“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ζούμε μεγάλες στιγμές ο Σαμαράς Πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Η αριστερά της ευθύνης όπως διαλαλούν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα αποδυναμώνοντας την κυβέρνηση και αναγκάζοντας τον Σαμαρά να συμμαχήσει με το κόμμα το οποίο μας καλούσε πριν από ένα χρόνο να καταψηφίσουμε ώστε να φύγει από την εξουσία.

Του Κώστα Βουκελάτου
Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι αρκετά δυνατή η συμμαχία ΝΔ-πεθαμένου ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να κάνει κάτι σωστά και δεν θα πρέπει ο λαός να δείξει ανοχή σε λανθασμένες μεταρρυθμίσεις και αυταρχικές αποφάσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για κυβέρνηση που θα εξαντλήσει την τετραετία κάτι που δεν πιστεύει όταν το λέει ούτε και ο ίδιος.

Οι Γερμανοί "ξαναήρθαν" στα Βαλκάνια και στρατιωτικά

Στη Γερμανία, σαν σήμερα το 1995 η Βουλή εγκρίνει την αποστολή στρατιωτών και μαχητικών αεροσκαφών στην πρώην Γιουγκοσλαβία, εμπλέκοντας, για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το γερμανικό στρατό σε αποστολή μάχης στο εξωτερικό. Ήταν μια απόφαση στην οποία τότε ίσως να μην δόθηκε η σημασία που έπρεπε. Η επιστροφή της Γερμανίας στα Βαλκάνια ήταν μία ακόμη φάση του σχεδίου απόλυτης ηγεμονίας της . Σχέδιο το οποίο φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει αμέσως μετά από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα της.

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ Θεολόγος – Καθηγητής
Στις 30 Ιουνίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει με ξεχωριστή λαμπρότητα τη Σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων. Βεβαίως υπάρχουν και οι προσωπικές μνήμες τους σε διάφορες ημερομηνίες του έτους, αλλά με αυτόν τον συλλογικό εορτασμό τιμάται σύμπασα η χορεία των μεγάλων αυτών ανδρών, οι οποίοι ως συνεχιστές του σωτηριώδους έργου του Κυρίου επί της γης, έστρεψαν τον ρου της ιστορίας και άλλαξαν κυριολεκτικά την μορφή του κόσμου! Εμείς ως συνειδητό εκκλησιαστικό σώμα γνωρίζουμε την ανεκτίμητη προσφορά τους στην εδραίωση και επέκταση της Εκκλησίας στον κόσμο και γι’ αυτό με την ευκαιρία της σεπτής τους εορτής τους εναποθέτουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας.

Ο αγωγός ΤΑΡ και η γεωπολιτική ΤΑΠΑ

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Ξεπερνάω τις ντόπιες δημοσιογραφικές αναλύσεις  και τις “ζητωκραυγές” μέσα στην Ελληνική  οικονομική εφιαλτική νύχτα που αναβάθμισαν ξαφνικά την γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας λες και αυτή δεν ήταν φυσικό προνόμιο της ! που ανακαλύψανε χιλιάδες θέσεις εργασίας! Και μαζί πακτωλό χρημάτων! Και την σιγουριά ότι τώρα οι Ευρωπαίοι μας έχουν ανάγκη και δεν πρόκειται να μας βγάλουν έξω από τον ¨θαυμαστό¨ κόσμο του Ευρώ!

Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν

Του Γιώργου Δελαστίκ
Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps).

Βάζουν ταφόπλακα στα ελληνικά κοιτάσματα, κλείνουν το Ι.Γ.Μ.Ε: Μόνο συμφωνίες για αγωγούς συμφερόντων ενδιαφέρονται

“ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ” Τα «μυστικά» της ελληνικής γης 
Να θυμίσω με τι ασχολείται το ΙΓΜΕ !! Προς αυτή την κατεύθυνση και βάσει του Ιδρυτικού του Νόμου, το Ι.Γ.Μ.Ε.:
1. Εκτελεί χρέη Εθνικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, σκοπός της οποίας είναι η αποτύπωση – καταγραφή και τελικά η γνώση της βασικής γεωλογικής δομής της χώρας, με χαρτογραφήσεις, γεωχημεία, γεωφυσική, τηλεπισκόπηση, βάσεις γεωεπιστημονικών δεδομένων κ.α. 
2. Γνωμοδοτεί όσον αφορά τον έλεγχο και τη λειτουργία μεταλλείων, τη διαχείριση των γεωθερμικών πεδίων και ιαματικών φυσικών πόρων όπως και για την αδειοδότηση των εμφιαλωμένων νερών..
3.Αναδεικνύει και αξιολογεί τους ορυκτούς φυσικούς πόρους (κοιτάσματα – πετρώματα) της χώρας.

“SUCCESS STORY” Ή ΜΗΠΩΣ “BEDTIME STORY”?

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΕΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΓΟΥ Φ.Α.
Σε πολιτικό φιάσκο που αποδίδεται στην αγωνία των επικοινωνιολόγων της κυβέρνησης να αναστήσουν το ανύπαρκτο succes story, εξελίσσεται η υπόθεση του αγωγού φυσικού αερίου TAΡ. Βασική παράμετρος η οποία είχε αποκρυβεί και η οποία αποκαλύφθηκε χθες από το defencenet.gr και εν συνεχεία βέβαια αναπαράχθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ είναι ότι η κοινοπραξία δεν θα πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τέλη διέλευσης από το ελληνικό έδαφος!