“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αυτό είναι το όνομα του “Φίλος του Θεού και Πολίτης Χριστού”. Αυτός ο ΑΓΙΟΣ θα σας βοηθήσει στην νεοθωμανική λαίλαπα.

Φώτο: ο Όσιος Φιλόθεος ο Χριστουπολίτης βλέπει από την Χερσόνησο της Παναγίας απέναντι  στο Περιβόλι της στο Άθωνα.
Τι όμορφο πράγμα να σε μνημονεύει η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ως Φίλο του Θεού (ΦΙΛΟΘΕΟΣ) και Χριστού Πολίτη ( ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗΣ)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ του 1989 βρεθήκαμε στην Ι.Μ Διονυσίου στο Άγιον Όρος.  Ο γνωστός σε όλους μας προ ηγούμενος της Μονής   Γέροντας Παπα – Χαράλαμπος ο Διονυσιάτης από την συνοδεία του Γέροντα Ιωσήφ του ησυχαστή μας καλωσόρισε και μας προέτρεψε να χαιρετίσουμε ένα συντοπίτη μας.

Το αντίδοτο σε αυτή την ανωμαλία λέγεται ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ. Η πραγματική Ελλάδα εκεί οδεύει με μετάνοια - συντριβή και Ιερόν Δέος

(1η δημοσίευση 4-10-2017)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Προς ασεβείς και αθεόφοβους: «το φέρετρο της ΕΛΛΑΔΟΣ είναι βαρύ και μυρίζει ΑΝΑΣΤΑΣΗ»
Που να ψάξω να βρω καλή είδηση όταν μας περικύκλωσε το κακό; Μόνο σε δυο λέξεις ΧΡΙΣΤΕ μου και ΠΑΝΑΓΙΑ μου. Το διαδίκτυο των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών  είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και έχει αιώνια σύνδεση με Wi-Fi στον Ουρανό.

Εξοργίζουν τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ οι αντίχριστοι λες και τους δώσαμε εξουσιοδότηση ασεβείας.

«αποκρατικοποίηση» της Εκκλησίας δεν γίνεται ποτέ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ= ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Νεκτάριος : “Ὁ βλάσφημος ἀγανακτεῖ κατά τοῦ Θεοῦ καί βγάζει ἀπό τήν πονηρή καρδιά του βλάσφημες ἐκφράσεις, γεμάτες χολή καί ἀσέβεια!”

Ἁγίου Νεκταρίου - Λόγος περὶ βλασφημίας.    Νεοελληνικὴ Ἀπόδοση
Βλασφημία! Λέξη φοβερὴ, λέξη ποὺ προκαλεῖ ἀποτροπιασμό, λέξη ποὺ φανερώνει ἀσέβεια πρὸς τὸ Θεό.
Ἡ βλασφημία εἶναι ἔκφραση μίσους κατὰ τοῦ Θεοῦ, εἶναι ἀποτέλεσμα βρώμικης καρδιᾶς καὶ χαρακτηρίζει πονηρὴ ψυχή.
Ἡ βλασφημία προκαλεῖται ἀπὸ ἄνθρωπο ποὺ εἶναι αἰχμάλωτος στοὺς δαίμονες καὶ στὴν ψυχὴ καὶ στὸ σῶμα.
Ὁ βλάσφημος ἐξουσιάζεται ἀπὸ τὸν πονηρὸ δαίμονα, εἶναι ἡ φωνὴ ποὺ ἐξέρχεται ἀπὸ τὸ βάθος τῆς κακίας, εἶναι ἡ ἠχὼ τοῦ Ταρτάρου.
Ὁ βλάσφημος ἀγανακτεῖ κατὰ τοῦ Θεοῦ καὶ βγάζει ἀπὸ τὴν πονηρὴ καρδιά του βλάσφημες ἐκφράσεις, γεμάτες χολὴ καὶ ἀσέβεια!

“Ησύχασον άνθρωπε…”

Θυμάστε τι είπε ο Θεός στον Κάιν όταν ο Κάιν κατάλαβε ότι η θυσία του δεν ήταν ευπρόσδεκτη; «Ίνα τί περίλυπος εγένου»; Γιατί κατσούφιασες; Γιατί σκοτείνιασες; Γιατί κατέβασες τα μούτρα σου; Κινήθηκες με πονηρία, η θυσία σου δεν ήταν καρδιακή όπως του αδελφού σου του Άβελ, γι'αυτό και δεν έγινε δεκτή. Όμως ο Θεός συγκαταβαίνει και του λέγει «Ησύχασον». Σήκωσε τα μάτια σου, αλλιώς η αμαρτία σου θα σε πνίξει, θα εξουθενώσει το είναι σου, θα συντρίψει κάθε καλό μέσα σου, θα γεννήσει μίσος και κακία. «Ησύχασον».

“Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το Μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται.…”

Ο Γέροντας Παΐσιος αποκαλύπτει στον Ανέστη Μαυροκέφαλο, τα γεγονότα που θα προηγηθούν της παράδοσης της Κωνσταντινούπολης στους Έλληνες, όπως επίσης και ορισμένα από εκείνα που θα ακολουθήσουν.
Καθώς η καταγωγή μας είναι απ’ την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μας κατάγεται απ’ το χωριό του Γέροντα, απ’ τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ’ την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με το Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑ

Οι διάφοροι πειρασμοί μας παραχωρούνται για να ταπεινωθούμε, και αφού συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας με την εξομολόγηση να αποκτήσουμε χαριτωμένη όψη.  (Ισαάκ ο Σύρος)
Μετάνοια είναι να μην ξαναπέφτουμε στα ίδια λάθη.  (Ιωάννης ο Χρυσόστομος)
Είδα άνθρωπο που φανερά αμάρτησε, αλλά μυστικά μετανόησε. Και αυτόν που εγώ τον κατέκρινα ως ανήθικο, ο Θεός τον θεωρούσε αγνό, διότι με την μετάνοιά του Τον είχε εξευμενήσει πλήρως.  (Ιωάννης της Κλίμακος)

Τον έλεγαν ΜΙΧΑΛΗ, ήταν Τυφώνας που ισοπέδωσε πολεμική βάση αιχμής των ΗΠΑ και stealth F-22 Raptor

Οι ΗΠΑ δοκιμάστηκαν πρόσφατα. Ανθρώπινες ζωές και περιουσίες βρέθηκαν στο έλεος του ΜΙΧΑΗΛ. Τα πλάνα που έρχονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σαν να πέρασε κάποιος με την ΡΟΜΦΑΙΑ του και τα ξύρισε όλα δεν υπολόγισε ακόμα και τα υψηλής τεχνολογίας πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, ισοπεδώνοντας πολεμική αεροπορική  βάση αιχμής που στηρίζει την άμυνα της χώρας. ΜΙΧΑΗΛ  ονόμασαν την καταιγίδα  βαθμού 4 που έπληξε με καταστροφική μανία την ευρύτερη περιοχή της Φλόριδας των ΗΠΑ. Θλίψη προκαλεί η απώλεια ανθρωπίνων ζωών και οι εκατοντάδες αγνοούμενοι.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι αναμεταδίδουν τα ΜΜΕ: «Αν και οι υπάλληλοι της Tyndall Air Force Base δεν είναι σίγουροι πόση  είναι η έκταση της  ζημιάς,  όμως επιβεβαίωσαν ότι κάποια αεροσκάφη που παρέμειναν μέσα στα hangars- υπόστεγα  υπέστησαν ζημιά όταν οι κτιριοδομές αυτές   επλήγησαν  από μια καταστροφική καταιγίδα κατηγορίας 4.