“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Αγίου Γέροντος Παϊσίου – Υπέρ του Γένους και της Πατρίδος

Το σημαντικότερο κείμενο-παρακαταθήκη του Αγίου Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτου:
“Ο Γέροντας, ξεριζωμένος από την βρεφική του ηλικία, και έχοντας ζήσει τη φρίκη του πολέμου και της Κατοχής, γνώριζε από την πείρα του ότι το να «διάγωμεν ήρεμον και ησύχιον βίον» είναι μεγάλη ευλογία.

Ο σεβασμός των αλόγων και τα πέτρινα ρεβίθια

Κάποτε η Παναγία μας, με τον Άγιο Ιωσήφ και τον μικρό Ιησού, ανέβαιναν στα Ιεροσόλυμα από την Ναζαρέτ, για την εορτή του Πάσχα.
Πέρασαν και από την Βηθλεέμ, απ’ όπου καταγόταν ο Ιωσήφ, για να συναντήσουν κάποιους συγγενείς του. Λίγο έξω από την πόλι συνάντησαν ένα χωρικό, ο οποίος αλώνιζε ρεβίθια.
Όπως λέει η παράδοσι, τα ζώα, όταν έβλεπαν την Κυρία Θεοτόκο με τον Χριστό στην αγκαλιά της, έμεναν ακίνητα μέχρι να περάσουν. Έτσι και τα άλογα, που βοηθούσαν τον χωρικό στο αλώνισμα, μόλις είδαν την Παναγία μας και τον Ιησού, σταμάτησαν να δουλεύουν και έμειναν ακίνητα.

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ» ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα η είδηση ότι το γνωστό για τις μεγάλες πολεμικές δυνατότητες του, ρωσικό αντιτορπιλικό, Smetlivy, αναχώρησε ξαφνικά από το λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Μαύρη θάλασσα με πορισμό τον Βόσπορο και στη συνέχεια μέσω του Αιγαίου Πελάγους την ανατολική Μεσόγειο.