“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πραγματικά καταπληκτική αποκάλυψη ότι στα θεμέλια του ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης βρίσκονται θαμμένες μεγάλες ποσότητες από χρυσό και ασήμι που θαφτήκαν από τους βυζαντινούς, εξέφρασε ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Ferhat Aslan, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, (19/9/2014). Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει την οικουμένη. Εκτός από αυτή την αποκάλυψη αναφέρεται και ότι κάτω από τον ιστορικό ναό υπάρχει άλλος ένας υπόγειος ναός, που είχε επίσης κτιστεί την εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας και που μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει στο φως της επιφάνειας.

Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Σε μια συνέντευξη  στην Καθημερινή Λαϊκή Εφημερίδα, ο Κινέζος καθηγητής Han Xudong προειδοποίησε ότι “το Πεκίνο πρέπει να προετοιμαστεί για τον επόμενο Γ Παγκόσμιο Πόλεμο που θα συμβεί εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την Ουκρανία”.

Δίνουν τα διόδια της Εγνατίας στους μεγαλο-εργολάβους με φωτογραφικό διαγωνισμό

-Ξεπουλούν τον μοναδικό ελληνικό δημόσιο και ολοκληρωμένο κατασκευαστικά αυτοκινητόδρομο, με τον τεράστιο στρατηγικό, εθνικό και αναπτυξιακό ρόλο για όλη την Βόρειο Ελλάδα.
-Ο ρόλος Χρυσοχοΐδη και τα… προσόντα των υποψηφίων

Υπογραφή με…. “Τόλμη” ή με “Επιφύλαξη”;;;

Όλη μου η ευτυχία ή η δυστυχία εξαρτάται από τους λογισμούς μου και από τις διαθέσεις της καρδιάς μου

Αν οι λογισμοί κι οι διαθέσεις μου είναι σύμφωνα με την αλήθεια του Θεού, με το θέλημά Του, τότε είμαι αναπαυμένος, γεμάτος θείο φως, χαρά κι ευλογία.
Αν όχι, τότε είμαι ανήσυχος, γεμάτος με πνευματικό και ψυχοφθόρο σκότος, νιώθω να με βαραίνει η απόγνωση. Αν μεταβάλλω τελείως τους απατηλούς κι ακάθαρτους λογισμούς και τις διαθέσεις της καρδιάς μου και τους κάνω αληθινούς και θεάρεστους, τότε αποκτώ πάλι ανάπαυση κι ευλογία.

Oι μαθητές που ξύρισαν τα κεφάλια τους για να στηρίξουν το συμμαθητή τους !

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς 12χρονο συμμαθητή τους, που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, περισσότεροι από 100 μαθητές του Γυμνασίου Παραλιμνίου ξύρισαν τα κεφάλια τους. Η πράξη ανθρωπιάς των μαθητών έφερε ξανά το χαμόγελο στο πρόσωπο του νεαρού καρκινοπαθή, ο οποίος αφότου έχασε τα μαλλιά του δεν ένιωθε άνετα να πηγαίνει στο σχολείο. trelogiannis.blogspot.gr

“Πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας θα είναι τα Σκόπια”

Στον απόηχο της ανακήρυξης της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας από τον Αλβανό Νεβζάτ Χαλίλι, η σκοπιανή Νόβα σχολιάζει  για τις αλβανικές ιδέες στο κράτος των Σκοπίων.
«Στο μνημείο του Σκεντέρ Μπεη στα Σκόπια, το πρώην  μέλος του Κοινοβουλίου, ο Νεβζάτ Χαλίλι, κήρυξε την νέα Δημοκρατία της Ιλλυρίδας.