“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ !!! ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Θορυβημένοι και με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούσαν οι Τούρκοι την διέλευση ρωσικού πολεμικού πλοίου που μεταφέρει άρματα μάχης από τον Βόσπορο με φόντο της ακτές της Κωνσταντινούπολης όπου επικρατούσε ταραχή στην θέα τους.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το ρωσικό πολεμικό πλοίο με κωδικό KIL-158 σήμερα Κυριακή πρωί και ώρα 8 π.μ. κυριολεκτικά παρέλασε στον Βόσπορο προερχόμενο από την Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση το ελληνικό Αιγαίο.

Η Ρωσία τοποθετεί βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους «Sarmat» σχετικά κοντά στα σύνορα με την Φιλανδία

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Ο νέος ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος «Sarmat» αντικαθιστά του βαλλιστικούς πυραύλους «Voyvoda» στην βάση  Uzhurskogo που ανήκει στην περιφέρεια  Dombarovsky, νότια της Αγίας Πετρούπολης , τόνισε  ο διοικητής των στρατηγικών πυραύλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος  Sergkei Karakayev, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Γιατί η Εβδομάδα αυτή ονομάζεται Διακαινήσιμος;

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή, δηλαδή, την Κυριακή του Θωμά, λέγεται «διακαινήσιμος». Γιατί ονομάζεται έτσι; 
Στην παλαιά εποχή στην Εκκλησία υπήρχε η τάξη των Κατηχουμένων, όσων δηλαδή προέρχονταν από τους ειδωλολάτρες ή τους Ιουδαίους και διδάσκονταν τις αλήθειες της χριστιανικής πίστεως για να γίνουν μέλη της με το μυστήριο του Βαπτίσματος. 

Οι Ρώσοι με πυραύλους κρουαζιέρας θα καθαρίσουν τα τουρκικά σκουπίδια που επιπλέουν στο ΑΙΓΑΙΟ

Φώτο από www.koolnews.gr
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί μου, έχουν τους Έλληνες  σίγουρους για τον πάτο αλλά άλλοι θα βρεθούνε σε βαθύ πάτο. Από ότι φαίνεται οι κρουαζιέρες των τούρκων στο Αιγαίο θα τελειώσουν με πυραύλους κρουαζιέρας.