“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το μήνυμα ελήφθη…

Καινοφανές: "Task Force" για διαγραφή του χρέους στέλνουν οι ΗΠΑ στην Αθήνα με προσωπική εντολή Μ.Ομπάμα! - ΑΛΛΙΩΣ Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ...
Οι ΗΠΑ έχουν λάβει καθαρά τα σήματα που εκπέμπει η Αθήνα και η νέα ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την πιθανότητα να αλλάξει στρατόπεδο η Ελλάδα αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, μετά τις δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας στο θέμα του εθνικού χρέους της, στέλνει στην Αθήνα αποστολή για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Τα δυο ιστορικά γεγονότα που έκρυβε η επίσκεψη Τσίπρα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Σχόλιο Θ.Π.: Νομίζω επιβεβαιώνεται αυτό που είπαμε  εδώ  ότι «τίποτα δεν είναι τυχαίο» !!!
Σύμφωνα με άρθρο του Έλληνα ανταποκριτή στην Μόσχα Δημήτρη Λιάτσου,  η συμβολική κίνηση του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μεταβεί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 27 Γενάρη κρύβει άλλα δυο σημαντικά ιστορικά γεγονότα που αφορούν έμμεσα την γερμανική κυβέρνηση.

Η αληθινή δύναμη της υπομονής

Κάποιος μοναχός, από δαιμονική επήρεια, έπεφτε συχνά σε σαρκικό αμάρτημα. Ολοένα όμως βίαζε τον εαυτό του να μην πετάξει το σχήμα του.
Και κάνοντας την καθημερινή του προσευχή, ικέτευε το Θεό στενάζοντας και λέγοντας:
- Κύριε, θέλω δε θέλω, σώσε με! Γιατί εγώ, σαν λάσπη που είμαι, ποθώ τη βρωμιά της αμαρτίας. Εσύ όμως, σαν Θεός παντοδύναμος, μπορείς να μ’ εμποδίσεις. Αν ελεήσεις τον δίκαιο, τίποτα το σπουδαίο. Κι αν σώσεις τον καθαρό, τίποτα το θαυμαστό. 

Foreign Affairs: Αν η ελίτ της Ευρώπης δεν συνεργαστεί με τους αριστερούς θα έρθουν οι φασίστες

Σχόλιο Θ.Π.: ειδικά η Γερμανία πρέπει να το γνωρίζει πολύ καλά αυτό το θέμα. ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑ !
Ένα προφητικό άρθρο, αλλά και άρθρο-κόλαφος κατά της Γερμανίας που χαρακτηρίζεται και ως κρατούσα ελίτ της Ευρώπης, δημοσιεύει το διεθνούς φήμης περιοδικό Foreign Affairs, προειδοποιώντας ότι αν οι κρατούσες ελίτ δεν συνεργαστούν με την ευρωπαϊκή Αριστερά, θα έρθουν οι φασίστες.

Το Βερολίνο μπορεί να νικηθεί

Το μοναδικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργος Θαλάσσης 
Προεκλογικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αναφερθεί στο ενδεχόμενο να διενεργηθεί δημοψήφισμα προκειμένου ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει μόνος του για την τύχη του. Εσφαλμένα πολλοί θεωρούν ότι το δημοκρατικότερο και ισχυρότερο αυτό όπλο του λαού, που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι δύναται να χρησιμοποιηθεί, είναι μία τακτική Παπανδρέου, της γνωστής απειλής δημοψηφίσματος, ξεχνώντας τον Μεγάλο Τάσο Παπαδόπουλο και το δημοψήφισμα των Κυπρίων στο επαίσχυντο σχέδιο Ανάν, που έφερε τη νίκη των Ελλήνων απέναντι στα διεθνή φιλοτουρκικά σχέδια.

Οι Σκοταδιστές της Ευρώπης χλευάζουν την Ελλάδα

Σάλος στη Γερμανία με παρουσιαστή που χλεύασε την Ελλάδα: «Γίναμε Ελλάδα» είπε όταν έπεσε το ρεύμα στο στούντιο
Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το διόλου κολακευτικό σχόλιο του Γερμανού παρουσιαστή Γκούντερ Γιάουχ για την Ελλάδα.
Η μεγαλύτερης θεαματικότητας εκπομπή στη γερμανική τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής είχε θέμα την ελληνική κρίση, ωστόσο η εκπομπή άργησε να ξεκινήσει επειδή υπήρξε διακοπή ρεύματος για 20 λεπτά.
Μόλις ο παρουσιαστής της εκπομπής βγήκε στον αέρα είπε με... ειρωνική διάθεση: «Γίναμε Ελλάδα»...

Η ευλογία των πειρασμών

Όσιος Παΐσιος Αγιορείτης
Στις δοκιμασίες που επιτρέπει ο Θεός, δοκιμάζεται κανείς και διαπιστώνει μόνος του την πνευματική του κατάσταση και αναγκάζεται να ταπεινωθεί και χαριτώνεται μετά από τον Θεό, όταν ταπεινά τις δέχεται με χαρά, σαν φάρμακα για την ψυχή του, και με υπομονή δοξάζει και ευχαριστεί τον Θεό. Ευτυχώς που επιτρέπει ο καλός Θεός να δοκιμαστούμε, γιατί αλλιώς θα είχαμε και κρυμμένα πάθη και παράλογες απαιτήσεις την ημέρα της Κρίσεως. 
Αλλά και να μας τα παρέβλεπε ακόμη όλα αυτά και να μας έπαιρνε όπως είμαστε στον παράδεισο, θα δημιουργούσαμε και εκεί θέματα. 

Δημοσίευμα του Der Spiegel: Η Γερμανία δίνει 20 δισ. ευρώ στον Τσίπρα

Το περιοδικό «Der Spiegel» στο βασικό του θέμα αποκαλύπτει την πρόθεση της γερμανικής Κυβέρνησης για νέο… πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, ωστόσο η πλευρά της γερμανικής Κυβέρνησης το διέψευσε κατηγορηματικά.
Στον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου στο Spiegel αναφέρεται ότι «παρά την εκλογική νίκη Τσίπρα η γερμανική Κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο 20 δις ευρώ για την Αθήνα».

DEUTSCHE WELLE: "Ο Juncker θέλει να καταργήσει την τρόικα"

«Πρέπει να βρούμε τώρα άμεσα μια εναλλακτική λύση», λένε προς την εφημερίδα κύκλοι της Κομισιόν. Με τη μεταρρύθμιση αυτή της τρόικας φέρεται μάλιστα να συμφωνεί επί της αρχής και η γερμανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, οι επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα μπορούν να καταργηθούν και αντ΄ αυτού να τίθενται στο εξής μόνον κάποιοι γενικοί οικονομικοί στόχοι. 

Μ. Ομπάμα: "Δεν μπορεί κανείς να ξεζουμίζει έναν λαό"!

Οι ΗΠΑ δήλωσαν στήριξη στην Ελλάδα!
Σε μία παρέμβαση του που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ιστορική" ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της πολιτικής της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα της οικονομικής πολιτικής που προσωποποιεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, δηλώνοντας τα εξής στην ερώτηση πώς κρίνει την απόφαση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να διώξει την τρόικα και να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος:

ΗΓΓΙΚΕΝ η ώρα που οι τοκογλύφοι θα στείλουν τους «μπράβους» τους;

Φώτο από www.tovima.gr
Τα ψέματα τελείωσαν, ο κύβος ερρίφθει. Από την σφαίρα επιρροής των Γερμανών  στην σφαίρα επιρροής των Αμερικάνων;
"Είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί κανείς να ξεζουμίζει έναν λαό. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, αλλά για να έχουν αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνουν με μέτρο και να μην προκαλούν εθνική ασφυξία. Η Ελλάδα, που πρέπει οπωσδήποτε να μείνει στην Ευρωζώνη, χρειάζεται αναπτυξιακή προοπτική και όχι εκβιασμούς".