“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ Τσίπρας έκανε το αυτονόητο στην κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Προσέφυγε στον ελληνικό λαό σαν κυρίαρχος να αποφασίσει αν θα θέλει να αυτοκτονήσει κάτω από ένα τοκογλυφικό απάνθρωπο ζυγό, ή να είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον της παρτίδας μας και των παιδιών μας.

Ευρώπη, αδιέξοδο, εξαπάτηση, δημοψήφισμα

Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε, ότι η οικονομική κρίση που ζούμε είναι απότοκος της ηθικής κρίσης, της καταβαράθρωσης των αρχών, των αξιών, των παραδόσεων, αυτής της έννοιας της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού και για εμάς κυρίως τους Έλληνας και του φιλότιμου. Η έννοια της Πατρίδας είναι συνάρτηση το κατά πόσο εμείς όλοι είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς, αλλά και γνώστες των πραγμάτων και της Ιστορίας μας.

Με την ψήφο σου να συμπεριφερθείς επιτέλους σαν τον Οδυσσέα.

Στις 5 του Ιουλίου 2015 ημέρα Κυριακή, μέρα του ΘΕΟΥ πρέπει ο κάθε Έλληνας να βγάλει από μέσα του τον Οδυσσέα που έχει και να πάει να ψηφίσει με πολυμήχανο και όχι με αμήχανο μυαλό.

Τρέμουν τον ελληνικό λαό: «Εκβιασμός» το δημοψήφισμα για τη Bild…

Η εφημερίδα Bild έχει τον τίτλο :«Tώρα καταφεύγει η Ελλάδα στο ύστατο μέσο: Εκβιάζει την Ευρώπη! Με ένα δημοψήφισμα!» και προσθέτει: «Εκρηκτικό: το δημοψήφισμα θα γίνει μόλις το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 5 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει, μόνο μετά την εκπνοή του β’ πακέτου βοήθειας για την διάσωση της Ελλάδας! Με αυτό ο Τσίπρας κάνει άνω-κάτω όλο το έως τώρα χρονοδιάγραμμα. Διότι ήδη στην 1η Ιουλίου απειλείται η χώρα πολύ συγκεκριμένα με χρεοκοπία».

Ρίχνει ο πονεμένος ένα βλέμμα στην εικόνα του Χριστού ή της Παναγίας και παίρνει παρηγοριά...

Πόση ευλάβεια πρέπει να έχουμε στις εικόνες! Ένας μοναχός ετοίμασε μία εικόνα του Αγίου Νικολάου, για να την δώσει ευλογία σε κάποιον. Την τύλιξε με καλό χαρτί και την έβαλε σε ένα ντουλάπι, μέχρι να την δώσει. Αλλά χωρίς να τα προσέξει, την έβαλε ανάποδα. Σε λίγο άρχισε να ακούγεται μέσα στο δωμάτιο ένας κρότος. 
Κοίταζε ο μοναχός από δω, αποκεί, να δει από πού ερχόταν αυτός ο κρότος. Που να πάει ο νούς του ότι ερχόταν από το ντουλάπι! Ο κρότος συνέχιζε για αρκετή ώρα, «τακ-τακ-τακ»· δεν τον άφηνε να ησυχάσει. Τελικά όταν πήγε κοντά στο ντουλάπι, κατάλαβε ότι ο κρότος έβγαινε από εκεί. Το ανοίγει και βλέπει ότι..... ο κρότος έβγαινε από την εικόνα.

"Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα"

EΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Οι Έλληνες μπορεί να γίνονται φτωχότεροι οικονομία, αλλά έχουν καρδιά, την οποία κανείς δεν μπορεί να τους αφαιρέσει, ... αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», σε δημοσίευμα της συντάκτριας Μπίργκιτ Μπράουνρατ.

Α.Τσίπρας: «Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου με ερώτημα "εθνική κυριαρχία ή εκχώρησή της;"»

Προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού υπό την μορφή δημοψηφίσματος με το ερώτημα «ναι» ή «όχι» στην πρόταση των δανειστών ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα προκειμένου να σπάσει τη μέγγενη των δανειστών στην Ελλάδα. Το δημοψήφισμα θα γίνει την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.

Προσευχή για την πατρίδα μας

Σχόλιο Θ.Π.: ξεκινήστε την από τώρα…. γιατί φαίνονται να  δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα !!!
Κύριε Θεός ἠμῶν, δείξας τό ἔλεός Σου ἐν πάσι τοῖς προσιούσι σοῖ καί ἑξαιτουμένοις τοῦτο, εὐμήχανος καί ποικίλα ἔχων τῆς σωτηρίας τά φάρμακα, « πατήρ τῶν οἰκτιρμῶν καί Θεός πάσης παρακλήσεως, παρακαλῶν ἠμᾶς ἐπί πάση τή θλίψει ἠμῶν», διά τοῦ μονογενοῦς Σου Υἱοῦ πληροφορήσας ἠμᾶς ὅτι «οἰκτίρμων» ὑπάρχεις καί πολυέλεος, « ἐλεῶν πάντας, ὅτι πάντα δύνασαι καί παρορῶν ἁμαρτήματα ἀνθρώπων εἰς μετάνοιαν», παρακινήσας τόν προφητάνακτα Δαυΐδ εἰπεῖν• «καθαρισθήσομαι ἀπό ἁμαρτίας μεγάλης» τή δυνάμει σου, μή θέλων τόν θάνατον τοῦ ἁμαρτωλοῦ, προσδεξαι ἐν ταύτη τή ὥρα τήν δέησιν ἠμῶν ὑπέρ τοῦ Ἔθνους καί τῆς Πατρίδος ἠμῶν.

Η Τουρκία έχει έτοιμο σχέδιο εισβολής στη Συρία

Σε διάσκεψη για την ασφάλεια που έγινε στην Άγκυρα, συζητήθηκε η στρατιωτική επιλογή για επέμβαση στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Γιαραμπλούς. Το σχετικό σχέδιο κατατέθηκε από το Γενικό Επιτελείο του τουρκικού στρατού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η διάσκεψη έγινε στο ‘Παλάτι’ του προέδρου Ερντογάν. Το σχέδιο προβλέπει βομβαρδισμούς στην περιοχή της βόρειας Συρίας μέχρι το βάθος της πόλης Γιαραμπλούς, όπου θα δημιουργηθεί  μια γραμμή 110 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.