαυτό Του και δημιούργησε όλο αυτό το σύμπαν. Τέλος με μια ξεχωριστή πράξη αγάπης δημιούργησε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα Του. Αφού δημιούργησε πρώτα το παλάτι μετά δημιουργεί και το πριγκιπόπουλο, το οποίο και εισάγει ως κάτοικο-κύριο μέσα στο παλάτι. Τον άνθρωπο τον δημιούργησε τελευταίο, την έκτη ημέρα της Δημιουργίας. 

Η βία στην Ουκρανία κορυφώνεται και η Μόσχα ετοιμάζεται...

ΗΠΑ και Ευρώπη προκαλούν την τύχη τους δημιουργώντας προβλήματα στην "αυλή" της Μόσχας 
Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί εάν η "αρκούδα" αποφασίσει να απαντήσει στις προκλήσεις . O D. Cameron καλεί την ουκρανική κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις ασφαλείας 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε σήμερα τις ουκρανικές αρχές να αποσύρουν τις δυνάμεις ασφαλείας που έχουν περικυκλώσει τους διαδηλωτές στο Κίεβο, διαμηνύοντας στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι η υφήλιος παρακολουθεί στενά τις ενέργειές του.