“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι ψευτομακεδόνες τον έχρισαν επίτιμο διδάκτορα

Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου όπου τον υποδέχθηκε μετά «βαΐων και κλάδων» η Σκοπιανή πολιτική ηγεσία. Κατά τη σημερινή παραμονή του  στα Σκόπια  και παρουσία μιας «κουστωδίας» σκοπιανών επισήμων από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, τον υπουργό παιδείας και άλλων υπουργών και επισήμων ο Τούρκος υπουργός έλαβε το χρίσμα του επίτιμου διδάκτορα στο πανεπιστήμιο των Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σκόπια σε ειδική τελετή.

“Θεέ μου, πάρε με!” (παιδαγωγική μεταθανάτια εμπειρία)

Πόσοι άνθρωποι σε δύσκολες στιγμές δεν το λένε! Οι περισσότεροι όμως δε γνωρίζουν ότι είναι αμαρτία κι ότι αποτελεί έλλειψη υπομονής κι ελπίδας στη βοήθεια του Θεού. Το ακόλουθο όμως περιστατικό, το βεβαιώνει ξεκάθαρα. Το διηγήθηκε με πολλή ταπείνωση και συναίσθηση ένας σεβαστός ιερέας, ο οποίος έχει πνευματικά παιδιά και στην επαρχία και στην Αθήνα. Είπε: «Εγώ, αφ’ ότου έγινα ιερέας , με κυνήγησε η συκοφαντία (το σύγχρονο μαρτύριο). Πότε με τον έναν τρόπο , πότε με τον άλλον, με πίκραιναν και με καταρράκωναν πολλοί, με ψευδείς κατηγορίες. Αυτό γινόταν επανειλημμένα. Τόσο πόνεσα και τόσο κουράστηκα , που λύγισα κι αρκετές φορές είπα: “Θεέ μου, πάρε με!”. Και τελικά, με πήρε!...”.

22-12-2012 Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΠΙΖΩΝ ...

Πολλά  ακούγονται για το τέλος του κόσμο στις 21/12/2012 σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας, θα μπορούσε άραγε κανείς από εμάς τους ανθρώπους να σωθεί μετά την καταστροφή του κόσμου;;; Ίσως να υπάρχει ένας και μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να επιβιώσει.. !!!

Επιμένει η Deutsche Bank για τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα, αξίας 600 δισ. δολαρίων νότια της Κρήτης

Στο θέμα των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Ελλάδα επανέρχεται με νέα της έκθεση η μεγάλη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.
Ο γερμανικός οίκος είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο θέμα προ δεκαπενθημέρου, όταν και παρουσίασε μελέτη η οποία εκτιμούσε τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, μιλούσε για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ - ή αλλιώς ποσοστού 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας - και εξέταζε τους «κανόνες εμπλοκής» των ξένων επενδυτών στην εκμετάλλευσή τους.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Τέλος στον εκβιασμό διακοπής της ηλεκτροδότησης για το τέλος ακινήτων!
Με μία απόφαση που αξίζει να καταχωρηθεί στις "ιστορικές" του Αρείου Πάγου, το ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε (όπως έχει ήδη γράψει το defencenet.gr) ότι η ΔΕΗ μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά όμως και εδώ έγκειται το ιστορικό της απόφασης - δεν μπορεί το κράτος να εκβιάζει με διακοπή της ηλεκτροδότησης των πολιτών που δεν έχουν λεφτά για να πληρώσειυν το ειδικό τέλος ακινήτων! Και παραπέμπει την όποια αντιδικία στις εφορίες!

π. Δαβίδ Τσελίκας: «ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.»

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ''ΧΙΛΙΕΤΗΣ'' ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΗΔΗ ΓΕΝΟΜΕΝΗ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΙΣΤΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΑΦΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΑΝΗΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ! ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΡΗΣΕΙΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ.

Πυρηνικός παράγοντας: τι συγκρατεί τον κόσμο από το μεγάλο πόλεμο;

Η πυρηνική συγκράτηση δεν θα σώσει από το ξέσπασμα τοπικών πολέμων, αλλά εξακολουθεί να προστατεύει τον κόσμο από τον πόλεμο μεγάλων δυνάμεων. Ποιος είναι ο ρόλος της σήμερα και αν θα διατηρηθεί ή όχι στο μέλλον; Ο βασικός παράγοντας πυρηνικής συγκράτησης δεν είναι κάποιο υπερισχυρό πυρομαχικό, αλλά η ύπαρξη των πυραυλο-πυρηνικών δυνάμεων. Η διαφορά ανάμεσα στην πυρηνική βόμβα στο διαμέρισμα του βομβαρδιστικού αεροσκάφους και την παρόμοια βόμβα, αλλά στο μπροστινό μέρος του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου συνίσταται στο ότι η μαζική επίθεση της Αεροπορίας βομβαρδιστικών αεροσκαφών μπορεί να αποκρουστεί, ενώ η μαζική εκτόξευση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων - όχι.